CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 8-10-2022 05:21 PM
Betullll.....akak pun sokong budak ni sis....dia berani kerana benar

Mana tahan weh keje dgn org bodoh ni
Apa dia ckp mmg betul pun...its about food security crisis....padahal data2 dah ada...tp apsal kementerian x nak guna and buat sesuatu
Takkan nk tggu dah betul2 jd crisis sok baru nk take action kan
And i harap lps ni sudah2 la lantik politician jd menteri..ntah babi sial mana la guna konsep ni..asal ko menang PRU je,pi lantik politician lead kementerian and GLC bagai
Tolong la lantik PTD or ketua s/usaha utk lead kementerian
And lantik professional utk lead GLCs
Kementerian dan GLCs hancur sbb lantik politicians lead...yg mana sah2 kita sume tahu diorg tu bodoh bebal abadi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 01:53 PM
Lepas feb confirm...

Ye ke kaka?
Naseb iols.undi kat cheras je..haha...
Marilah kita sama.sama.hadap jem.di hiway...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 8-10-2022 02:01 PM
yg acah2 mix2 english tu yg melayu kot

Gobind Singh humble pandai blend in buat org rasa comfor ...

Dolu sini satim diman..
Kroni2 je banyak dpt barang niaga mcm freezer..chiller..lot kedai dan mcm2.lg lah...
Now kan ph...kebanyakan bantuan sampai.la...janji kita keep in touch la dgn ahli.majlis...
Yezza...ahli.majlis..gobind...dr mariah semua iols dah jumpa...jadi lah kan...sebab wakil tempat kita..even masa tu dia menteri komunikasi rasanya masa ph naik tu..
Nak jumpa menteri beso selangor tu...mmg.susah.la..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 05:24 PM
Dengan kata mudah.. sebenarnya kena politically correct and play your card well...  there are time ...

Hahaha teringat kawan i resigndari Isis dulu sebab dia kata takut tercerita kar org dah tu dia lak mmg suka bercerita.  Sib bail tahun 90an tak de tiktok ke twitter ke fb ke bagai.  Yg ada mirc dgn myspace jer hahaga
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 05:20 PM
Begini la cara nak suara kedengaran dan nak manipulasi orang supaya dengar dan ikut cakap ko. Kena ...

Masa i 20s mmg darah muda and tak matang lagi...

Especially bila climb up the ladder..

Pernah ada colleagues i dia pergi conference dekat singapore je.. tp dia duk sembang sebelah wartawan reuters... esok balik malaysia tetiba nama dia kena petik masuk berita.. effect harga crude oil plak tu

Terus kena buat showcause letter
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 8-10-2022 05:38 PM
Hahaha teringat kawan i resigndari Isis dulu sebab dia kata takut tercerita kar org dah tu dia lak ...


Lagi sorang kawan i dulu2 zaman friendster ke apa ntah.. dia pi upload gambo kilang meletup excited api besor...  dekat soc media nama penuh dia sendiri...


Kena showcause letter jugak... lambat naik... mcm ada consequences management
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:41 PM | Show all posts
ingat lagi sepet yg demo masa konvo
last2 kerja mana?
NGO je
tu pun milik DAP
ada pihak swasta cepet nak ambik w/pun backgroudn engineering?

so kekadang yg terlampau tunjuk berani tak akan ke mana pun

so mcm mamat ni
gi post ke Linkedin
tgk majikan mana nak ambil dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 05:20 PM
Begini la cara nak suara kedengaran dan nak manipulasi orang supaya dengar dan ikut cakap ko. Kena ...

Umur 26..hati panas je...ms iols msk kampeni iols awal2 grad dulu...iols jenis introvert...senyap je...but i observed senior iols ms tu end of 20s or early 30s..kalo ada perjumpaan kampeni...rs bergegau mic tu...skang seme dah 40-50..senyap jo...bila tanya...mphh...kita layan je la...haha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 8-10-2022 05:41 PM
ingat lagi sepet yg demo masa konvo
last2 kerja mana?
NGO je

Bener.. ini lah yang i cuba sampai kan..


