CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4597|Reply: 55

[Tempatan] Pelbagai Fitnah Tak Berhenti..” – Ebit Lew Yakin Mahkamah Tempat Terbaik Untuk Dedah Kebenaran.Mahu perbicaraan secepat mungkin

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 30-9-2022 11:49 PM


Aktivis dan pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL) menyifatkan bahawa mahkamah adalah tempat terbaik dalam mendedahkan kebenaran berhubung kes gangguan seksual yang mengaitkan dirinya.

Beliau yang ditemui media selepas berakhir sesi perbicaraan kes gangguan seksualnya di Mahkamah Tenom, Sabah berkata sudah lama beliau menunggu pembicaraan ini diadakan.

Ini kerana tiada sebarang percakapan kosong yang dibenarkan di mahkamah sebaliknya semua perlu disertakan dengan bukti kukuh.

“Alhamdulillah, syukur kepada Allah. Setahun saya menanti hari (perbicaraan) mahkamah ini.

“Pelbagai fitnah tidak berhenti yang tidak dapat disebutkan, saya tanggung sendiri sejak balik dari Palestin tempoh hari.

“Dengan ke mahkamah ini, saya berharap dapat tahu kebenaran yang sebenarnya. Mahkamah lah tempat yang paling tidak boleh cakap apa sahaja. Kena ada bukti dan sekiranya tiada bukti, apa sahaja perkara pasti akan ditolak,” katanya dipetik dari Harian Metro.

Beliau bagaimanapun mengakui agak sedih kerana perlu berdepan dengan perkara seperti itu dan berharap dapat mengakhirinya segera.

“Peguam saya turut cuba meminta tarikh lebih awal seperti awal November tetapi pendakwa raya tidak dapat tarikh itu. Oleh itu, kami bersetuju meneruskan perbicaraan ini pada Disember,” katanya.

Terdahulu, Majistret Nur Asyraf Zolhani memaklumkan prosiding hari keempat ditangguhkan. Ia akan disambung semula pada 20 hingga 22 Disember depan.

Sumber Harian Metro

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
First
Menyeru acik2 yang trauma dengan tongmo haritu masuk komen
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Dh nk 2023
Cukp2 la agungkan ustaz2 yg x bertauliah
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ololo… cian dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
lyshafull replied at 30-9-2022 11:46 PM
Dh nk 2023
Cukp2 la agungkan ustaz2 yg x bertauliah

Setuju. Kena ada at least degree in one cabang islam from a reputable or recognized uni. Kalau boleh semua usetard usetajah ni kena berdaftar dengan jabatan islam negeri memasing. Baru boleh pakai gelaran ustad.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 03:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Rider ..,.,,,.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:12 AM | Show all posts
Beliau bagaimanapun mengakui agak sedih kerana perlu berdepan dengan perkara seperti itu dan berharap dapat mengakhirinya segera.


Kali ni sedih je, x sayu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rse dia lepas la...kemain kenyatan dia memuji2 mahkamah
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Firasat aku rasa dia lepas bebas dan semakin mendoniaaaaa. Dan makin kuat pengaruh
Untouchables.. 4hari itu je soal jawab macam tak ada perkembangan dah la extend lg 2 bln,pishang ...dia pn makin rancak cri pengaruh, tp dia nampak mcm tak meyakinkan tahla..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-10-2022 02:55 AM
Setuju. Kena ada at least degree in one cabang islam from a reputable or recognized uni. Kalau bol ...

Satu lagi syarat utama.nak title ustaz, duduk dgn org asli berdakwah sehingga org asli meninggalkan perkara syirik, membenteras judi dan arak serta zina selain dpt sijil arab
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 03:30 PM | Show all posts
makadek replied at 1-10-2022 09:29 AM
Firasat aku rasa dia lepas bebas dan semakin mendoniaaaaa. Dan makin kuat pengaruh
Untouchables.. 4h ...

Dh sma mcm kes Fatih Seferagic tu, mngsa2 dh bgi bukti pun heol msih boleh trlepas dri Hukuman. Smuanya sbb pndai tunjukkan kealiman kat org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 03:32 PM | Show all posts
lyshafull replied at 1-10-2022 12:46 AM
Dh nk 2023
Cukp2 la agungkan ustaz2 yg x bertauliah

Usetard & Setazah kat Melesia ni klau entertainment local, smua ok, gedik pun xpe aslkn brtudung tpi klau non Muslim yg dh mmg x thu undang2 Islam, kmain lgi dorg spread the hate.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga kena panah petir
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Fitnah sana.. fitnah sini. Tunggu la mahkamah buat keputusan dulu. Iols ingat taksuber hanya di fb, rupa2nya kat tiktok pun ramaiii.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 1-10-2022 03:32 PM
Usetard & Setazah kat Melesia ni klau entertainment local, smua ok, gedik pun xpe aslkn brtudung t ...

Tu biasa beb
Mcm retis kpop buat persembahan keje tutup punggung ape jadah
Kumpulan malaysia beria seksi dedah malu je
Tu belum yg pakai tudung pesyen bra kat luar xde lak ditegurnye
Iols tgk pun malu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
wpun kuat mengatakan die bakalan terlepas je. iols tetap mengharap ade keajaiban yg mengatekan die bersalah. kendian i nk tgk ape taksuber fesbok nk ckp selain dr ayat ini semua ujian buat debit.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lyshafull replied at 1-10-2022 05:21 PM
Tu biasa beb
Mcm retis kpop buat persembahan keje tutup punggung ape jadah
Kumpulan malaysia beria ...

Lee minho dtg malaysia kemain org melayu especially lelaki la kutuk kt facebook. Padahal retis kpop ni diorg cukup jaga imej kot sbb diorg tahap idola. Org malaysia ni dh ada bideo tongmo pun ko panggil ustaz lg.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun rasa dia ni bakalan dilepaskan. Tapi harap-harap populariti dia jatuh merudum la mcm daie syed muka tak tau malu dah bawak pompuan balik rumah pun still nak pegang title daie tu lg
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bideo lesung tu..
Apa loyar nak auta hahahha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 07:12 PM GMT+8 , Processed in 0.239739 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list