CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 62351|Reply: 1104

Dean Lister Fattah Amin berniat nak ambik master. Heols dah grad degree ya.

  [Copy link]
Post time 27-10-2022 07:50 PM | Show all posts |Read mode
Edited by codenamedream at 28-10-2022 01:08 AM

Fattah Amin, Tomok, Pekin Ibrahim antara 28 penggiat seni berjaya tamat pengajian di UUM, siap dapat anugerah dekan!


SERAMAI 28 orang penggiat seni terdiri daripada pelbagai cabangmenerima pengiktirafan atas Kejayaan mereka memperoleh Anugerah Dekan sepanjang melanjutkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda Pengurusan Industri Kreatif diUniversiti Utara Malaysia (UUM).
Antara mereka yang menerima anugerah berkenaan termasuklah penyanyi Amir Masdi, Tomok danHaziq.


Sementara pelakon Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan, Fattah Amin,Pekin Ibrahim serta beberapapengurus artis dan wartawan hiburanturut menerima anugerah sama.
Berkongsi pengalaman sepanjang melanjutkan pengajian, Amir atauAmir Syazwan Masdi, 26, berkata,ijazah tersebut adalah berkat kejayaanmengharungi pelbagai cabaran
sebagai seorang pelajar dan penyanyi.

Sementara itu, Pekin atau Mohd Izhan Ibrahim, 41, berkata, hasratmelanjutkan pengajian adalah disebabkan melihat adik-beradiknyayang lain sudah memiliki segulung ijazah.
Sebagai anak bongsu dalam keluarga,Pekin terdorong untuk mengikut jejak langkah keluarga yang lain dan bersyukur impian itu akhirnya terlaksana.

"Saya ini anak bongsu, apabila adik-beradik lain ada ijazah, mestilah sayapun terdorong nak ikut jejak mereka.
"Bukan mudah nak mengharungi segala cabaaran. Terpaksa bahagia masa untuk kelas, perniagaan danjuga lakonan," ujarnya.

Sama seperti Pekin, Fattah juga berdepan dengan pelbagai cabaran sepanjang tempoh kuliah Namun kejayaan ini membakar semangatnya untuk melanjutkan pengajian keperingkat sarjana

."Syukur Alhamdulillah akhirnya tamat pengajian. Rasanya sepanjang tahun2017 adalah tempoh paling sukar sebab ketika itu saya terlibat dengan banyak penggambaran.
"Saya ada niat untuk sambung keperingkat seterusnya tpi belum ada perancangan dalam masa terdekat,"katanya.


#Showbiz: Fattah Amin finishes studies with flying colours

KUALA LUMPUR: Actor Fattah Amin is relieved and proud that he has finally completed his studies, and ended up on the Deans List.

The 32-year-old actor admitted that it hadnt been easy to complete the course that he enrolled in with Universiti Utara Malaysia, when it offered a special Bachelors degree programme for creative industry players which commenced in 2015

It had been quite a struggle juggling my studies and career, recounted Fattah to reporters after he received the certificate of achievement for academic excellence at an event held by the universitys School of Creative Industry Management & Performing Arts this afternoon at Royale Chulan Damansara in Petaling Jaya.

I didnt expect to score this well, but thankfully for the final semester, I had managed to accumulate a GPA of four, said Fattah, beaming with pride.

Fattah, who is slated to begin filming an Indonesian film soon, said he couldnt wait for graduation day which would be held next March.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-10-2022 08:09 PM | Show all posts
Amir Masdi

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah fattah dan semua kawan2nya
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Fattah dan rakan2 seperjuangan! Lama dah tunggu diorg nk convo.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah grad ke. Sorry iols confuse tak paham degree dia jurusan apa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
lesprincesse replied at 27-10-2022 08:31 PM
Dah grad ke. Sorry iols confuse tak paham degree dia jurusan apa?

ijazah sarjana muda Pengurusan Industri Kreatif diUniversiti Utara Malaysia (UUM).
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly high daddy fatima
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Best lah batch tu... Banyak Artis LOLL Congratulations semua yang dah nak grad
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-10-2022 08:39 PM | Show all posts
Well Done Zuwa's husband & the rest
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Complete package betul la daddy Fatima ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
UUM kot ni, so jgn pulak ada yg tetiba nak ckp bamtah dpt degree dr ipt cikai2 ye…

Congrats daddy fatima!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg gegeh study mula2 dulu was vee.. Dah jd lecturer pun.. Suke tgk.. Yg lain2 tu mcm najwa Latiff, ila sabry..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:54 PM | Show all posts
Bukan ke Bamtah ni ni gard UiTM ke? Bidang apa tak tau la. Tapi graduate la, takmacam yg sorang tu, tak grad grad lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu dah dapat ijazah level dekan...
Yg lagi satu berkopiah gembang vavi terbaang ijazah AKU BINI bukan suami...bmasuk bawah kain jahtekntongkol!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:56 PM | Show all posts
congratulations daddy nyamma!
complete pakej tau..hensem, berbudi bahasa, penyabar, loving, romantik, rajin, pandai..hehehe..untung nyamma, untung mommy.

  

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok lopak upload gmba bini dia grad. Wait and see malaysian!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-10-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Congrats fattah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:57 PM | Show all posts
Camtu je ke majlis konvo nya

meriah lg kombo tok fake boy iman

belon siap bagai yg heboh
diperkatakan ala ala kombo tadika
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
SANKURIANG replied at 27-10-2022 08:54 PM
Bukan ke Bamtah ni ni gard UiTM ke? Bidang apa tak tau la. Tapi graduate la, takmacam yg sorang tu,  ...

Yeah I know maksud u...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dolmat at 27-10-2022 09:04 PM
sopianpiann replied at 27-10-2022 08:56 PM
congratulations daddy nyamma!
complete pakej tau..hensem, berbudi bahasa, penyabar, loving, romantik ...


Wanggggggggiiiiiiii nyer berbeza 8 tiang kedepan dari sikopiah keluar masjid bangalore Bini si jahtektongkol..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 07:28 PM GMT+8 , Processed in 0.232102 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list