CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 32564|Reply: 560

[Tempatan] Parti mana yang mungkin jadi pilihan anda untuk PRU15 nanti?

  [Copy link]
Post time 31-10-2022 06:29 PM | Show all posts |Read mode




Hari penamaan calon PRU 15 ditetapkan pada 5 November 2022. Manakala Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 19 November 2022 sebagai hari pengundian bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15)..


BARISAN NASIONAL (BN)


PERIKATAN NASIONAL (PN)


PAKATAN HARAPAN (PH)


GERAKAN TANAH AIR (GTA)


Antara parti yang ada, yang mana mungkin jadi pilihan anda untuk meneraju negara selepas PRU 15 nanti? Kenapa?



Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 790 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
X mau mengundi
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
PAS = parti ajaran sesat. Tanpa PAS sunyi lak negara..x boleh nak troll. Lagipun theyols kelakor
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 31-10-2022 06:46 PM
X mau mengundi

undi atok la..ini kali bg atok duk sbg 'PEMBANGKANG' kt parlimen tu...belum pernah berlaku...mari kita tengok...sapa yg kena...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:09 PM | Show all posts
Skuau replied at 31-10-2022 07:08 PM
undi atok la..ini kali bg atok duk sbg 'PEMBANGKANG' kt parlimen tu...belum pernah berlaku...mari  ...

Since Tun letak jawatan dia mmg jadi pembangkang dekat parlimen tu. Baru keluar gua mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Margarita replied at 31-10-2022 07:09 PM
Since Tun letak jawatan dia mmg jadi pembangkang dekat parlimen tu. Baru keluar gua mana ?


eh ye ke..cam xde bunyi jer....bkn pasai duk gua....dia punya 'sound' lemah sgt la...tak dgr...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:12 PM | Show all posts
Tempat iols kalau GTA x letak calon, iols terpaksa lah undi calon yg sama iols undi PRU 14 aritu dari PKR
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:13 PM | Show all posts
iols tak undi mengikut parti... iols undi pada siapa yang buat kerja dan layak mendapat undi di tempat iols ni tak kira lah dia ph ke bn ke dap ke pkr ke pas....

di tempat iols ni confirm la iols undi calon BN hahahahahaha....

hengat ye apa tujuan utama pilihanraya ni... rakyat perlu pilih sape yang layak... bukannya pilih parti macam kpop idol...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2022 07:17 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 31-10-2022 07:13 PM
iols tak undi mengikut parti... iols undi pada siapa yang buat kerja dan layak mendapat undi di temp ...

iols disagree. kalau mcm tu x payah la bertanding atas tiket parti. masuk je bebas semua. pd iols, iols consider 70% halatuju parti dan 30% background n kredibiliti calon. agitchu! iols xmau tgok wak ponorogo naik PM. iols mau lihat dia ke punjara
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Undi adalah rahsia
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:23 PM | Show all posts
Orix replied at 31-10-2022 07:17 PM
iols disagree. kalau mcm tu x payah la bertanding atas tiket parti. masuk je bebas semua. pd iols, ...

eee itu cita2 iols gak tu... hahahaha...
tapi untuk kalini memang iols terpaksa undi ikut sape buat keje di kawasan ni jah...
kalau ikutkan nak undi pun tak mau dah ... dah takde semangat dah rasa nak mengundi...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:24 PM | Show all posts
Edited by Nurdianah at 2-11-2022 10:30 AM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 31-10-2022 07:13 PM
iols tak undi mengikut parti... iols undi pada siapa yang buat kerja dan layak mendapat undi di temp ...

Apa kriteria MP yg buat kerja pada penilaian brodud?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
X decide lg.  Setiap group ada best dan x best.  Kena pilih yg less evil kot.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 31-10-2022 07:13 PM
iols tak undi mengikut parti... iols undi pada siapa yang buat kerja dan layak mendapat undi di temp ...

kalau muka baru cane?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:02 PM | Show all posts
SIAPA SAHAJA ASALKAN BUKAN PH DAP ATAU PARTI YANG BERADA DALAM PH DAP



NO PH

PERGI MAMPUSSSSSSSSS
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2022 08:05 PM | Show all posts
tak tahu nak pilih sape...banyak sangat penjuru kali ni
sebelum ni kawasan aku DAP vs MCA
jadi sebelum ni tak pernah ngudi  
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:08 PM | Show all posts
BN utk kerusi DUN
Tak tahu lagi utk Parlimen

Sah takkan undi Pas atau pakatan Pas
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Undi selain dari PH pastinya beri peluang pada perasuah utk bebas. Takpalah, uols dah senang sebab tu tak kisah parti mana menang. I fikirkan masa depan anak-anak of course i pilih parti yang boleg memperbaiki keadaan negara ni dan mengurangkan rasuah. Terbukti masa PH indeks rasuah turun malah masa recent risk certification course yg i attend pun lecturer semua bangkitkan isu rasuah sebagai punca utama masalah negara ni. Dah dua minggu terpaksa beli telur omega sedozen, telur kampung sbb takda teliur sepapan so i tak rasa BN boleh perbaiki keadaan negara ni dgn warlord pakai jam harga berjuta dan anuar musa yt hanya berani bertanding di safe seat. Interest loan rumah i dah naik rm150 this year. Kerajaan gagal apatah lagi lobai penunggang agama.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Undi saya adalah rahsia

Tunggu hari penamaan calon nanti la kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.164807 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list