CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tengku Zafrul dan pasukan MoF berjaga malam dengan Red Bull sediakan bajet.Anda nak apa?

  [Copy link]
Post time 7-10-2022 05:01 PM | Show all posts
Belum ada lagi menteri kewangan se attention seeker mcm dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 05:02 PM | Show all posts
nokharom seko ni seronok dgn glamour
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:03 PM | Show all posts
mcm lah dia org penting kat negara kita phuiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ekod79 replied at 6-10-2022 04:49 PM
tiap2 tahun mmg ada bajet, dan tiap2 tahun bersengkang mata, apa yg peliknye, same old story. Cuba c ...

Bawak ke ministry/agency/glc/glic masing2... utk further fight department mana dapat sekian2.. KPI apa nak kena meet.. projek mana nak materialize... dividen banyak mana nak kena kasi gomen... sama2 brainstorm utk RMK pula...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-10-2022 05:46 PM
Akak harap MOF hapuskan PCB

Pcb lah yang membantu hakak2 bayar ansuran bulanan cukai....

Maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu dustakan


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih la @friska babu beranak lg tahun depan
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 05:00 PM
zafrul seko ni attention seeker sungguh ye, narcissist pun ada nokharom ni phuiiii

Sis nape marah zafrol.. dia kasik flying kiss kat u ke

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 7-10-2022 05:06 PM
Gigih la @friska babu beranak lg tahun depan

Typo? Babu? Babun?

Both pun?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-10-2022 05:07 PM
Typo? Babu? Babun?

Both pun?

Babu ndon cebok bini jusa c minus..perangai mcm babun both oso can
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:09 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-10-2022 05:07 PM
Sis nape marah zafrol.. dia kasik flying kiss kat u ke

Tak bagus belagak bagus plus gila glamour
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 05:09 PM
Tak bagus belagak bagus plus gila glamour

Sikit nya u maki heols... nnti maki lagi... rindu oyen melahar
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Billion ke hulu billion ke hilir, hapah pun takda. Yg npk acik2 gomen tgh gosok2 tgn nak ganti gelang baru
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 7-10-2022 06:01 PM
Orenn1 replied at 7-10-2022 05:00 PM
zafrul seko ni attention seeker sungguh ye, narcissist pun ada nokharom ni phuiiii


Hahaha
Memang attention seeker sungguh
Sempat lagi syok sendiri dengan pertanyaan ' 'Ada yang teka betul tak colour baju saya?'
Tapi kali ni nak puji sikit tang presentation dia kali ni lebih baik dari tahun lepas yang mana kurang tersyasyul dan tergagap-gagap
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 11:16 PM | Show all posts
pu3_rania replied at 7-10-2022 05:57 PM
Hahaha
Memang attention seeker sungguh
Sempat lagi syok sendiri dengan pertanyaan ' 'Ada yang tek ...

Gila glamour gila popularity, org jadi menteri bukan sbb gila glamour tp sbb nak serve d rakyat nak serve d country. Yg seko ni mcm berokkk dpt bunga sejakk jadi menteriii, hadap sgtt dgn popularity, ntah apa2 lah perangaiiii tak malu ke, tak kena gaya sgtttt seorg menteri perangaii mcm ni, acahh2 mcm dia hensem n popularrr n terpaling penting kat msia. Tua2 namamposs baru dikenalii jadi mcm ni lah perangaiiiii kononn wow sgttt lah dia tu, dasar narcissist. Patutnya nak glamour kejarr  popularity jadi retis, pegi belakon or penyanyiii.  Lega makz akhirnya dpt maki sedazzz nokharom ni lol
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 11:24 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-10-2022 05:25 PM
Sikit nya u maki heols... nnti maki lagi... rindu oyen melahar

lol tp betul aku dah perasan lama dah seko ni jenis perasan hensem n gila glamour, masa org duk memuji2 dia hensem dulu aku dah nampak dah sisi perasan hensem n gila glamour dia ni, hensem ke mcm tu? jantan hensem yg kekar kulit sawo matang muka jantan macam rambo tu, peluh menitik2 lol klu muka mcm dia ni terlebih hormon estrogen gitu tak payah lah nak perasan hensemmmm, takde ovari siapa nak bergegarrr lol kohkohkohhh
Patutnya dia tumpu pada keja bukannya hadap seronok gila glamour n popularity, ntah apa2 perangaiii.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bungarose at 8-10-2022 07:05 AM

Selama setahun sebelum ini ngkorang keje buat haper? Takkan lagi beberapa minggu sebelum budget baru nak gelabah sampai kena keje overtime
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dapat this summary.. just copy paste from whatsapp...

Budget 2023 Highlights (The Star/BFM)

1. Tax cut from 21 pct to 19 pct for those in taxable income bracket RM70,001 to RM100,000

2. Tax cut from 13 pct to 11 pct for those in taxable income bracket RM50,001 to RM70,000

3. e-Wallet credit worth RM100 for the M40 group with an annual income below RM100,000

4. RM200 one-off e-wallet credit for 18-20 year olds, and full time students above the age of 21.

5. Income tax breaks will be expanded to certain dental checks and treatments of up to RM1,000 for self, spouse and children starting 2023.

6. Small, medium and micro enterprises will get an income tax reduction from 17% to 15% for the first RM100,000.

7. one-off RM1,000 aid to all registered micro, small and medium enterprise (MSMEs) and registered taxi drivers, to benefit 1 million recipients.

8. Women returning to work after a career break will be given tax exemptions for income received between 2023 to 2028.

9. Female recipients of Bantuan Keluarga Malaysia will receive a one-off RM500 cash aid if they have a child in 2023, under Inisiatif CahayaMata Keluarga Malaysia.

10. Electric bill subsidy up to RM40 for those with income up to RM1,169.

11. Parents will receive tax relief of up to RM3,000 for preschool and kindergarten school fees for the 2024 assessment year.

12. 100% stamp duty exemption for purchase of homes worth RM300,000, providing savings of RM6,500.

13. 75% stamp duty exemption for purchase of homes worth RM750,000, providing savings of RM15,000.

14. RM25 million will be allocated to encourage the people to travel domestically, which will go to discounts, vouchers and rebates of up to RM100.

15. To encourage the use of public transport, the government will maintain the My50 monthly pass initiative in 2023.

16. Civil servants below Grade 56 will receive a RM700 financial aid. The Hari Raya Aidilfitri financial assistance will be increased to RM600, and paid by March next year.

17. The Tax Identification Number (TIN) will be put in place to increase tax collection starting from 2023.Malaysians and PR citizens that are 18 years or older will have a TIN automatically and the use of TIN will be compulsory in general stamping documents.

18. To counter rampant scams in Malaysia, a National Scam Response Centre will be established, with the collaboration of PDRM, BNM, MCMC, NFCC, and financial institutions. The SMS OTP system will be discontinued.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
BAJET SYOK SENDIRI
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 12:17 PM | Show all posts
good job TZ and the team

abaikan je gang gang bang non dan rafizi pakar formula dekat dalam thread ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 12:05 AM GMT+8 , Processed in 0.092969 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list