CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: af_mania

GV9 II: Konsert ke-3 GegarVaganza!! Welcome back Hj. Nabil. Apakah aksi Kak Lina malam ini? Konsert minggu depan tema duet? Road to rumah ke-3.

   Close [Copy link]
Post time 20-9-2022 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerbumpy at 20-9-2022 08:13 AM
sayawifenikmie replied at 20-9-2022 01:39 AM
bengong dah GV ni
ada ke patut dibuat penyanyi gred C lawan gred A
mana mahu nya gitu ...


Komen tok ram seolah penyanyi level jac dan shilalat hard up sangat utk masuk 'the only platform' yg boleh buat mereka terus nyanyi....berkarya...

Aniaya org macam haida hajat yg dah bertahun tahun tak pegang mic...hadirnya sebagai pelengkap jumlah peserta...

Kimarkkk betul astenux...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 20-9-2022 01:26 AM
kalau Xila Amzah nak perform lagu irama tradisional, Persoalan Cinta dan Bintang Malam sesuai dengan ...

Ko jgn waste current pada peserta yg dah pasti GV9 top3  ler rhino........she will practically nail every genre yg ko longgokkheun padanya...rather peserta macam haida, especially ler, kalau ko nak siksa....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Aishwarya1707 replied at 19-9-2022 12:24 PM
Gemilang Jac smlm power giler!!! Sbb tu jgn dengki dgn artis yg bole hit high note sbb ko ingat sena ...

Mmg ada sindrom artis xleh tgk artis lain perform lagi hebat drpd dorg. Mulalah nk rationalize dorg pny technicality n what not. Sebenarnya sejak hetty kritik style micking jac masa ikon asean tu, sheols mcm dh hilang confidence nk belting n all out mcm zaman2 sheols dlm malaysian idol. See last2 hetty sendiri pn dh xigt apa yg dia komen tp artis yg dikomen tu akan igt dan jd keliru dgn identity dan original style dorg. Same goes to wann n bandi amuk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:32 AM | Show all posts
af_mania replied at 19-9-2022 12:50 AM
I sebenarnya kasihan kat haida & pat candy.
Diorang yg dah berusia kena usaha 1000x untuk bersaing d ...

Kan.. sebab kali ni banyak artist yg current dan masih ada product dan masih fresh lagi dalam industri... tiba2 astist lama masuk kene bersaing dengan geng2 ni.. Jac tu pun kalau ikut patut tak perlu masuk tunggu lagi 2 tahun klu masih takde product baru ok la tapi Silalat tu memang tak patut lagu dia top kat Muzik2 kan yang berduet dengan Queen Liza tu pehal nak masuk pulak... yang lain aku setuju.. klu ada wakil Hendon lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:43 AM | Show all posts
semalam baru sempat tgk ulangan tu pun turn si haida
terhibur dgn kelaku kak kepom. best la dia ni.. menceriakan suasana

apapun iols tetap dgn pilihan DINA diikuti Tomok, Bob mesra, Jack, Shila

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:46 AM | Show all posts
af_mania replied at 19-9-2022 06:54 PM
I tgk balik konsert mlm tadi.
Sekali lagi i musykil kenapakah tomok boleh di atas bob & dina.
Jac -  ...

Tomok biasa2 sj, key banyak sangat turun dari key asal... & plz TOLONGLAH KURANGKAN VIBRATO BERKILO2 tu ye; mcm trying hard sangt utk TIDAK KEDENGARAN SENGAU... Apa2 pun new arrangment lagu tu agak best gak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:48 AM | Show all posts
top 5 ni kira dah tempah tiket ke finale ke camne?
ibarat dgr AJL tiap2 minggu lah citenya..

1. Jaclyn Victor - 88.40%
2. Shila Amzah - 85.00%
3. Tomok - 84.10%
4. Dina Nadzir - 83.80%
5. Bob Yusof - 83.60%
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:52 AM | Show all posts
fadz84 replied at 19-9-2022 11:33 AM
Bini cikgu sekolah2 gomen plk tu..

tu laaa pasal.. iols rasa teruk gak kena bahan sominya tu kt skolah kottt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 09:56 AM | Show all posts
yujin replied at 19-9-2022 12:46 PM
Itula blh je kalau nk joget ke apa tpi biarla cerdik sikit.. ini dh mcm memalukn diri sndri.. aku  ...

yee betollll..aku pun terfikir klu sherry al hadad tu semenggah sikit, tau bila nak masuk air tau bila nak serius.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:00 AM | Show all posts
tp kehadiran kepom agak mengihiburkan juga la utk last concert kekekeee
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-9-2022 09:30 AM
Mmg ada sindrom artis xleh tgk artis lain perform lagi hebat drpd dorg. Mulalah nk rationalize dor ...

