CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tak boleh nak hadap menteri bodoh, team bebal, kementerian sengal' - Tular staff pejabat menteri luah rasa kiciwa di LinkedIn.Sanggup dihadap ke mahkamah

  [Copy link]
Post time 9-10-2022 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Nie mesti ptd yg baru masok kerja nak ubah stail kerja orang2 lama...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 9-10-2022 07:48 AM
Ye mmg tak sangka rupanya bongkak mcm tu sekali pak mail ni, takde adab langsung dgn rakyat jelata ...

Ini lah jadinya bila jadi pemimpin bukan di pilih secara demokrasi so macam 'Kaduk Naik Junjung' di tambah pula di kelilingi dengan toxic peoples
Sandiwara aje bila depan khalayak ramai bersikap mesra rakyat tapi di sebalik nya jauh berbeza rupanya
Inilah pentingnya pilihanraya supaya rakyat jangan tersilap percaturan dalam memilih bakal pemimpin
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 8-10-2022 05:15 AM
Definitely bkn kj kan @syd

KJ katanya paling perfom tidak takde laa dibenci oleh antivaxx
pak mael pun katanya  nak kekalkan dia lagi nnt

Tapi mcm bakal dibenamkan je oleh parti sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:11 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 8-10-2022 02:48 AM
Bukan dream job kah makan gaji buta + kerja gomen?

Not everyone. Apparently this man has his own dignity
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 9-10-2022 10:26 AM
Tu baru betul. Walaupun ada dreba, tapi sebab menteri pengangkutan kena la tunjuk public transport ...

Sebab laki iols cakap..
Staff aloft kenal.dia...
Mmg dia kalau ke parlimen..akan naik.komuter..
Turun kl sentral...dari kl sentral.tu tak pasti lah naik apa ke parlimen
Tu pasal dia tau public transport mcmana..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 9-10-2022 10:50 AM
Nie mesti ptd yg baru masok kerja nak ubah stail kerja orang2 lama...

Bukan.  Katanya intern sajork.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 8-10-2022 07:29 PM
Nanti klu uols jumpa Gobind Singh lagi send my regards to him yachhh, ckp dr peminat dia dr forum  ...

Okay in shaa allah..
Nanti iols sampaikan...
Kalau ada program yang jemput.gobind...
Hoho..
Now parti2 politik semua bz kan nak.pru depan....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 11:40 AM | Show all posts
aku rase ajis yg meroyan ni org BN.... hahahaah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Plg kuat mengipas adalah pitido. Punca sesebuah jbtn lingkup kalau ada makhluk tu kt dlm.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 8-10-2022 11:07 PM
Sakitnya hati      ...team menteri kali ni tah sape2 tah sampai rakyat pun taktau nama.
Depa sedap ...

Ayah Rani kulop dah lama tahu..kita aje yg lalai

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 8-10-2022 09:54 PM
Motip momod kena warganegara
Wajib mengundi ke

Ni forum malaysia, bukan forum sondol suami orang
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 9-10-2022 12:09 PM
Plg kuat mengipas adalah pitido. Punca sesebuah jbtn lingkup kalau ada makhluk tu kt dlm.

Pitido mati2 translate pedo.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 9-10-2022 11:06 AM
KJ katanya paling perfom tidak takde laa dibenci oleh antivaxx
pak mael pun katanya  nak keka ...

Dia xde kawasan parlimen. Moga dia lawan bang non dekat port dickson
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lunchbox at 9-10-2022 05:21 PM

Dah lama sgt aku perati. Yg asyik sebut Hannah yeoh Yeo bee yin tu aku nak Tanya korg pernah terlibat dgn diorg sewaktu diorg dilantik menjadi menteri atau sebelum secara langsung atau tidak langsung? Korg pernah tak terlibat atau bekerja dgn mana2 menteri atau kementerian Dari mana2 kerajaan? Kalau korg Tanya Aku jawapan ya. Aku dah bekerja dan terlibat secara langsung dan tak langsung dgn yby & jg dgn teams "lantikan kerajaan" yby. Apa yg dia and teams dia buat semua Aku tahu. Jd secara tak langsung rahsia dia pun Aku tau. Apa yg dia buat masa dia jd menteri Tu semua dah table out. Sblm dia dilantik jd menteri lg. Tak perlu nak puji sangat. Sama Ada dia atau org lain yg jd menteri, org Tu Akan buat Dan laksanakan apa yg dia buat jugak.

Masa mula2 dpt tau yg diaorg akan lead gov kitorg pun exited & put our hope very high on them since we thought 'now we will have people that know the industry' but end up mcm sama je. I can say... even worst. So it makes me think why people still talk about her eventhough her work ethic as minister was not as good as what she portrayed.

