CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: af_mania

GV9 II: Konsert ke-3 GegarVaganza!! Welcome back Hj. Nabil. Apakah aksi Kak Lina malam ini? Konsert minggu depan tema duet? Road to rumah ke-3.

   Close [Copy link]
Post time 19-9-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerbumpy replied at 19-9-2022 09:38 AM
Never underestimate fuad rahman, bak kata toknaz, dan  kata nabil kabel tokram,org kpgnya......kah ...

Suara dia unik cuma belum tentu tepati citarasa orang sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Iouls ok je kak kepom hadi co host tapi rasanya x perlu over sepanjang masa... kena berpada2 & tengok keadaan.
Nabil tu stop la acah2 insan soleh sangat, kadang2 rasa macam dia judgemental sangat. Ko nak judge orang  judge diam2.. bukan masa siaran langsung
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:17 AM | Show all posts
clarizsa replied at 19-9-2022 12:45 AM
Puashati tgk GV td enjoy betul
Penuh energy dan menghiburkan
Mula2 i skeptikal dgn kak lina sbb dh b ...

kat mana nak beli channel.. story pls. tengok kat website ke macamana? kena ada dekoder astro ke tak chuols
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:20 AM | Show all posts
Aku tengok video Hazami nyanyi Terlalu Istimewa di Terpaling Juara, I tengok side by side dgn si Alip nyanyi tribute to arwah Dibah Noor....suara Hazami sangat terang dan crisp...tapi suara si Alip pulak....macam malas nak nyanyi...mungkin attitute si Alip ni, apa aku kisah...aku dah jadi juara kan....dapat 100k...so nyanyi somborono aja la...banding dgn Mimi...jauh Mimi sedap.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:24 AM | Show all posts
Masa segmen Ada Lagu Ada Lagi....masa Jac, Shila, Tomom, Dina and Bob. Erada di situ...dah nampak dah aura finals GV...tu la orang nya nanti......
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
SANKURIANG replied at 19-9-2022 10:24 AM
Masa segmen Ada Lagu Ada Lagi....masa Jac, Shila, Tomom, Dina and Bob. Erada di situ...dah nampak da ...

Meols jangkakan shila bakal jd nek ani dan amelina. Sekadar top 5 saja. My personal top 3 would be jac/dina/bob. Tp kalau dr perspektif juri bob myb placing around 4th to 5th jugak. Tomok myb masuk dlm top 3 list.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
SANKURIANG replied at 19-9-2022 10:24 AM
Masa segmen Ada Lagu Ada Lagi....masa Jac, Shila, Tomom, Dina and Bob. Erada di situ...dah nampak da ...

Terang lagi bersuluh...
Cuma harapan ada penyanyi underdog utk tempat ke 5 dan ke 6.
Juara - Jac locked. naib juara - Shila/Dina. ke3 - Shila/Dina. Ke 4-Bob
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:48 AM | Show all posts
Kenape bg mat seram tengok muka Jac? muka nya kecik tapi mata mulut semua besor ..... seram gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerbumpy at 19-9-2022 10:55 AM

Aku tertarik dgn komen tokram bila dia menyebut GV ini adaler platform yg terbaik utk penyanyi penghibur level jac...kerana you will never get her to sing the way she sings bila dia berada dipentas GV,elsewhere...while secara dasarnya aku bersetuju dgn pandangangannya aku juga harus menyedarkheun tokram....he also learns a lot dari penyanyi seperti jac...bukan setakat hanya jac yg meraih manfaat dari komen komennya....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk rumuskheun pandangan aku ttg pusingan semalam....all I can say is...

JACKLYN VICTOR is of different planet, league compared to the rest of the other contestants termasuk shilalat....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:00 AM | Show all posts
stingerbumpy replied at 19-9-2022 02:53 AM
Utk rumuskheun pandangan aku ttg pusingan semalam....all I can say is...

JACKLYN VICTOR is of diffe ...

Tok Pinat pun meluat ngan dia kottt...sora telan mike telan kaset
to be honest, Jac sings wayyy much better than the juries

Bob kena guna peluang kat GV ni utk naikkan diri dia...
Bakat dia bukan kaleng2, vocals dia yg terbaikkkk antara suma penyanyi lelaki GV9 okeh...
infact, Bob pun ala2 sora telan mike telan kaset juga...

cumanya Bob...hang kena cari wow factor hang tu....
mcm Jac ngan Shila, vocals depa yg strong dah cukup utk bg depa stand outtt dalam ramai2 tu...
mcm Dina ngan Bob, vocals ada, strong, tapi wow factor xdak...
kena gali lagi dekkkkkkkkkkkkkkkkk.............
even Tomokkkk yg vibrato sekilo tu punnnn ada WOW factor dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 19-9-2022 11:00 AM
Tok Pinat pun meluat ngan dia kottt...sora telan mike telan kaset
to be honest, Jac sings wa ...

