CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 11:22 AM | Show all posts
Walau dia masih muda ada benarnya apa yang dia perkatakan the truth hurts kata omputih.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 11:23 AM | Show all posts
shernazz replied at 8-10-2022 10:59 AM
Haah
Memula weols skeptikal juga sebeno nya..
Pastu bila pengerusi jemput.tu...PA dia reply..gobin ...

cer temfek gambo sis..untung2 dapat nengok gambo gobin... untung2 dapat nengok gambo sis

jgn risau.. meols takde grup tele nak mengata fizikal acik2 kepam porom cari kat belakang2 , sebab smuaaaa termasuk meols pun kepam jueeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Resign je lah...rmai nk masuk govt tk dpt
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 8-10-2022 11:02 AM
Yezza..kita.nampak.dia ada...dan kita kenal.dia
Bukan.kita nampak dia dalam gambo je..atau kat pap ...

Dr mariah org parti Amanah.. dia aktif dan cekap, syg dia bertukar dr parlimen ke DUN selangor, tidak ada peluang serve sbg menteri.  Dlm amanah ramai juga doktor dan profesional cuma depa bekerja di belakang tabir. Kebanyakan aktivis IKRAM.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-10-2022 11:22 AM
Walau dia masih muda ada benarnya apa yang dia perkatakan the truth hurts kata omputih.

Aku setuju sangat dengan hang
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Flake123 replied at 8-10-2022 11:02 AM
Memang betul kata budak tu. Msia makin tenat disebabkan menteri2 kita bengap

Betullll. Org tak competent diangkat jadi muntri mkn gaji buta tak reti buat kerja. Yg sgt obvious muntri lobai dan  duta khas ke timur tgh, apa dia buat?

Malangnya malaysiaku.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 8-10-2022 10:59 AM
Haah
Memula weols skeptikal juga sebeno nya..
Pastu bila pengerusi jemput.tu...PA dia reply..gobin ...


Sememang nya ada je menteri2 camni tp segelintir je yg bagus2.. tp lebih ramai yg sakau2 nieh .. sbb tu yg bagus2 ni tenggelam
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 8-10-2022 09:14 AM
Gobind singh mmg d best, mmg betul2 keja utk rakyat, humble sgt dgn rakyat masa jadi menteri, org  ...

Ya betul tu...
Ko blh tgk skmm mcm mana skrg bawah menteri skg ni...dgn telco yg makin teruk..kita komplin pasal kredit kena potong dgn tah sapa² pun diorg tak boleh nak ambik tindakan..dah sah² nombor tu byk user komen kata scam. Eh..kalau makan gaji buta mcm ni aku pun nak lah apply..siasat serba sikit, lps tu cakap tak boleh buat apa².
Harap sgt lah gobind jadi menteri balik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
I follow LinkedIn budak ni. Bukan keluarga have-have. Keluarga petani jua. Rasanya dia byk terpendam dari kesusahan zaman apaknya bertani tu.

Dia berani kot sebab lepas tu dia kerja sendiri, tgknya buat biofloc dan aquaponik grad pun mmg degree in science. Memang tak hadap nak kerja bawah org lagi dah.

Apa pun dik, all the best. Org dh biasa makan gaji mmg takut nak buat apa you buat. Kalau you mampu berdiri tanpa harapkan govt atau boss dari company2 besar, teruskan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 8-10-2022 11:51 AM
Orenn1 replied at 8-10-2022 09:14 AM
Gobind singh mmg d best, mmg betul2 keja utk rakyat, humble sgt dgn rakyat masa jadi menteri, org  ...


Orennnn
Aku setuju dan sokong sangat sepenuhnya hang
Gobind Singh sememangnya the best
Anak saudara aku bagitahu dia sememangnya seorang menteri yang humble dan mesra dengan staff bukannya macam si Annuar Musa yang haprak bersikap menjengkelkan dengan staff
Semasa Gobind Singh menjadi Menteri Komunikasi dan Multimedia, dia lah yang memperjuangkan nasib staffs RTM berstatus kontrak dan 'piecemeal' untuk diserapkan ke status tetap
Dia sememangnya seorang menteri yang amat prihatin terhadap staffs kementerian coz dia amat menghargai staffs yang bekerja tanpa pernah kenal erti lelah
Anak saudara aku sendiri yang memang terkenal dengan disiplin kerja yang tinggi bagitahu staffs RTM yang bertaraf piecemeal dan kontrak bila masa bekerja memang amat tekun dan jarang sangat bagi masalah dan selayaknya depa2 di absorb as a permanent staffs
Masa zaman PH, menteri yang boleh buat kerja dan berkeperibadian baik dengan rakyat yang seharusnya di contohi oleh yang lain ialah Gobind Singh
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
orangbiasaje replied at 8-10-2022 11:48 AM
I follow LinkedIn budak ni. Bukan keluarga have-have. Keluarga petani jua. Rasanya dia byk terpendam ...