Kalau korg kata ye la yby pegang 2 portfolio yg besar tentulah ada hickup here and there. Bg aku hoi kita deal dgn rakyat dan duit rakyat mana boleh take for granted saja. Then it should be 2 separate portfolio if she or no one capable to pull off.

cth korg kata gabung jd boleh kurangkan cost utk ambilan staff tp kenapa ambil lantikan khas yg ramai dgn cost yg lg mahal atas dasar pakar? 1 pakar = 5 M48. Kalau pandai kenapa perlu plant lantikan khas & "pakar" tu semua kawan2 yg bukanlah pakar pun. M41 jgk yg dikerah smpi nak mati. Kalau mcm Tu Sama je mcm gov sblm dan slps. melantik kroni dan hired consultant. Term je yg beza.

Jd aku fikir apa yg yby Hy buat sbb masih disebut2 nampak hebat. Townhall? Response pd aduan rakyat dlm masa singkat? Site visit? Menteringok dulu2 pun buat sbb sop. Menteri nak atau taknak mmg kene include. propose & execute hal2 berkaitan environment & sustainable?mcm Aku bgtahu tu suma dah siap proper plan dah Tinggal buat. Idea yg dia nak buat semua da tulis dlm Malaysia plan. Kat situ Aku tertanya dia tak baca habis ke Malaysia plan dulu sblm ddk kat kerusi menteri? lantikan khas pun lbh kurang.

Adakah sbb yby perempuan, muda, bujang (masa awal jd mntri), cantik, graduate from prestigious uni jd korg hanya focus kat dia (beside Hy). Apa dia buat nampak cantik, wangi walaupun benda yg Sama mentri2 Tua jantan gov sblm/slps buat tp sbb Mata dah muak tgk tua2 jantan apa diorg buat walau breakthrough pun mcm meh je dipandang sepi. Ditambah plk time tu dgn kontoversi men. Agama, penddkn dll... Lbh kurg perangai jahlop je Aku tgk.

Baik dap ke, PKR ke, umno ke Pas ke ape ke. Belum dapat jwtn Tu semua lembut lidah. Semua utk rakyat. But once they hold the title kirim salamlah. Semua Sama je perangai Naik. just for the sake of their name takde langsung pasal rakyat pun. Tp ade je yg bagus mcm Mr. Gobind Tu mmg bagus. N.izzah pun ok & azmin yg ni walaupun menyampah tp tadbir urus keje dia bagus.
Kadang fikir kenapa 22bln? Klu lama skt sure korg nampak...

Satu je aku nak nanti sapa2 yg dilantik jd mentri, tim.mentri & lantikan kerajaan yg pengalamanya kurang dlm pentadbiran gov tolongla baca & hadam buku Msia Kita mcm dak2 ptd kene hadap utk exam spa plus Msia plan. Itula 'kitab' yg sebenarnya. Dah la budget Kali ni mcm nak kelaut. Lama2 jahanam msia

Sorry terpanjang pulak. Mmg sengaja
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 05:07 PM | Show all posts
shernazz replied at 9-10-2022 11:36 AM
Okay in shaa allah..
Nanti iols sampaikan...
Kalau ada program yang jemput.gobind...

Thanks uols, wah gegehh aku khenn tapi klu pemimpin taraf low class pprt takdenya aku nak suh kim salam. Gobind Singh mmg layak dpt acknowledgement yg kita happy dgn kerja yg dia dah buat selama ni dan teruskan d good work gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 9-10-2022 12:09 PM
Plg kuat mengipas adalah pitido. Punca sesebuah jbtn lingkup kalau ada makhluk tu kt dlm.

Sorry lah beb
Aku jadi pembaris sat
Apa pitido tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 9-10-2022 03:10 PM
Ni forum malaysia, bukan forum sondol suami orang

Adoiiiii sheols kulit tebal tauuuu
Esok2 sheols boleh je delusional ckp dpt ic ko ape tau
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 9-10-2022 05:07 PM
Thanks uols, wah gegehh aku khenn tapi klu pemimpin taraf low class pprt takdenya aku nak suh ki ...

Khens...
Hoho...kebetulan aje kan tmpt iols mmg bukan bn yang wakilnya..tu yang nampak la turun padang bukan saat nak mengundi je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lunchbox replied at 9-10-2022 05:05 PM
Dah lama sgt aku perati. Yg asyik sebut Hannah yeoh Yeo bee yin tu aku nak Tanya korg pernah terliba ...

Teringat buku perlembagaan malaysia iols yang mana tah iols campak...
10 tahun lepas dah belajo nye...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lunchbox replied at 9-10-2022 05:05 PM
Dah lama sgt aku perati. Yg asyik sebut Hannah yeoh Yeo bee yin tu aku nak Tanya korg pernah terliba ...

Takde org nak paham sisterrrrr chuols luah la cemana pun
Acik sampai dah malas nak ckp ujong2 haku buat lawak je dgn pujian kat menteri & balaci2 tentera yg menyemak kat ofis neh
Hape benda pun taktau tapi dpt gaji
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 07:20 PM GMT+8 , Processed in 0.126959 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list