CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper ke menteri tu yer?ni agriculture eh?mmg kat malaysia agaknya anggap kem ni mcm picisan...org lain kt negara luar tu dah ke depan dah bab krisis makanan...kita agaknya kt mana?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 8-10-2022 01:05 PM
All the best to him. Dia kena keja private sbb private hari2 nak untung dan memg depa suka budak2 yg ...

Private takde menjilat...murni sgt nyahhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Flake123 replied at 8-10-2022 04:04 AM
Budak ni is the next gen. They don't care anout sucking up to authority to be successful. Semoga dia ...

Ye la tu. Tengok ja Syed Sadiq jadik camna bila dah masuk politik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 8-10-2022 01:38 PM
Practical student pun dpt gaji ke? Bestnya

Perdana fellowship dapat allowance...

Practical student dpt le elaun... cuma takde epf socso gitu le

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dinafikan pasal sestengah pekerja gomen ni.  Tapi dek kalau umur kau baru 26 tahun, berapa tahun dan apa experience yg kau bawa to the table dek?  Lainlah kau bawa 26 yrs of exp mungkin ada la credibility org nak dengo.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 06:51 AM
Dia ni bukan staff.... practical student sajork...

         ...

La ye ke? Selalu yg mcm ni gen z perasan terpaling kan and entitled to complain.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:47 PM | Show all posts
antara faktor utama kenapa iols berat hati nak apply keje gomen. Nak apply, tapi pastu fikir mesti nanti bila hari bekerja akan rasa tak produktif dan plain. Ala2 duduk rilek tak buat keje apa.

Kalau jabatan akauntan sedaplah jua kira2 itu ini. Sebenarnya, dia kena kerja dalam kumpulan kecil, baru kerja boleh jalan. Staf gomen tak perlu ramai2 pon, buat menyemak je. Cuma tingkatkan skil kerja agar boleh multitasking.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 02:06 PM
Ye la tu. Tengok ja Syed Sadiq jadik camna bila dah masuk politik.

True. Anyone boleh change lepas masuk politik. Tapi ss tu mmg career politician. Skill dia sembang kencang. Dari dulu lagi dah terserlah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
yolah.. kt private takde xtvt kipas dan menjilat.. alu hanya mampu jer
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Flake123 replied at 8-10-2022 07:41 AM
True. Anyone boleh change lepas masuk politik. Tapi ss tu mmg career politician. Skill dia sembang ...

Budak ni pun kita belum tau hapa jadik in the future. Jangan dulu lebih2 puji. Takut jadik macam tipikal budak2 millenial lainnya yang kuat komplen kuat gebang di socmed saja tapi kerja krik2 bukan reti buat pon. Umo 26 tahun bai.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 8-10-2022 09:06 AM
Zack8hunter replied at 8-10-2022 08:57 AM
yolah.. kt private takde xtvt kipas dan menjilat.. alu hanya mampu  jer


Kan? Porumer ni pun sama sembang kencang padahal umum tahu betapa korupnya kampeni swasta. Tengok itu kamu punya bank punya service saja la bai hapa efisien jujur gemilang terbilang sangat ka pooonnnnn kerja ummah bank kamu ituuuuu data pon boleh leaked kat scammersssss baiiiii

Pehtu paling babi di forom ini kemain komplen ummah gomen tapi dia sundri waktu kerja sama jah berforom tapi nak cakap pasal integriti hapa segala.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 8-10-2022 05:11 PM
dua_chzy replied at 8-10-2022 05:01 PM
Budak ni pun kita belum tau hapa jadik in the future. Jangan dulu lebih2 puji. Takut jadik macam t ...


Wei kalo budak ni apply kat company aku pun aku rejek.. gila apa orang camni di hire masuk company...

Biasa kita kena jaga kerahsiaan syarikat.. contoh kalo ada kes2 mahkamah melibatkan kematian, gomen ugut nak songlap mcm jho low kaa.. mau budak bodoh camni posting masuk twitter   

Sama naik update soc media lawyer asiah jalil vs employee ... mau tak semak

Contoh company lain nak mausk partnership.. baca twitter budak mentah camni... terus cancel mergers acquisition...  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 05:03 PM
Kan? Porumer ni pun sama sembang kencang padahal umum tahu betapa korupnya kampeni swasta. Tengok  ...

Di mana2 pun adoooooooo office politics ni ya awloh

Murni nya pemikiran
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak Lah dah pesan.......
Akibatnya dia kena hina dulu... Jgn buat2 lupa pulak
Bill Gates pun dah beli tanah berjuta2 hektar kat US nun.... Food crisis is coming
Tak sapa2 pun sangka benda ni blh berlaku 10 thn lepas
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 09:06 AM
Wei kalo budak ni apply kat company aku pun aku rejek.. gila apa orang camni di hire masuk company ...

Company swasta pon fikir 10 kali nak ambik ka idok budak begini. Macam cikgu2 la - pernah ka korang nampak cikgu2 kaki komplen di FB dapat award hapa2 or dia post pasal bawak pelajar dia bertanding sampai menang di mana2 pertandingan ka atau dia gebang pasal result SPM kelas yang dia ajar meningkat tiap tahun ka? Pernah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 05:06 PM
Wei kalo budak ni apply kat company aku pun aku rejek.. gila apa orang camni di hire masuk company ...

It depends on how you carry yourself...sbb cousin aku dr kem lain...org offer dia pi kem pertanian...dia suka..bukan sbb keje tu lepak...tp byk mende boleh buat and dia selalu pegi field....byk jg perancangan kem ni...tp tu la dia kata...bila melibatkan kerjaan negeri jd lemau....1 perkara penting merendah diri sbb cousin aku pegawai so bila pindah bwk dealing dgn org bawah...kalo meninggi diri depa tak layan la weh..dah le sementara je kan...so mmg kena pandai tackle manusia ni...dia suka sb dpt ilmu dr staff pertanian n peladang dia jumpa.in returns peladang dpt optimize kebun/ladang depa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus budak ni
At least kita tahu menteri tu mmg bodoh nk mampos pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-10-2022 09:14 AM
It depends on how you carry yourself...sbb cousin aku dr kem lain...org offer dia pi kem pertanian ...

Begini la cara nak suara kedengaran dan nak manipulasi orang supaya dengar dan ikut cakap ko. Kena pandai tackle target audience ko. Eh ni bukan kat gomen saja la. Ni kat mana2 company pun kau kena belajar skill ni.

Walaupun hapa budak ni cakap hada betulnya tapi 26 tahun masih terlalu mentah la. Kita 26 tahun pon ingat juga kan diri kita gimana dari segi sikap, pemikiran, etc? All the best untuk adik ni. Masih banyak ko perlu belajar dek.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2022 05:19 PM
Bagus budak ni
At least kita tahu menteri tu mmg bodoh nk mampos pun

Betullll.....akak pun sokong budak ni sis....dia berani kerana benar
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-10-2022 05:14 PM
It depends on how you carry yourself...sbb cousin aku dr kem lain...org offer dia pi kem pertanian ...

Dengan kata mudah.. sebenarnya kena politically correct and play your card well...  there are times kena rajin reach out.. and there are times kena be secretive dengan company's info.. sbb ia melibatkan reputation...

But not in this kid's case lah. Dah la baru usia 26.. intern je plak tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 04:30 PM GMT+8 , Processed in 0.157735 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list