CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2033|Reply: 36

[Tempatan] Menyusahkan Orang” – Jadi Punca Kesesakan Lalu Lintas Kerana Beri Minyak Percuma, Caprice Mohon Maaf pada abang askar dan acik nurse,Tak Semua Dapat Merasa

  [Copy link]
Post time 25-9-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 25-9-2022 07:57 AM

https://vt.tiktok.com/ZSRx5CJHc/

  


Baru-baru ini, pempengaruh Instagram itu ada memuat naik video menguar-uarkan bahawa dirinya ingin memberikan minyak percuma kepada mereka yang berkesempatan untuk hadir di sebuah stesen minyak bertempat di Jalan Jelatek II.

Video dimuat naik Caprice itu dilihat mendapat sambutan apabila ramai pengguna jalan raya berpusu-pusu hadir bagi mendapatkan minyak percuma tersebut

Keadaan jadi tak terkawal sampaikan stesen minyak perlu ditutup sementara

Namun begitu, niat baik Caprice itu kelihatan tidak kena pada tempat dan waktu apabila telah menyebabkan berlakunya kesesakan lalu lintas di sekitar kawasan tersebut.

Difahamkan kesesakan lalu lintas itu berlaku apabila bekalan minyak sudah kehabisan sedangkan pengguna jalan raya yang masih lagi beratur untuk mendapatkan minyak percuma itu.

Caprice mohon maaf
Susulan daripada itu, Caprice memuat naik satu video permohonan maaf menerusi laman Instagramnya berhubung kejadian luar kawalan tersebut.

Pertama sekali Caprice nak minta maaf pada Titiwangsa, Setiawangsa, Keramat sehinggalah ke Ampang. Kita tak sangka kecoh, ‘havoc’ dan sesak sampai Ampang.

Walaupun kita ada RELA dan pihak polis trafik di kawasan sekitar, kami tak mampu untuk kawal keadaan (kesesakan). Saya minta maaf sebagai penganjur

Jelas Caprice, kesesakan lalu lintas itu telah menyebabkan ramai kakitangan kerajaan yang tidak berkesempatan untuk mendapatkan pemberian minyak percuma itu.

Disebabkan itu, Caprice memaklumkan bahawa dia akan mengadakan semula pemberian minyak percuma khas buat kakitangan kerajaan.

Selepas minyak habis dan kita terpaksa tutup stesen minyak sementara, Cap perasan ada ramai kakitangan kerajaan daripada askar, jururawat yang beratur lama-lama, tak dapat isi minyak.

Cap rasa sangat-sangat bersalah sebab ‘family’ Caprice pun kakitangan kerajaan. Saya rasa sangat bersalah, jadi saya ingin buat semula, satu lagi khas untuk kakitangan kerajaan sahaja di Kuala Lumpur.





Kredit: TikTok daneerfaizal | Instagram Caprice

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Niat tidak menghalalkheun cara......lebih datangkheun kemudaratan dari kemanfaatan...better reassess niat ko next time sebelum lakukheun sesuatu....
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat satu tika dahulu di aeon tebrau kalau tak silap...jamaika yg niat asal nak kasi free shop hr pada rakyat ended up causing mayhem instead....

Iniler bila akal ada tapi kurang dimanfaatkheun ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:28 AM | Show all posts
lenkali nk kasi mnyk free takyah war2kan
sape yg dtg isi mnyk kat ctu, die la yg dpt
xyah nk promo2
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Topi Nasik tengah nak bayar zakat
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:28 AM | Show all posts
stingerbumpy replied at 25-9-2022 07:58 AM
Teringat satu tika dahulu di aeon tebrau kalau tak silap...jamaika yg niat asal nak kasi free shop h ...

Org kata akal letak kat lutut
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 25-9-2022 09:28 AM
Org kata akal letak kat lutut

Niat nak show off...ni la jadinya...sebelum ni dia kan kena saman...so nk tunjuk kat org yg saman dan nitizen yg dia x kisah pun bab saman...dan2 terus bagi minyak free tiba2...nk tunjuk la tu...

