CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2564|Reply: 53

[Tempatan] Lelaki P. Pinang hensem, setia, penyayang jadi bualan ‘panas’ netizen

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


GEORGE TOWN – Dakwaan kaum lelaki di Pulau Pinang memiliki ketampanan, setia dan bersifat penyayang menjadi perdebatan hangat pengguna media sosial sejak semalam.

Ini menerusi satu ciapan yang dimuat naik dalam Facebook Penang Press iaitu: ‘90% lelaki dari negeri Pulau Pinang adalah hensem, setia dan penyayang. Untung la sapa yang kahwin dengan lelaki dari Pulau Pinang’.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen telah memberi pelbagai reaksi, ada yang terhibur dan ada juga yang mengkritik kenyataan tersebut.

“Hat nie (yang ini) saya sokong. Masih ramai lagi yang tidak percaya lelaki Pulau Pinang. Sudah ternyata memang setia,” kata seorang pengguna laman sosial.

“Nak cakap hensem sangat tu tidak la tapi sedap mata memandang aje (sahaja). Setia memang orang cakap sehingga ke hujung nyawa,” tulis seorang netizen.

“Hensem kalau malas kerja pon tak ‘function’ juga min,” balas netizen lagi.

Sementara itu, seorang lagi pengguna turut meletakkan komen: “Betui (betul) Min….dekat penang hero Nasi Kandar banyak. Hidung lepa (depa) sama tinggi ngan (dengan) komtar”.

Bagaimanapun, sehingga petang ini, ciapan tersebut telah mendapat 155 perkongsian, 971 komen dan 1,600 reaksi daripada pengguna laman sosial. -KOSMO! ONLINE

https://www.kosmo.com.my/2022/10/05/lelaki-p-pinang-hensem-setia-penyayang-jadi-bualan-panas-netizen/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-10-2022 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang tiada tolok bandingnya…
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:17 PM | Show all posts
bukan ke mostly laki2 belah sana rhoper mix yindu tamil agittuhh?
untuk yang taste2 kayu arang, asam jawa dan bbc ye la kot deorang rasa hensem...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:19 PM | Show all posts
lelaki penang katanya akan memukul burit wanita sebelum berjimak?

Comments

Ipan. Cuba jangan mencarut dalam tempoh sebulan . boleh?  Post time 8-10-2022 02:42 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahu jadi babu kahwin lelaki penang fefeling hot dan manipulative....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapiii mmg kebetulan jantan2 penang ofis aku semua takut bini yach
Sayang bini yg betulnya
Mmg setia & kedekut
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:25 PM | Show all posts
dan juga rajin menunggang motosikal di waktu malam
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:27 PM | Show all posts
kalau cakap pasal hidung mancung ni sah2 la merujuk mamak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 12:37 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 6-10-2022 12:17 PM
bukan ke mostly laki2 belah sana rhoper mix yindu tamil agittuhh?
untuk yang taste2 kayu arang, asam ...

laki iols mamak mix malay sis dude..iols malay mix bugis kaedahnya..anak i lots of mix gitu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen berair yg xdak life...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 01:36 PM | Show all posts
tp bising, suka ckp kuat... hahhahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Terus teringat hughie kebangga
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:50 PM | Show all posts
Sampai sekarang tak boleh terima cara cakap orang utara. Kalau menaip, lagi triggered bila tukar huruf r jadi q.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 6-10-2022 01:36 PM
tp bising, suka ckp kuat... hahhahahaa

Hingaq

Loqlaq



Tp ade je yg soft spoken
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg hensem tu mcm sape contoh?
Jgn bg muka mamak please.. nak muntah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Not my taste.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 6-10-2022 02:55 PM
Kalau yg hensem tu mcm sape contoh?
Jgn bg muka mamak please.. nak muntah..

itu kalo...nobita???
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 6-10-2022 03:06 PM
itu kalo...nobita???

Hahaha.. an an an tottemo daisuki doraemon..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi ramai yg anak mak.. so uols kena bersedia jugak bab itew
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:57 PM | Show all posts
tu gmbr betul ke edit?
pernah kawan org penang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:59 AM GMT+8 , Processed in 0.124608 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list