CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 46235|Reply: 1790

[Politik] KEPUTUSAN RASMI PRU 15 - BN 58, PH 81, PN 73| PN bakal bentuk kerajaan dengan BN+GPS+GRS?.. siapa PM?

  [Copy link]
Post time 19-11-2022 11:39 AM | Show all posts |Read mode
Edited by kemaruk at 20-11-2022 10:26 AM

Salam semua,

seperti PRU PRN PRK PRS PPR PLU LGBTQ yang lepas, di sini bangkem dengan berbesar hati membuka thread live sempena pemilu yang terkini ini

semga bangkem panjang umur untuk buka thread PRU mendatang

https://pru.astroawani.com/

https://www.freemalaysiatoday.co ... an-pru15-kata-peja/

Dunia makin maju, tak perlu tunggu tengah malam umum keputusan PRU15, kata Peja
Nora Mahpar -November 19, 2022 10:00 AM
119
Shares
facebook sharing button 49twitter sharing button 60whatsapp sharing buttonemail sharing button

Ahmad Faizal Azumu bersama isteri, Nomee Ashikin Mohammed Radzi menjadi pengundi pertama membuang undi bagi kerusi DUN Hulu Kinta dan Parlimen Tambun.
TAMBUN: Calon Perikatan Nasional (PN) Ahmad Faizal Azumu berharap keputusan pilihan raya umum ke-15 (PRU15) dapat diketahui sebelum tengah malam, tidak seperti PRU lalu.

“Dunia makin hari makin maju, cukup petugasnya… saya fikir kira undi bukan terlalu sulit, harap tak perlu tunggu sampai tengah malam,” katanya selepas melaksanakan tanggungjawab mengundi di Sekolah Agama Rakyat (SAR) Al-Ihtidaiyah Tambun Height.

Terdahulu, Faizal bersama isteri, Nomee Ashikin Mohammed Radzi menjadi pengundi pertama membuang undi bagi kerusi DUN Hulu Kinta dan Parlimen Tambun.

Mengulas mengenai peluangnya berdepan seteru utama, Anwar Ibrahim daripada Pakatan Harapan (PH), Faizal menyifatkan beliau sebagai “ultraman” yang mampu menumbangkan “godzilla”.

“Peluang nampak positif, melawan ‘godzilla’, saya ‘ultraman’,” katanya.

Beliau turut mengucapkan takziah kepada keluarga calon PN DUN Tioman, Md Yunus Ramli yang meninggal dunia pada 3.30 pagi tadi akibat komplikasi jantung.

Faizal yang juga timbalan presiden Bersatu bertembung empat penjuru di Tambun dengan Anwar, Aminuddin Md Hanafiah (BN) dan Abdul Rahim Tahir (Pejuang).

Parlimen Tambun mempunyai 155,802 pengundi berdaftar, iaitu paling ramai di Perak dengan 37 daerah mengundi.




Single Polls, Total 151 Users voted View Voters

Poll is finished

15.89% (24)
27.81% (42)
51.66% (78)
4.64% (7)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-11-2022 11:40 AM | Show all posts
Edited by kemaruk at 20-11-2022 01:23 AM

KEPUTUSAN RASMIIIIIIIIIIIIII (UPDATED 1.15 AM)

KERUSI PANASSSSS

1. ABAH - MENANG
2. MAT MESLAN - MENANG
3. PAK MAEL - MENANG
4. MAZLEE KASUT HITAM - KALAH
5. KJ -
6. WAK JAHIT -
7. ATOK - kalah (sebut slow sikit)
8. KELATER MAKAMAH IKON BBNU - MENANG WOOO
9. BRO SEMBURIT - KALAH HAHAHAA
10. KHALID GEREJA - KALAH BOOOOOOOOO
11. BANKER RUL - KALAH.. TAPI BANGKEM SUKA DR ZUL..
12. KU NAN & RADZI JIDIN - RECOUNT
13.  ANWAT -
14. BINI ANWAT -
15. ANAK ANWAT - NURUL IZZAH KALAH WOOO
16. ANAK NAJIB (DUN)-
17. MUJAHID WARKAH CORDOBA - MENANG... GUNG KEKALAHAN HAHAHAHAHA

