CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: KelisaSilver

Ada perbezaan ke sunat cara Clamp & Traditional?

[Copy link]
Post time 19-10-2010 01:18 PM | Show all posts
my 2 heroes pun nk khatan this coming nov.. 7 & 9 yrs..2 org skali..

bila baca2 kt thread ni.. nampaknya kena carik yg traditional or laser la ye.. tradional tu guna gunting la ye? maaf la ye...x de pengalaman...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2010 08:57 PM | Show all posts
tradisional - tgk lah. boleh guna blade/ gunting...bila dah bius, tak rasa sgt lah. jgn risau..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 02:36 PM | Show all posts
mmg tiap teknik ada baik n buruk nya.
klamp mudah buat, kurang darah, mudah jaga...mungkin waktu bu ...
kamaldr Post at 19-10-2010 09:50



    I nak cari tempat sunat kat area Kepong/ Sg Buloh/ Ampang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 02:37 PM | Show all posts
sape2 yg tau buat laser kt mane?
raze86 Post at 19-10-2010 10:19



    Yg I tahu Kat Kelana Jaya Medical Centre dlm RM300 sorang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 02:43 PM | Show all posts
Reply 42# kamaldr

Nak tanya, kalau saya opt for laser untuk anak saya yang umur 9 tahun, rasa-rasa 2 minggu confirm baik sepenuhnya tak.Nak cari tradisional kat KL ni susah.  Clamp pulak saya x confident sebab anak sedara saya sunat gunakan kaedah ni last year ada problem sikit.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 03:20 PM | Show all posts
Reply  kamaldr

Nak tanya, kalau saya opt for laser untuk anak saya yang umur 9 tahun, rasa-rasa  ...
zafira Post at 20-10-2010 14:43



    Zafira.... kat klinik2 masih byk lagi yg guna traditional. u kena survey..... dia pakai pisau.... bkn traditional tu maknanya kita kena ada btg pisang etc.... kat tempat I ni Sg Buloh & Ampang...... mmg ada klinik yg buat sunat traditional... dlm RM 130 je...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 03:34 PM | Show all posts
Reply 46# KelisaSilver


ok, terima kasih.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 03:43 PM | Show all posts
Reply  KelisaSilver


ok, terima kasih.
zafira Post at 20-10-2010 15:34



    Zafira... u kat mana?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2010 03:57 PM | Show all posts
Reply 48# KelisaSilver

area setapak/wangsa maju
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 04:22 PM | Show all posts
Reply  KelisaSilver

area setapak/wangsa maju
zafira Post at 20-10-2010 15:57



    ooo ok... I rasa mcm kat Tmn Melawati pun ada.... cuba u survey...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 05:00 PM | Show all posts
Reply 50# KelisaSilver

kat Pusat Perubatan Naluri ada buat laser method.  Maybe I pergi sana aje.  My friends pun ramai yg hantar anak dia orang kat situ.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2010 05:23 PM | Show all posts
Reply  KelisaSilver

kat Pusat Perubatan Naluri ada buat laser method.  Maybe I pergi sana aje.   ...
zafira Post at 20-10-2010 17:00



    ooo ic... Pusat Perubatan Naluri tu kat ner? brapa kos utk laser tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 10:54 AM | Show all posts
pakai la sunat tradisional, yg ada jahit2 tu.. hasilnya lebih kemas, nampak tip top.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 08:54 PM | Show all posts
try to void clamp... anak i dulu ..sunat guna teknik ni... punya lah lambat nak baik..
almost 2 weeks..cousins dia yg guna laser and jahit dah baik..dia dgn clamp gak lagi..
satu lagi corong tu nak kena bersihkan kalo lepas buang air kecil..
nasib baik lah sorang jer boy..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2010 03:47 PM | Show all posts
tq Leybra & fastrackeng
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 08:10 PM | Show all posts
clamp neh nampak cam senang jer..teringin lak nk sunat sekali lagik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-10-2010 02:00 PM | Show all posts
clamp neh nampak cam senang jer..teringin lak nk sunat sekali lagik..
gicks79 Post at 28-10-2010 20:10



    a..ah bertambah pendek pulak kang kalau sunat sampai 2 x.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2010 05:52 PM | Show all posts
cuba masuk blog ni.... i baru jumpa....

http://drazwan.blogspot.com/2008 ... u-konvensional.html
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2010 02:47 PM | Show all posts
Akhirnya, kitaorg dah decide nak go for laser at Pusat Rawatan Islam Jln Tun Razak (depan IJN).
Kalau MO buat about RM 341 + bius.
Kalau pakar buat about RM 471 + bius separuh je (dia tak rasa sakit, tapi dia boleh nampak apa doc tu buat ape kat bird dia)
Kalau pakar n bius overall about RM 700.

Kitaorg pilih Pakar yg buat sbb yakin sket kan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 02:49 PM | Show all posts
2 tahun lepas, Anak i bersunat umur 5 tahun... bersunat cara biasa jer.... cepat sembuh dlm seminggu dia dh boleh pakai seluar... alhamdulillah..... tp mula2 tu nak bersunat cara laser n clamp.  tp Dr ada suggest kalu laser ada kes budak terputus hujung kepala anu tu... pastu kalu clamp takut kat situ membengkak..... dan lambat baik..... tp sy cadangkan dekat kwn2 yg nk sunatkan anak tu bersunat cara biasa je.... cepat sembuh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:35 AM GMT+8 , Processed in 0.080324 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list