CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Tengku Zafrul dan pasukan MoF berjaga malam dengan Red Bull sediakan bajet.Anda nak apa?

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 6-10-2022 07:06 AM
Naikkan pelepasan cukai individu kepada RM20,000

Kannnn patut camni:
Individu = 10k-20k
Anak below 18 = 3k-5k
Anak atas 18 uni = 10k -12k

Babi gila la kalau x naik. Harga brg mahai pengecualian cukai dok tang tu sama gak la ngan gaji.
Medical card asik naik je setiap 2-3 thn
Alasan kos perubatan naik, abistu pengecualian dok tang tu jaaaa hanat!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerjala..m kerajaan byr gaji kan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:25 PM | Show all posts
lyshafull replied at 6-10-2022 09:17 AM
Naikkan ler gaji minimum pening la brg hrga naik

one of contributing factor kenapa harga barang naik..
kos semua naik... termasuk gaji pekerja2..
Kalau naikkan minimum wage, harga barang akan makin naik, pastu naikkan lagi min wage, harga barang naik lagi... endless cycle..
Pada aku should focus more on enforcement especially on akta kawalan harga dan anti pencatutan (excessive profiting)..



Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lulus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:30 PM | Show all posts
pyropura replied at 6-10-2022 11:16 AM
Dulu Guan eng datang opis buat Bajet hari Ahad tatkala langkah sheraton macai lobai semua tudoh dia  ...

All this while dari sebelum gone eng ke selepas gone eng mmg towards the end tu semua yang terlibat keje sabtu ahad.. nothing new.
ramai je heads yang siap tido kat opis lagi, bawak baju semua mandi kat ofis..

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nyern bajet nie
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:41 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 6-10-2022 07:49 AM
Bajet 2023: Belanjawan pilihan raya atau bersifat kalis krisis?
KHAIRIL ANWAR MOHD AMIN
06 OCT 2022

bajet covid 19 dulu2 masa lockdown pun tak settlekan isu targeted ibu tunggal, orang miskin b40, pernah di sound oleh pakar ekonomi dont expect bajet kalis perfect storm.

mungkin bajet mesra PRU
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:59 PM | Show all posts
demand gaji minimum naik? Gila ke apa? Kau tau tak effect dia apa? Gaji minimum naik.. harga perkhidmatan / barangan pon akan naik lagi. sape nak tanggu gaji yg naik tu? Pengguna la jugak. apo?

Tolongla pikir2 sikit M40.. B40 mcm2 ko bagi.. M40 tempias pon x dapat.. cukai kena bayar.. ni harga barang naik.. ada ke M40 tu ko revise jadi kan kategori B40? Tak kan? Tapi hakikatnya.. dah mcm B40 jugak..

tu belum kira M40 yg bisnes kecik2.. melingkup sebab PKP.. inflasi segala bagai. Semua tu beri kesan pada semua. Hatta yg keje gomen pon walau gaji x potong.. tapi kuasa beli kurang.. harga barang mahal.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni cite biasa lah.....
Dulu zaman Atok....lg le pulak....
Atok duduk situ sampai pkl 2-3pagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok esok samada menepati atau tidak  dengan slogan  Bajet2023 yang Responsif, Bertanggungjawab & Reformis
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
pu3_rania replied at 6-10-2022 03:07 PM
Tengok esok samada menepati atau tidak  dengan slogan  Bajet2023 yang Responsif, Bertanggungjawab &  ...

Slogan  aja bunyiknya gempak...tapi bak kata bik friska....GAMPANG....

Kahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-10-2022 02:41 PM
bajet covid 19 dulu2 masa lockdown pun tak settlekan isu targeted ibu tunggal, orang miskin b40, p ...


Terutama dlm keadaan skg, Ko ingat rakyat diluar sana nak amik pot dan tahu  apo iteww yg dikatakheun budget BERTANGGUNJAWAB, RESPONSIVE dan REFORMIS yg dijanjikheun oleh TZ?

yg rakyat nak tahu....WHAT IS IT FOR US THIS TIME?....

PI MAMPOS DGN IDEOLOGY BUDGET REFORMIS SEGALA...

KHEUNZ?

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 6-10-2022 03:38 PM
Slogan  aja bunyiknya gempak...tapi bak kata bik friska....GAMPANG....

Kahkahkahkahkahkah

Esok kita tengoklah samada GEMPAK @ GAMPANG memandangkan si TZ dok menayang dengan bangganya staffs MOF sanggup bersengkang mata buat persediaan untuk bajet2023
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-10-2022 03:05 PM
Ni cite biasa lah.....
Dulu zaman Atok....lg le pulak....
Atok duduk situ sampai pkl 2-3pagi.....

Itu lar pasal
Tak ada pula Atok giler glamour yang kekononnya dia dan staffs MOF yang terpaling bekerja keras dalam membuat persediaan untuk pembentangan bajet
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
pu3_rania replied at 6-10-2022 03:45 PM
Esok kita tengoklah samada GEMPAK @ GAMPANG memandangkan si TZ dok menayang dengan bangganya staff ...

Kalau tak RAH RAH ,KEBABOOM dan  BUNGA API kheun persiapan bukan namanya menteri menteri kita dlm melaksanakheun amanah.....macam baru semalam dapat notis kena bentangkheun budget  kheynz? Iteww yg serba serbi kena rush through?

Kita boo toe kheun aja ,bak kata anak jiran aku yg 3 tahun....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 6-10-2022 04:00 PM

Segala peruntukheun serta perbelanjaan yg akan diumumkheun esok ,anak jiran aku sangat berharap TZ akan juga umumkheun dari keseluruhan budget tersebut berapa peratusan dari jumlahnya akan diketepikheun atau kerajaan anticipate akan pergi pada RASUAH...yg akhirnya rakyat yg akan tanggung....contoh seperti kes LCS
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Just In....

PM tiba di Istana Negara untuk mengadap Agong
Umavathi Ramayah
Oktober 6, 2022 16:00 MYT


Jeng jeng jeng
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa macam tiada yang menarik pun bajet 2023 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 6-10-2022 04:14 PM
Just In....

PM tiba di Istana Negara untuk mengadap Agong

2 jam lepas nonton Bernama TV di YouTube pasal ada perjumpaan PM dan YDPA so memang betullah ada perjumpaan tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pu3_rania replied at 6-10-2022 03:45 PM
Esok kita tengoklah samada GEMPAK @ GAMPANG memandangkan si TZ dok menayang dengan bangganya staff ...

Ha...ha...aku suka ayat kau...GEMPAK @GAMPANG.....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 06:52 PM GMT+8 , Processed in 0.100158 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list