CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3567|Reply: 54

[Dunia] Pound Sterling susut hampir 3 peratus berbanding dollar US, paras terendah dalam sejarah

  [Copy link]
Post time 26-9-2022 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pound British jatuh hampir tiga peratus berbanding dolar US pada pagi Isnin dan mencecah rekod paras terendah dalam dagangan awal, menurut data dagangan. - Gambar fail AFP

MOSCOW: Pound British jatuh hampir tiga peratus berbanding dolar US pada pagi Isnin dan mencecah rekod paras terendah dalam dagangan awal, menurut data dagangan.

Sputnik melaporkan setakat 04:46 GMT, paun susut 2.77 peratus kepada US$1.0555 daripada penutupan sebelumnya pada US$1.0856.

Pada kira-kira 01:00 GMT, mata wang itu menjunam ke paras terendah baharu kepada US$1.0384.Pada masa sama, euro merosot kepada US$0.9635 berbanding dolar US berbanding penutupan sebelumnya pada US$0.969.

Yen Jepun mencatat paras 144.06 setiap dolar US berbanding penutupan pada 143.32. Indeks dolar (kadar tukaran asing berbanding sekumpulan mata wang enam rakan dagangan AS) meningkat 0.68 peratus kepada 113.95 mata.

Pada Jumaat lepas, Canselor Perbendaharaan Kwasi Kwarteng United Kingdom (UK) melancarkan pelan pertumbuhan bernilai 60 bilion pound baharu bagi menyokong ekonomi negara itu, di tengah-tengah peningkatan kos sara hidup.

Pelan itu termasuk membatalkan rancangan kenaikan cukai perbadanan, dengan mengekalkannya pada paras terendah dalam G20, pada 19 peratus.

Menurut Ray Attrill, ketua strategi mata wang di National Australia Bank, pelabur bimbang terhadap skala keperluan pembiayaan kerajaan UK untuk jangka pendek untuk pelan berbilion paun itu. - BERNAMA

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon turun lg. iols nk pegi next week. Nk tukar duit weken ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 09:02 PM | Show all posts
lurve82 replied at 26-9-2022 08:52 PM
Mohon turun lg. iols nk pegi next week. Nk tukar duit weken ni

amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nk ikut
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aiyoyo anney kadawalley

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik nama Kwasi Kwarteng.


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 10:16 PM | Show all posts
Oooo patutlah tadi jiran beli pound kat money changer, dapat 5.2
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
@kemaruk
@CiliPadiSedap

Tlg explain sikit impact nya kat emas....
Bila harga emas aknn melambung naik atau menjunam turun.....

Akk malas nk study....
TQ inadvance

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 10:34 PM | Show all posts
//majalahforexmalaysia.com/kenapa-bila-usd-naik-emas-turun/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 10:43 PM | Show all posts

GBP jatuh sebab inflasi naik

inflasi naik sebab minyak mentah naik

minyak mentah naik sebab perang

trend harga emas dan harga minyak mentah sama je sejak 30 tahun lepas kecuali bila berlaku black swan events seperti credit crunch dan covid

chart kat bawah biru = emas, oren = harga minyak mentah



jadi buat kesimpulan sendiri sebab uols yang labur sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Petrodollars tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:08 PM | Show all posts
oh baguzzz...ade tak kebarangkalian GBP akan turun ke 4.3 ke hahahahahah habis ketuana truss pasca QE II and dalam era Carolean ni ( charles III  is carolean era )
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-9-2022 11:08 PM
oh baguzzz...ade tak kebarangkalian GBP akan turun ke 4.3 ke hahahahahah habis ketuana truss pasca Q ...

Ingatkan areola era tadi
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tukar skang.. nnti jual balik boleh naik sampai 7 balik x
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 12:13 AM | Show all posts
adeh.. patut lah kebab yg saya selalu beli dah jadi £9.50! ari tu £7.50 je. ikat perut la kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
#kerajaangagal
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
2 benda macik buat sekarang sempena kejatuhan ringgit dan kenaikan USD

Ringgit
Macik kumpul lebihan duit belanja SG dari anak2 macik
Dorang tiap bulan pegi SG bercuti dengan ex laki macik
So balik sini macik minta duit2 tu hehehehehe
Nanti nak tukor sbb SG dah dekat 4 kali ganda

USD
Macik biar duit gaji anak macik dalam PayPal tu
Anak yang bongsu tu kan buat games animation
Gaji dia masuk PayPal
Tiap hari naik aje tukaran duit
Seronok pulak menengok

Gitulah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2022 05:41 AM | Show all posts
she replied at 27-9-2022 01:45 AM
2 benda macik buat sekarang sempena kejatuhan ringgit dan kenaikan USD

Ringgit

gitulah makcik. sentiasa tgk currency exchange baru withdraw duit makcik.

macam saya gaji weekly dalam USD. so, akan check exchange bila nak withdraw.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 07:36 AM | Show all posts
sket masa lagi, semua bakal terciduk

suka dulu, nanges kemudian
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 26-9-2022 10:43 PM
GBP jatuh sebab inflasi naik

inflasi naik sebab minyak mentah naik

Terima kasih kemaruk.....

Tu lah...emas akn naik bila perang sbb emas je aset yg berharga......tapi akk tgok skrg, emas turun le pulak.....tapi tak byk lah, mcm dok berlegar² kat situ.....

Terima kasih sekali lg....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2022 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 26-9-2022 09:42 PM
aiyoyo anney kadawalley {:limp ...

Official browser acik porem - brave
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:47 PM GMT+8 , Processed in 0.127470 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list