Maksudnya budak ni mmg dr keluarga pertanian, dia tahu bidang dia, berkobar2 nak curah idea malangnya pace dekat opis gomen bukqn tmpt utk org mcm dia. Budak ni jenis skema focus nak buat keja tp opis kjaan bukan tmptnya selagi menteri n staff ramai bodoh2. N whatever org ckp tntg tindakan dia ni nmpknya budaknya just wanted to tell d truth
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak praktikal ke sape ke komplen kaw2, tapi menteri tetap mcm tu tetap di takuk lama. Staf jabatan ni, tak kira negeri atau daerah mmg la buat kita sakit hati bila berurusan.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 8-10-2022 11:56 AM
Maksudnya budak ni mmg dr keluarga pertanian, dia tahu bidang dia, berkobar2 nak curah idea malang ...

Yup. La ni pun dia byk perjuangkan food security dlm posts dia kat LinkedIn.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 8-10-2022 01:50 AM
Kat porem ni pun haderrrrr sister
Laki keja gomen gred ptd 48 jek tapi bini membongak serupa  ...

Oh ingatkan jusa c minus. Pencacai taik rupanya.


Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 8-10-2022 07:47 AM
I dengar menteri MiTi bagus...patutlah pm tak kacau dia

Member ak keje under miti ak tgk dia dah mcm macai..jawatan dia org atas la... Penat nya aK tgk dia ke sana ke sini... Sampai kn gout yg teruk nk pijak pun x blh.. Pjj ngn ank bini.. Bile time blk jb tetiba bos call urgent kn drive blk kl... Antara member ak yg kj gomen ak nmpak betul2 macai... Selain dr kwn ak kj kementerian apa ntah... Sibuk cerita kn stayback bp ari sbb nk chop voucher yg x abis2.. Pastu hashtag khidmat untuk negara
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 8-10-2022 11:46 AM
Ya betul tu...
Ko blh tgk skmm mcm mana skrg bawah menteri skg ni...dgn telco yg makin teruk..kita ...

Aku pun berharap supaya Gobind di lantik semula tapi bukan PH yang naik semula coz dulu menteri2 yang lain dalam PH tak boleh pakai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni is the next gen. They don't care anout sucking up to authority to be successful. Semoga dia berjaya dalam bidang yg diceburi. Sememangnya org yg ada integriti takkan tahan dealing dgn ahli2 politik ni. Maybe one day msia will improve after the old goons are gone. Gen plg byk merosakkan bumi is the boomers
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:08 PM | Show all posts
krustykrab replied at 8-10-2022 11:46 AM
Ya betul tu...
Ko blh tgk skmm mcm mana skrg bawah menteri skg ni...dgn telco yg makin teruk..kita ...

Khenn, skrg jadi kucar kacir tak terurus dah kementerian, ada masalah pun tak blh selesai sbb menteri bukan jenis blh buat keja tahu buat keja n mahu buat keja, menteri jenis kuat main politaik jahh, menteri cap ayam, dah dpt menteri thp world class mcm gobind singh deo tu ada pulak nokharoms yg g buat langkah shaithonirrajjims, ujung2 rakyat msia dpt standard anuar musa jahh
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
orangbiasaje replied at 8-10-2022 11:48 AM
I follow LinkedIn budak ni. Bukan keluarga have-have. Keluarga petani jua. Rasanya dia byk terpendam ...

Ooo kisah nya mak pak petani.... itu yang heols apply internship dekat MAFI... musnah harapan heols kot bila tengok puak2 menteri MAFI ni buat keja gitu
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:16 PM | Show all posts
pu3_rania replied at 8-10-2022 11:50 AM
Orennnn
Aku setuju dan sokong sangat sepenuhnya hang
Gobind Singh sememangnya the best

Khenn uols, Gobind Singh ni mmg tak blh deny lah dia punya cara kerja yg tip top n sikap humble budi pekerti dia pd staff n rakyat, mmg manusia yg baik sgt dia ni, dia buat yg terbaik utk staff n rakyat, buat yg terbaik selesaikan masalah org. Yess layak jadi pemimpin contoh pada yg lain. Semoga Gobind Singh Deo naik balik jadi menteri.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:54 PM GMT+8 , Processed in 0.234072 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list