KERUSI CALON TUMPUAN

1. RAFIZI - MENANG LER APA LAGI
2. MAT SABUN - MENANG
3. WEE KA SIONG - MENANG
4. KU LI - KALAH WEI
5. HADI BAWANG - TAKYAH CAKAP LA
6. TOK MAT - MENANG
7. H20 - MENANG LER
8. Bung mohtar - nak tanya lagi ke

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 11:44 AM | Show all posts
tanah adat   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 11:45 AM | Show all posts
tanah wakaf   
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 19-11-2022 11:40 PM

Iols percaya PN menang kerusi terbanyak. Nk stock kudapan lah & standby depan TV lps Maghrib
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
zamina-mina eh, eh
waqaf-waqaf che yeh



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 11:53 AM | Show all posts




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk parking dulu. Standby kopi untuk malam ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 19-11-2022 12:08 PM

Calon2 PM:
1. Zahid-Ismail Sabri (BN)
2. Anwar Ibrahim (PH)
3. Muhyiddin Yassin (PN)

Honourable mention:
1. Tun Mahathir (GTA)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada calon lain x? Kwn sy nk yg muda & berintelektual
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:14 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kak mah undi tanpa najib

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:16 PM | Show all posts
meols speku PH akan mendominasi yach. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai..

Saya jejaka dari masa depan

Berikut keputusan muktamad PRU15

PN 90 kerusi
PH 65
BN 44
Lain-lain 22

Tunda pengundian ke tarikh lain 1
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 19-11-2022 12:19 PM
Hai..

Saya jejaka dari masa depan

Akak suker result gini dek kalau Be End terbenam  
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 19-11-2022 12:21 PM
Akak suker result gini dek kalau Be End terbenam

Ye kak.. Majoriti rakyat Malaysia tolak peliwat & penyakau. Dorang kata antara semua hamlau yg ada, Abah tu pilihan yg moderate dan selamat untuk jubur orang ramai.. Tak berapa perform jadi PM pun sebab cabaran pandemik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 19-11-2022 12:26 PM
Ye kak.. Majoriti rakyat Malaysia tolak peliwat & penyakau. Dorang kata antara semua hamlau yg ada ...

PH kena ada dek. Kalau tidak yg byk kerusi tu melampau tak hengat dek mcm berok kt parlimen dek. Malu satu donia dek mcm samseng tarik kerete dek
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 12:32 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 19-11-2022 11:49 AM
Iols percaya BN menang kerusi terbanyak. Nk stock kudapan lah & standby depan TV lps Maghrib

PN akan dapat undi lebih banyak berbanding PH
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I x mahu abah jadi pm so org tangkak tolong jangan undi dia lembik mcm tu pun korang pilih nak jadikan pm dia xde idea yg bijak n bernas mcm tun m atau najib so kalau jadi pm pun i rasa x bertahan lama cukup 1 penggal je paling lama

Actually i nak vote anwar utk jadi pm ke 10 sbb i nak tengok mcm mana dia urus malaysia. Muhyiddin, ismail sabri semua kita dah tengok jadi pm mcm mana tapi anwar je belum. Tahun depan ekonomi dunia paling mencabar jadi kita perlukan pm yg bijak utk urus ekonomi n pendapatan negara
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 19-11-2022 11:42 PM
kemaruk replied at 19-11-2022 12:32 PM
PN akan dapat undi lebih banyak berbanding PH


Model yg sama PRN Melaka & Johor akan berlaku. Plot twistnya undi yg PN will emerge as biggest winner at the expense both BN & PH
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 07:35 PM GMT+8 , Processed in 0.318237 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list