CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2206|Reply: 26

[Dunia] Mata wang Dinar Kuwait paling mahal di dunia - 1 Dinar Kuwait bersamaan AS$3.22 dan RM14.96

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


KUWAIT: Dinar Kuwait (KWD) dilaporkan sebagai mata wang paling mahal di dunia dan mengatasi nilai mata wang dolar US bagi tahun 2022.

Setakat hari ini, satu Dinar Kuwait bersamaan AS$3.22 dan RM14.96.

Bekalan minyak yang banyak dikatakan menjadi antara ‘batu loncatan’ mata wang negara itu kekal bernilai tinggi.

Kerajaan Kuwait juga malah mewajibkan syarat semua urus niaga pembelian dilakukan dalam mata wang KWD.

Sejak bertahun-tahun, Kuwait mengumpul nilai kekayaan yang besar serta dibantu dengan Kuwait Investment Authority yang memastikan Kuwait kekal makmur.

Dinar Bahrain merekodkan sebagai mata wang kedua paling mahal di dunia, diikuti Riyal Oman, Dinar Jordan (keempat) dan Cayman Island Dolar (kelima).-AGENSI


https://www.utusan.com.my/luar-negara/2022/09/mata-wang-dinar-kuwait-paling-mahal-di-dunia/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
1 Dinar Jordan = USD 1.41
1 Dinar Bahrain = USD 2.65
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Wouu... klu gi sana kena bawak byk
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dinar iraq bila la lagi nak revalue hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
So petrodollar tak terpakai kat Kuwait?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 12:40 PM | Show all posts
memang dari dulu duit kuwait tinggi... tapi kos hidup sana urmmm... dia macam singapore dan hong kong jugak la kos hidup... tapi untung nurse2 malaysia yang pilih kerja kat sana... gaji tinggi2... cecah belas2 ribu juga...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sing dolar tersenyum ciniss...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 02:15 PM | Show all posts
Mesti sebab ramai baru tahu tu yang kecoh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Flight i nnt transit kuwait baru ingat nak kluar cikcur
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Huntong la keje sana
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:09 PM | Show all posts
Bahrain pun mahal dengarnya.kawan aku citer pi matawang sana 1 = rm8
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:25 PM | Show all posts
so kalu bawak ringgek boleh le jadi toilet paper kat sana ekk
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tempat lahir kj ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai tak msians p keja sana
Untunglah kann
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:10 AM | Show all posts
clarizsa replied at 1-10-2022 01:02 AM
Ramai tak msians p keja sana
Untunglah kann



my schoolmate ada kerja kat sana, lama dah lost contact....taktau masih kerja kat sana or not...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 1-10-2022 01:02 AM
Ramai tak msians p keja sana
Untunglah kann

Klau dpt gaji byk tapi kena banje byk utk kos idup, sama jahh kan? Org nak gaji besaq tapi banje sikit jahh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 06:48 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 1-10-2022 01:26 AM
Klau dpt gaji byk tapi kena banje byk utk kos idup, sama jahh kan? Org nak gaji besaq tapi banje s ...

at least kalau tetibe rasa nak balik malaysia setahun dua tiga kali beli tiket flight mampu sangat banding sabahan kat KL nak balik sabah sekali setahun pun ramai tak mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 1-10-2022 01:02 AM
Ramai tak msians p keja sana
Untunglah kann

Kazen iols keje sana..family duk sini..bini xyah keje uruskan anak2 je..siap dia boleh belikan rumah baru utk mak heols dan family heols sendiri..pastu tanggung kos kesihatan adik yg sakit kronik
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 1-10-2022 06:48 AM
at least kalau tetibe rasa nak balik malaysia setahun dua tiga kali beli tiket flight mampu sangat  ...

Kalau hidup single mmg la mampu.. kalau berkeluarga, sama jahh tak mampu.. dok oberc pun kos idup tinggi.

Yg mai dari borneo ke semenanjung sbb tak dpt keje kat sana.. bila mai semenanjung, dpt juga keje.. drp takde keje langsung.. mmg kena berjimat cermat utk balik sabah sarawak, tapi seingat iols, org sabah yg keje gomen dpt tiket pegi balik utk pesta keamatan setiap tahun..  tak giteww?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 1-10-2022 08:55 AM
Kazen iols keje sana..family duk sini..bini xyah keje uruskan anak2 je..siap dia boleh belikan rum ...

Woww.. keje apa?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.227186 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list