CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1685|Reply: 8

Apa Rasanya Belajar, Dengar Ceramah Sempoi Dian Sastro Depan-depan Ya?

  [Copy link]
Post time 21-11-2022 09:20 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Indonesia, Dian Sastrowardoyo menarik perhatian ramai apabila menjadi pensyarah jemputan di Universiti Indonesia (UI).


Dian, 40, mengajar di kelas vokasional UI dan berkongsi ilmu tentang perfileman serta lakonan dengan penuntut universiti berkeanan.




IG Dian




"Hari ini saya mengajar bagi membincangkan tentang struktur filem, matlamat jangka panjang dalam sebuah karakter, bahasa visual dan mise en scene," tulisnya di Instagram.


Aktres ini memuat naik video dan foto ketika sedang mengajar di akaun media sosial miliknya.


Dalam pada itu, Dian turut berpesan kepada pelajarnya untuk melakukan tugasan dengan baik dan mengakui dia seorang yang tidak kedekut memberi markah asalkan dapat membuatnya kagum.




  



"Buat pelajar-pelajar saya, selesaikan tugasan kamu dengan penuh semangat. Saya tahu kamu semua jauh lebih bijak dan kreatif daripada yang kamu sangkakan.


"Saya tidak kedekut untuk memberi markah, tetapi kamu perlu yakinkan saya. Jadi, kagumkan saya dengan tugasan kamu," katanya.




  



Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen bertanyakan bagaimana agaknya perasaan apabila diajar oleh aktres wanita popular Indonesia ini.


Untuk info, Dian merupakan pelajar lulusan Universiti Indonesia dan alumni Ilmu Falsafah, Fakulti Ilmu Pengetahuan Budaya pada Julai 2007.




Sumber: mStar








Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2022 10:35 PM | Show all posts
bu, lagi kejang leher anak-anak nya bu. lagi perlu miring ngelihat ibu ngelihat papan gelihat nota ngelihat ibu ngelihat papan. jadi pusing
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 08:41 AM | Show all posts
sempoi je dia pakai
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 10:38 AM | Show all posts
Kulari kehutan kemudian menyanyiku
Kulari kepantai kemudian teriakku
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:08 PM | Show all posts
Pasal dia ngan nico aku boleh layan aadc, aadc2 byk kali..

Klo aku student situ mesti rajin datang kelas.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:15 PM | Show all posts
Teringat masa study dulu, pensyarah jemputan iolls adalah Pekin...huhu Pekinnn oiiii..napelah diberi Pekin dekat kami.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah jumpa Dian ni dpn2 many years ago. Cantik sgt dan make up pun lite2 je. Sejenis natural beauty
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 24-11-2022 03:15 PM
Teringat masa study dulu, pensyarah jemputan iolls adalah Pekin...huhu Pekinnn oiiii..napelah diberi ...

menarik ke hambar kelas tu? mungkin tu je actor yg boleh bayar murah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2022 08:28 AM | Show all posts
putricitrasari replied at 8-12-2022 01:08 PM
menarik ke hambar kelas tu? mungkin tu je actor yg boleh bayar murah

Biasa2 je kelas nya. Masa iolls study tu Peking mmg baru start berlakon. Jadi iolls tak paham kenapa heolls dipilih. Tak tau la sama ada heolls ada degree or master ke. Tapi yg rasmi masa tu heolls dpt berlakon filem Prof Razak Moyeden. Prof Razak mmg fames kat kampus Art & performance. Kampus iolls plak art & design. Agakhya dari situ lah Prof tu minta kabel2 kasi chance Pekin ajar kat Art & Design.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.089441 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list