CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-10-2022 06:51 AM
Dia ni bukan staff.... practical student sajork...

         ...

Patutla berani...hehe..staf x kan berani punya...tutup periuk nasi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hakikatnya mmg menteri dan bos2 tinggi dalam gomen macam tu..bukan taw satu hapa bangsat2 ni...mcm sial semuanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 8-10-2022 07:31 AM
Patutla berani...hehe..staf x kan berani punya...tutup periuk nasi...

Exactly.. tp dia pulak pi post dekat linked in... harus future employers banned dia ni...

Tp biasa lah.. budak2 tak matang... tatau implications bila buat mende gitu.. possibility majikan2 in future lain pun dia wat gini...

Rafizi dulu pun gini jugak.. surat layang 9 page dia sebar kat sume staff burukkan bosses dia masa dia masih keje oil n gas
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
farhani87 replied at 8-10-2022 06:05 AM
Cepat2 iols Google siapa menteri pertanian. Hehe. Tgk timbalan menteri pun sampai 2 org...

Sama.... iols pun google sapo lah menteri pertanian.. rupa cam melayu tp bukan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
I dengar menteri MiTi bagus...patutlah pm tak kacau dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke nak respon:

1. Carik keja lain la.
2. Tak reti bersyukur.
3. Keluar kau dari Malaysia.

Di thread ini?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduh.. tak matang sungguh. Budak praktikal je pun, attach pulak kat pej menteri. Patut attach kat agensi2 bawah mafi mamat ni. Salah tempat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 8-10-2022 01:54 AM
Indon sekor tu ke?

Ler...gred 48 ja. I ingat 52 sekurang2nya. Gaya riak tu entah apa2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-10-2022 10:51 PM
Dia ni bukan staff.... practical student sajork...

         ...

Dia tak tau ka implikasi buat begini kat periuk nasi sendiri?

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni tapernah dengar kata pepatah thou shall not shit where thou eat?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 07:49 AM
Dia tak tau ka implikasi buat begini kat periuk nasi sendiri?

Sbb tu iols cakap tak matang... bende ni dah tular dalam whatsapp group ofis iols few days ago.. tp version whatsapp tu ada tulis heols bekas perdana fellow internship jah...

Biasanya perdana fellow ni tempat budak2 pandai di ambil practical... sayang je brain pandai tp EQ out
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 8-10-2022 08:16 AM

Budaya kerja semua buat x nampak,  ketua stupid x buat kerja buat x nampak, pekerja main henpon pagi ke petang makan, tiada perubahan baru,  kerja xde hasil gaji jalan
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok nama dua2 timbalan menteri macam jenis tong kosong.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
60% kakitangan kerajaan makan gaji buta & jadi parasit sedut cukai negara untuk bayar emolumen mereka. Tukar la menteri & parti pemerintah 100 kali pun, takde perubahan akan berlaku selagi parasit parasit ni masih ada.

Sebab tu aku sokong PH nak pecat & kecikkan saiz kakitangan awam... 1.6 juta, 1 juta tak produktif & membebankan negara. Cukup 600K saja sebenarnya.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-10-2022 11:57 PM
Sbb tu iols cakap tak matang... bende ni dah tular dalam whatsapp group ofis iols few days ago.. t ...

IQ aje la menang. EQ, SQ, AQ (adversity quotient) out. Takpa. Muda lagi kan. Rasanya nanti dia blaja la tu. Perjalanan ko masih panjang dek. Ko tak tau berapa ratus ka ribu orang yang dok dalam kementerian tu sebenarnya hada semangat macam ko tapi dok dendiam saja sebab dah faham kementerian tu gimana atau simply dah burn out.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi pej menteri mmg bangang jaman bn pn

Kalo g naik flight seramai ramai nak business class

Kosser aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah, bebudak muda semangat dia tu mmg fuhhh berapi2... But, idea tu klau itu kompeni kau, hari ni ckp, esok buatlah, ur money kan. Tapi, bila kerja mkn gaji ni, byk yg perlu diperhalusi dibwk bincang, tetambah gomen mesti lg byk hirarki dia kan... Ni jenis kena kerja dgn private yg busy nye job scope bukannya keja dgn gomen or glc. Budaya keja diorg berbeza dgn private semua nak cecepat, gomen ko ambik le brp lama masa ko nak. Aku pi sehari ke ada 1 kem. dulu, cukuplah...mmg xleh in... Dr pg msk ke ptg, kerja staffnya bersembang aje.. jenuh tgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:14 AM | Show all posts
krustykrab replied at 8-10-2022 01:53 AM
Di sbbkan acik gobind lah iols dpt hapgred unifi laju secara percuma...
Kalau nk harap menteri s ...

Gobind singh mmg d best, mmg betul2 keja utk rakyat, humble sgt dgn rakyat masa jadi menteri, org g complain kat twitter dia psl internet dia reply siap tagged telco berkaitan suruh ambil tindakan, reachable, tak sombong aku agak dia satu2 nya menteri yg rakyat biasa mcm kita blh berhubung direct, dah tu dia jadi menteri jah terus dia ambik tindakan meeting dgn telcos suruh dorg meeting sesama sendiri n agree rega internet paling rendah sesama sendiri, masa tu telco co ada yg bengang kat dia, dorg tak pernah kena mcm tu, gobind mmg jenis keja utk rakyat n tahu buat keja, diff leveldr menteri umno pn bagaiii. Aku mmg hrp dia akan naik balik.kita nak cari org yg nak serve rakyat kan bukn duk kisah psl bangsa dorg, klu mcm tu sampai mamposs kena hadap menteri tak tahu buat keja
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 8-10-2022 07:31 AM
Patutla berani...hehe..staf x kan berani punya...tutup periuk nasi...

Errr iols pn rs eh beraninya dia.. tp kalau benar bagai dikata, bukankah tindakan ini tindakan yg bijokkk? Masa depan heols mmg merisaukan. Semoga heols anak org hef2 je la
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2022 08:55 AM
IQ aje la menang. EQ, SQ, AQ (adversity quotient) out. Takpa. Muda lagi kan. Rasanya nanti dia bla ...


Entahlah sis. Mungkin heols nmpk potensi negara bila kait dgn pertanian yg kian sendu sekarang. Frust bener agaknya heols. Telen rasanya maju bertiang tinggalkan kita.. kita ni nk mkn buah skang pn mahai nak mampus. Nasib sayur murah lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 09:53 AM GMT+8 , Processed in 0.123622 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list