Consequences management.. employer pun serammmm nak amek orang gini
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:43 PM | Show all posts
Kenalan aku keje gomen tp dia dah resign. Alasannya xboleh tahan sbb banyak masa rehat. Dia dah biasa keje keras tiba2 dapat keje relax. Xselesa kot. Ada sorang lagi keje gomen, resign sbb kena buli pihak atasan. Penat2 dia siapkan keje yg dapat nama orang atasan. Yg orang atasan tu xtau buat keje pun. Macam2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 8-10-2022 05:38 PM
Hahaha teringat kawan i resigndari Isis dulu sebab dia kata takut tercerita kar org dah tu dia lak ...

Jaman tu takde sikirinshot sis..ada cut and paste je...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2022 05:25 PM
Mana tahan weh keje dgn org bodoh ni
Apa dia ckp mmg betul pun...its about food security crisis... ...


Tak buleh..  inilah sistem demokrasi perlembagaan yang kita dah setujui semenjak merdeka..


Cemane nak rombak? Does anyone has a say?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-10-2022 05:45 PM
Jaman tu takde sikirinshot sis..ada cut and paste je...

Hahaha pc pun yg monitor putih mcm ibm word perfect der...laptop besar mcm brief case.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 05:45 PM
Tak buleh..  inilah sistem demokrasi perlembagaan yang kita dah setujui semenjak merdeka..



Derang punya motto if you csnnot beat them join them, if it is not broken dont fix it.  Kalau kena fix pun just tampal plaster.  Sampai ajm or until the last umno members yg lahir tahun 30an 40an balik ker alarm bazaar, which ever is earlier.  This is written without prejudice.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 8-10-2022 01:41 PM
Sheols kan ada baby kecil, tangan melekat kat tepon. Masa bila jaga anak?

Anak yindon keluar perut terus makan jamu sis so theyols fit belaka
Jangankan jamu, 3 tahun pun dah reti merokok
Independent bukkkk, so mak2 boleh main hp gelek2 cari skandal
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 8-10-2022 05:50 PM
Anak yindon keluar perut terus makan jamu sis so theyols fit belaka
Jangankan jamu, 3 tahun pun da ...


Anak 3 tahun??? Dah merokok?? Anak jiran stinger ke tu? Slalu sesat melepak umah stinger sbb mak sibuk bergelek jual jamu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2022 05:25 PM
Mana tahan weh keje dgn org bodoh ni
Apa dia ckp mmg betul pun...its about food security crisis... ...

Tu sb negara kita x maju2...

Adik ni bagus...gomen tolak dia...swasta ada je kerja...no worries...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-10-2022 09:42 AM
Umur 26..hati panas je...ms iols msk kampeni iols awal2 grad dulu...iols jenis introvert...senyap  ...


Aiol pun darah panas walau introvert. Masa awal2 kerja siap pakej lawan cakap pengetua lawan pentadbir bila tak puas hati dengan depa pehtu macam budak ni la hadaaaa jaaaa tak puas hati dengan orang atasan. Tak sayang periuk nasi lansung pendek kata. Sekarang idok la nak buat begitu dah. Dah tua. Lagipun serik doe bila melawan kita dikasik kena balik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 09:40 AM
Masa i 20s mmg darah muda and tak matang lagi...

Especially bila climb up the ladder..

Ya Allah. Cerita kelig tu tatau aiol nak kesian ka nak ketawa ka.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2022 09:25 AM
Mana tahan weh keje dgn org bodoh ni
Apa dia ckp mmg betul pun...its about food security crisis... ...

Hapa boleh buat dah memang takdir A students work for C students kata Robert Kiyosaki.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 05:24 AM GMT+8 , Processed in 0.239155 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list