CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Jenayah] Datin bergelut dengan penyamun maut. Suspek anak saudara mangsa diburu polis

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 24-9-2022 04:29 PM
Cepat soh kakak chuols jadi informer porem

Kann Acik.....

Kita nk tau cite dari org² kat situ, bkn dari wartawan yg dah byk dipotong²
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 24-9-2022 04:29 PM
Cepat soh kakak chuols jadi informer porem

Acik, post#18 tu dah ada informer. 1st hand info lagi. Rumah mertua akak iolss tu jauh sikit kot dari rumah arwah. Tak tau la geng ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 24-9-2022 05:06 PM
Aku baca part ni..tp soalan aku tu lebih kpd nk tahu apa suami dia buat waktu kejadian. Tgk je ke, ...

Bini dia 70, laki lg berumur kot.
Maybe demensia or trauma so xingat dah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mopdido replied at 24-9-2022 04:41 PM
Rumah ni tepi jalan besar dekat dengan trafik light nak masuk Taman Paroi Jaya.. Belakang rumah ni p ...

Ya. Rumah besar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
uish ptt la tengahari td haku lalu Ade byk keta keta kat depan umah nie pastu ramai org kat depan umah...haku ingat accident...beso ooii Banglo nie tepi Jln je
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 24-9-2022 04:24 PM
Mertua akak iolss duduk situ. Tapi rumah dia rumah teres depan padang. Tgk rumah arwah ni mcm yg l ...

Ni yang kat Petron bawah stadium tu… terperanjat dengar… few years back ada org tua juga kena bunuh dgn maid dia kat situ…
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Piramida at 24-9-2022 05:47 PM
matchstick replied at 24-9-2022 05:06 PM
Aku baca part ni..tp soalan aku tu lebih kpd nk tahu apa suami dia buat waktu kejadian. Tgk je ke, ...


Glaucoma.. Tak nampak. Dah tua pun Datuk tu, 80an dengarnya.  Rumah besar.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat satu thread katenye suami ada glaukoma.. dan org yg dtg rumah tu dikenali mangsa.. dah pernah 3 kali dtg nak minta duit.... adoiii...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami tak nampak. Anak saudara ada dtg pinjam wang sebelum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
acik79 replied at 24-9-2022 05:45 PM
Ni yang kat Petron bawah stadium tu… terperanjat dengar… few years back ada org tua juga kena bu ...

Rumah sama ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu je info yg akak iolss bagi. Arwah datin orang masjid
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5066501&extra=page%3D1&mobile=2

Kat thread ni lebih detail...
Polis cari mohd Faizul ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sesedap rasa kau bunuh ahli keluarga orang lain...p la bunuh keluarga kau dulu...hangsuang btol


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2022 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 24-9-2022 09:01 PM

SETAKAT pukul 3 petang tadi, proses bedah siasat mayat mangsa masih lagi dijalankan di Jabatan Perubatan Forensik, HTJ, Seremban.SEREMBAN: Seorang warga emas bergelar datin yang terbunuh dalam kejadian pergelutan dan pecah masuk di Taman Paroi Jaya di sini malam tadi dipercayai mengenali pelaku yang terlibat.

Seorang anak mangsa dikenali sebagai Asri, 49, memberitahu, ibunya yang berusia 75 tahun itu tinggal berdua bersama bapanya berusia 82 tahun yang turut mengalami masalah kesihatan.Menurutnya, ibunya tidak akan membuka pagar rumah sekiranya didatangi oleh individu yang tidak dikenali.Tambahnya, petang semalam, bapanya dengan bantuan jiran ada menghubungi dan memberitahu tidak mengetahui di mana ibunya itu berada.

“Saya kemudian segera ke rumah itu dan kemudian mendapati emak terbaring di sofa dalam keadaan tidak sedarkan diri, ” katanya ketika ditemui di Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) di sini.

Tambahnya, ibunya disahkan sudah meninggal dunia oleh pegawai kesihatan yang tiba kemudiannya.

Asri menjelaskan, setelah ditanyakan kepada bapanya, dia dimaklumkan seorang sepupu lelakinya ada datang ke rumah sebelum itu untuk meminjam wang.Sebelum sepupu saya itu ada datang dua kali untuk meminjam wang dan ibu ada memberikannya.

“Saya cuba menghubungi sepupu saya itu untuk mengetahui hal yang terjadi, namun, tidak dijawab dan dia juga tiada di rumahnya di Rembau,” katanya yang menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan.

Mangsa kejadian tersebut dikenali sebagai Datin Noraida Nordin, 75 dan merupakan isteri kepada bekas ahli perniagaan bergelar Datuk.

Terdahulu, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, polis menerima maklumat berhubung kejadian pada pukul 8.25 malam melibatkan kematian seorang mangsa wanita berusia 70-an.Hasil siasatan tempat kejadian mendapati terdapat kesan kecederaan di anggota badan mangsa dan beberapa barang peribadi mangsa juga telah tiada.

Menurut beliau, mayat mangsa dihantar ke HTJ bagi tujuan bedah siasat.

Beliau berkata, setakat ini, motif kejadian masih dalam siasatan dan polis sedang memburu suspek yang terlibat dalam kejadian tersebut.

Sehubungan kejadian itu, polis memohon seorang saksi iaitu Mohd. Faizul Mohamad Ali Kamil, 45, yang beralamat di Lot 24 Kampung Berkat Chembong, Rembau untuk membantu siasatan.Orang ramai boleh menghubungi Pegawai Penyiasat, Asisten Superintenden Fauzan Azima Razak di talian 06-6033222 bagi menyalurkan maklumat.

Sementara itu, selepas proses bedah siasat, jenazah Noraida akan dibawa ke Masjid Kariah Paroi Jaya untuk disembahyangkan dan kemudiannya dikebumikan di Kampung Air Hitam, Chembong, Rembau. –UTUSAN

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 09:05 PM | Show all posts
acik2 forum baru je nak speku suami mangsalah si pembunuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak sedara hantu
Menyusahkan hidup orang
Mentang macik dia datin
Diperah duit ongtua tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-9-2022 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-9-2022 09:05 PM
acik2 forum baru je nak speku suami mangsalah si pembunuh

Apa yg suami dia dpt bunuh bini dia. Dua2 dh tua...x logik. Btw Al Fatihah utk Datin Noraida Nordin

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:40 PM | Show all posts
anak2 pun satu..parents dah tua gitu, pasanglaa cctv kat rumah..
org kaya dan dah tua.. tak dpt byk mana. nyawa pulak yang hilang.
mati itu pasti. dah takdir ajal nya begitu tp kot ada cctv ke, mudahkan polis buat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 24-9-2022 10:40 PM
anak2 pun satu..parents dah tua gitu, pasanglaa cctv kat rumah..
org kaya dan dah tua.. tak dpt byk  ...

Mana lah kita nak tahu ada ke tak cctv. Bkn kita duduk rumah tu. Tunggu je lah polis siasat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesimpulannya org jahat penagih dadah biawak pemalas itu rata ratanya target org tua org oku kanak2 utk merompak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.108859 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list