Ko nk sedekah...sedekahla cara senyap...cth ckp kat pengusaha minyak secara rahsia bg free minyak utk jumlah sekian2 pada sesiapa yg dtg..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 25-9-2022 09:28 AM
Org kata akal letak kat lutut

Perasaan suker tengok rakyat jadi barbee berebut rebut utk dapatkheun barang dlm masa yg diperuntukkheun..

Iniler nilai kepimpinan tertinggi yg kita ada skg ini...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 25-9-2022 09:41 AM

Xde penasihat ka sblm bertindak dan bercakap, sama peristiwa eon, kenapa org gov  mereka ada income tetap tiap bulan ada gaji sampai mati, kenapa x bg org berkais pagi berkais petang oku pekerja yg catu makanan hari2 makan megi yg x meminta2 yg hari2 nampak mereka susah tapi buat2 x nampak
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Niat memang baik, tapi implementation tak baik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:43 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 25-9-2022 08:32 AM
Topi Nasik tengah nak bayar zakat {:m ...

Bantuan minyak percuma untuk golongan asnaf foodpanda,grabfood dan kakitangan gomen...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:45 AM | Show all posts
lebih baik bg kt org kg...buleh promote beeN skali
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Caprice ni kalau kat negeri omputih nama untuk perempuan.  Yg lain2 tu malas nak komen ni another penunggang to me nothing to see.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-9-2022 09:32 AM
Niat nak show off...ni la jadinya...sebelum ni dia kan kena saman...so nk tunjuk kat org yg saman  ...

Senyap2 org tak tau pulak dia ber'uang'
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:09 AM | Show all posts
noor2 replied at 25-9-2022 09:32 AM
Niat nak show off...ni la jadinya...sebelum ni dia kan kena saman...so nk tunjuk kat org yg saman  ...

Agree dgn noor, nampak beno dia mmg nak publisiti 'benda baik' yg dia buat ni. Zaman skrg ni ramaiii mcm ni kan noor, jenis buat content kebaikan dorg. Ntahlah. Ramai yg suka jatuhkan air muka org yg ditolong dgn letak gambar, video dorg segala sebagai content, bayangkan perasaan org yg ditolong tu mesti tertekan malu lagi.

Si caprice ni jual product apa ye, acah2 taknak kalah dgn faisal tu. Org tu mmg ada bisnes koperat yg dia ni bisnes keparattt apa
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:11 AM | Show all posts
stingerbumpy replied at 25-9-2022 09:36 AM
Perasaan suker tengok rakyat jadi barbee berebut rebut utk dapatkheun barang dlm masa yg diperuntu ...

Gila, bangsatt punya tahapp bodohh tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 25-9-2022 10:09 AM
Agree dgn noor, nampak beno dia mmg nak publisiti 'benda baik' yg dia buat ni. Zaman skrg ni ramai ...

Manusia jenis sombong...

Dia yang sibuk masuk campur dalam hidup orang....bila orang saman...dia nk tunjuk dia lagi hebat x kisah org nak saman...

X payah masuk campur dlm hidup orang sedangkan hidup kita sendiri pun x sempurna ...hidup sendiri pun banyak x betul...sibuk je dia kacau hidup org tu..org tu pun x kenal dia asalnya...

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 25-9-2022 09:50 AM
Senyap2 org tak tau pulak dia ber'uang'

Tula pasal..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 25-9-2022 10:11 AM
Gila, bangsatt punya tahapp bodohh tu


In the end barang2 yg tak sempat dicashierkheun kerana peruntukheun masa dah tamat, bertaburan merata dgn ice cream barang perishables semua musnah ditinggalkheun sebegitu sahaja dlm troli...

Mungkin ini jenis kegumbiraan yg dapat dinikmati oleh pemimpin kita yg satu iteww, melihat how hard up and desperate rakyat utk menjilat "kekayaannya"...

NAUZUBILLAH....
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-9-2022 09:32 AM
Niat nak show off...ni la jadinya...sebelum ni dia kan kena saman...so nk tunjuk kat org yg saman  ...

Betul baru nk ckp bende yg sama …
Bodo caprice ni …

Isi minyak setakat 10k tu tak sampai seratus org pon lepas …
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:21 AM GMT+8 , Processed in 0.125271 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list