CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tengku Zafrul dan pasukan MoF berjaga malam dengan Red Bull sediakan bajet.Anda nak apa?

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 04:40 PM | Show all posts
semoga ada diskaun yuran sebanyak 20-30% untuk pelajar yach Aminnn
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe replied at 6-10-2022 12:40 PM
selalunya dah nak bentang baru tanya rakyat nak apa .. lancau

Haha.. kan dengar berbilion-bilion figura cam wauuu vasss dek tapi yg sampai ke tangan rakyat aduhai salehah jer.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tiap2 tahun mmg ada bajet, dan tiap2 tahun bersengkang mata, apa yg peliknye, same old story. Cuba citer pulak apa keje korang lepas abis bentang bajet pulak, huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-10-2022 04:34 PM
Ha...ha...aku suka ayat kau...GEMPAK @GAMPANG.....

Hahaha
Aku cukup tak boleh blah lah dengan dia punya peel yang kuat gebang dan giler glamour
Hari tu ugut nak resign from Minister of Finance gara2 isu pengeluaran KWSP, dah serupa macam budak hingusan ugut mak pak tak nak pi sekolah kalau tak dapat apa yang di inginkan
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ekod79 replied at 6-10-2022 04:49 PM
tiap2 tahun mmg ada bajet, dan tiap2 tahun bersengkang mata, apa yg peliknye, same old story. Cuba c ...

Baru dengar berita kat radio, pada pukul 12.00pm tadi Tok Mail pi melawat staffs MOF yang bersengkang mata selama 3 minggu dan ada yang tidur kat office untuk menyiapkan bajet yang akan di bentangkan
Tunggu aje lah hasil pembentangan esok samada GEMPAK @ GAMPANG
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
fairiza replied at 6-10-2022 02:09 PM
Kannnn patut camni:
Individu = 10k-20k
Anak below 18 = 3k-5k

Itu sahaja cara utk tolong golongan M40. Kerajaan tak perlu hulur duit. Jangan kutip at the first place.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 6-10-2022 04:46 PM
Haha.. kan dengar berbilion-bilion figura cam wauuu vasss dek tapi yg sampai ke tangan rakyat aduh ...

Kan kak.. malas dgr.. dah bertahun tak bagi pekdah pun.. apa pun tak dapat.. buat projek semua huntong kak depa je.. silap2 projek pun tak siap
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
apa2 je la...tetiap tahun pun lebih krg sama je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak harap MOF hapuskan PCB
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapan semua bajet mesra rakyat…
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Highflyer19 replied at 6-10-2022 05:57 PM
Harapan semua bajet mesra rakyat…

You will get your wish.......surely...

Budget  we scratch rakyats' back...in return rakyat will scratch ours at the ballot box......

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-10-2022 05:46 PM
Akak harap MOF hapuskan PCB


Budget mesra rakyat berbillion bilion lemon limau kasturi pastinya...samada budget yg benar2 realistic bersandarkheun kemampuan sebenar negara tika dan saat ini utk direalisasikheun serta yg bersiksp bertanggunjawab dan bukan kerana utk memenangi sokongan pada pilihanraya yg akan datang.....it will remain to be everyone's guess
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 11:50 AM | Show all posts
Edited by eragon at 7-10-2022 11:51 AM

mansuh beberapa tol di lembah kelang. dah terlalu banyak sgt tol di lembah kelang. ataupun bagi subsidi pengguna tol, boleh claim balik dengan kerajaan.
turunkan opr.
moratorium untuk 6 bulan lagi. bagi pinjaman perumahan sahaja.
pengeluaran epf account 1 secara tahunan, 5 ribu setahun pun tak apa.
pengeluaran epf bagi simpanan melebihi 1 juta diturunkan kepada simpanan melebihi 500k.
turunkan kadar cukai pendapatan kepada separuh dari kadar sekarang. sbb pemebelian dan perkhidmatan memang dah bercukai.
mansuhkan interest PTPTN. Bayar nilai yang dipinjam je la.
elaun khas mediacal card/insurance semua individu yang bekerja samaada wam atau swasta, bayar terus kepada syarikat insurance.
Pencen sektor swasta, cari la mechanism macamana pun. at least 30% dari gaji akhir pun ok. maybe boleh through perkeso.elaun sara bayi/kaanak umur 5 tahun ke bawah kepada semua yg mempunyai anak2 bawah 5 tahun. susu, pampers mahal skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 7-10-2022 12:15 PM
stingergrumpy replied at 6-10-2022 07:05 PM
Budget mesra rakyat berbillion bilion lemon limau kasturi pastinya...samada budget yg benar2 reali ...


On the paper semuanya 'All In The Sky' sedangkan hakikat sebenar adalah di sebaliknya
Baru2 ni PAC dah menyuarakan kebimbangan tentang peningkatan hutang negara yang ketara
Jangan bajet 2023 'Indah Khabar Dari Rupa' ajer
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 12:29 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-10-2022 09:14 AM
Kenapa redbull.. murahan nya.. please provide coffee machine and dedicated barista for your budget c ...

nanti berhidang kopi2 mahal berbarista bagai kena kecam plak sis..cukuplah sekadar redbull pprt katanyahh
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 7-10-2022 12:29 PM
nanti berhidang kopi2 mahal berbarista bagai kena kecam plak sis..cukuplah sekadar redbull pprt ka ...

Coffee machine sorok belakang langsir je kot tuuu... humble brag redbull supaya netizen husnuzon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 12:50 PM | Show all posts
ekod79 replied at 6-10-2022 04:49 PM
tiap2 tahun mmg ada bajet, dan tiap2 tahun bersengkang mata, apa yg peliknye, same old story. Cuba c ...

Kannn bukan benda baru tiap2 tahun sama je.  Mula2 mereka sibuk lepas tu yang mana bersangkutan dan berkenaan pulak yang sibuk seharian hingga malam siapkan report.  Tapi kali ni tak mengharap sangat pun dah boleh jangka apa aja yang nak dibentangkan.  Paling2 pun istimewa untuk pengundi 18 sebab dah nak pilihanraya tak lama lagi.  Buat yang lain mungkin dibenarkan keluarkan epf lagi.  Nak cancel kenaikan opr amat tak mungkin dengan situasi kini silap2 makin bertambah lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
End up yg keluar bajet bonus apa sume gaji naik dkt org keje gomen je hahahaa geng2 depa je dpt itu ini...yg x gomen teruskan jd hamba abdi yg xde apa2 manfaat langsung dari bajet tahunan selain BKM tu je ..bagi amik balik kaedahnya.

Orang gomen yg menyalak bonus la naik gaji bila dh naik gaji ... Teruskan lah perangai 10 kaunter 1 je bukak ...main wassap setengah jam baru panggil org dtg kat kaunter...masuk kui 8pagi.. start buat keje kui 10 pagi  balik kui 4 ptg hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurang kan la pekerja government yg duk opis... Front liner kn ramai kan.. Cikgu cikgi... Yg operationnya kurang... Yg ramai duk opis atas...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:00 PM | Show all posts
zafrul seko ni attention seeker sungguh ye, narcissist pun ada nokharom ni phuiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 07:50 AM GMT+8 , Processed in 0.104199 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list