Si Bob  pernah jadi tenaga advisor pada peserta GV kalau tak silap sebelum ini kheunz? Sebab iteww ttg vocal makhluk seperti ini tak perlu tunjuk ajar terlalu over sangat because they know what they need to do....cuma yes i would concur dgn ko....platform seperti ini utk pengadil give them guidance gimana nak cari that wow factor utk beri mereka  that edge over the other contestants yg generally takda masalah sangat dgn voice quality and range mereka...

Ttg jac sore telan cd kaset dan rekod...im sure even if you put tokpinut and bonda hetty atas pentas yg sama, belum tentu they can 'makan' jacklyn ....

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:10 AM | Show all posts
line up kali ni best.. tahun depan mohon siti nushaliza masuk lak hahahhaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
walaupun aku suka je yg muda2 ni masuk GV, tapi kesian sebenarnya dgn yg dah lama2 x nyanyi tu, mana nak buat, konsep GV dah berubah katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:22 AM | Show all posts
Hypothetically replied at 19-9-2022 09:54 AM
For me, Tom terlalu pakai suara meneran just nak nampakkan her rock image. Entah too much of that  ...

Ya..kita lihat next week macam mana...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:29 AM | Show all posts
stingerbumpy replied at 19-9-2022 10:10 AM
BRANDING GV ini terbentuk atas 3 tunggak utama....nabil jihan dan tokram....setakat sorang(dlm sit ...

Since GV kali ni format sudah berubah..
why not kita ubah sekali host

Begitulahh...Nabil / Jihan sinonim dengan GV
Tok Ram of course kena kekalkan selaku ketua GV dan pengajar..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 11:30 AM | Show all posts
mula2 kan...aku x setuju laa JAC...Tomok...Shila...Dina...Bob masuk GV..
bagi aku depa muda2 lagi...
and masih lagi mendapat perhatian umum...
bukannya sendu mcm Pat Candy ka Haida Hajat tu...

TAPI...
apa yg Tok Ram cakap semlm buka mata aku...
betui la... depa di tempat yg btol...
because they WANT TO SING...
they WANT TO PERFORM...
and aku rasa sbb tu sesama peserta GV, hubungan tu lebih akrab mcm family rather than rivals...
bersaing secara sihat.... i loike

apa pun...Shila...semlm tok ram bg sedaihh...
wpun dia nampak mcm x kesah, am pretty sure dia tau je kesah dan sejarah si shila...
kes dgn wartawan la...
dgn komen2 childish dia la....
dgn peel besaq kepala dia....
semlm nampak laa dia mcm nak humble2 sket giteww...
maklum laa juri2 hebat di hadapan...berani hang nak show2 off bagai...

even kat Big Stage aritu pun pun ajai tegoq, dia overshadow contestant...
so elok juga laa Sila masuk GV....
bg dia belajaq merendah diri...
tgk Jac tu, dah sah sah juara pun ghupa serupa x yakin bakal juara
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:34 AM | Show all posts
mmg betul GV dh sinonim as Gv..dh musim 9 .. cuma hrp2 pengacara jgn over..sudahla .. suka Gv sebab akn nampak penyanyi akn dpt genre berbeza .. br kita tau derang betul2 talented or not .. dan 1 lg..betul la..rs nk off je sound ms si juara gv8 nanyi..mcm nak x nak pun ada..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 19-9-2022 11:30 AM
mula2 kan...aku x setuju laa JAC...Tomok...Shila...Dina...Bob masuk GV..
bagi aku depa muda2 lagi... ...

But ko juga harus sedar this is a competition yg menjanjikheun monetary awards  utk pemenang.... dari sudut ini alone aku rasakheun seperti sudah ada ketidakseimbangan kerana mengadili peserta2 dari dua golongan yg agak jauh berbeda, ie, yg dah lupa bentuk microphone(dah tak nyanyi berzaman) dgn yg hari hari masih melalak kesini kesana.....you cannot be taking part in a competition when you know you dont even stand a chance ...ambik contoh haida dgn jacklyn....

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
shahima99 replied at 19-9-2022 11:34 AM
mmg betul GV dh sinonim as Gv..dh musim 9 .. cuma hrp2 pengacara jgn over..sudahla .. suka Gv sebab  ...

Tiap dari kita ada hari 'off' nyer...sepertimana kita kaum pompuan bilamana feks berdarah tiap pusingan bulanan...asyik nak royan ajer.....but we cannot take away his effort dan talentnya sehingga dinobatkheun sebagai jore GV8 kheunz?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 12:07 PM GMT+8 , Processed in 0.119321 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list