Betul... style & identiti seseorg artis tu jgnlah duk gatal2 nak ubah atau mintak dorg cuba sesuatu yg berlainan dari genre artis tu... meaning kalau artis tu rockers jgnlah duk gatal2 bagi dia lagu dangdut atau hiphop semata2 nak tgok dia bergelek atau terloncat2 mcm beruk makyea...

Boleh nak kasi lagu bkn makanan dorg tp mintak dorg nyanyi lagu tu dlm versi dia sndri... cth: kalau dia rockers suh dia bwk lagu dangdut tu versi rock... sbb kalau smua artis versatile mmg tak wujudlah Ella, Sheila Majid, Mas Idayu & Joe Flizzow kat Msia nie...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:18 AM | Show all posts
stingerbumpy replied at 20-9-2022 08:11 AM
Komen tok ram seolah penyanyi level jac dan shilalat hard up sangat utk masuk 'the only platform'  ...

..... kan stinkkkkk .. kimaxxxxx betulll ...
tak masuk akal lah ..
rang putih kata not in the same league >>> ehh betul betul  ke bahasa orang putih kak lid ni stink?

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:49 AM | Show all posts
Rhyno replied at 19-9-2022 01:32 PM
uolszahhhhhh !!!!

jgn lupa hari ni kita boleh undi lagu2 tugasan konsert ketiga. undi lagu2 yg susa ...

thanks uolsssss.... meols dah undi..yiiiiihahhhh

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
surih07 replied at 19-9-2022 01:43 AM
Hahah i lah tu salah satu yg nak jihan balik sbb i rasa dia je sesuai dgn bambil walaupun kaklina  ...

Iollss ok je ngan kak lina..jihan abit boring la gak sbab cenggitu je cara dia dgan nabil..at least ni ada la pembaharuan..dulu netz gak nak tukar jihan-nabil sbab bosan..kalu layankan sangat kehendak netz caca marba la show gegaq vajayjay tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:55 AM | Show all posts
Aishwarya1707 replied at 19-9-2022 02:18 PM
Dia mmg x layak jd Juara sebenarnya... suara penuh angin & dia asik nyanyi guna key rendah jer dar ...

even masa bertanding GV tu takde 1 minggu pun persembahan dia yg mampu dipuja..
semua hambar dan pilu...sedehhh
ini baru betul menang sbb pakej muka jer..
vokal nan hado..
mmg heols ada bakat boleh menyanyi, ada lenggok ada nada tp vocal heols 'tawar'...

nak bandingkan dgn vocal juara GV 6 & 7, jaauuuuuuuuhhh nau bezanya...
at least Cliff tu pun meols suka vocal power dia nyanyi duet dgn noryn

Naqiu & Hardy tu pun best gak masa battle.



Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 10:57 AM | Show all posts
Cokoro replied at 19-9-2022 03:01 PM
Kalu jac n shila nyanyi lagu2 3 suara tu best jgk.

meols nak wishlist kan lagu tu masa final nnt utk segment 'Battle"...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 10:58 AM | Show all posts
Aishwarya1707 replied at 19-9-2022 03:02 PM
Masalahnya burung yg ko ckp tu x terbang tinggi pun... org tengok kesian lagi adalah... dah mmg x  ...

berlakon pun agak kayu uolssszz....

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 11:02 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 19-9-2022 04:30 PM
Hanj tau nyanyian heshe masa tribute Arwah kak Adibah Noor.
Potong betul. Kalau Nikki dengan Suki  ...

meols dengar bunyi hembusan angin bayu membawa diriku sepintas lalu ku terkenangkan mu...
eh, ternyanyi pulak...
langsung tak keluar senikata lirik lagu..bunyi dengusan jer kat telinga meols..


Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 11:14 AM | Show all posts
af_mania replied at 19-9-2022 07:22 PM
Tahun dpn sempena GV 10 tahun.. line up kasi penyanyi gred A.

Tokti

hahaha..klu gitu apa kata buat GV Special..panggil yg Datuk2 jer..
1. D CT Lijah

2. D Jamal
3. D M Nasir
4. D Awie
5. D Amy Search
6. D Francisca
7. D Sheila Majid
8. D Rossa (wakil Indonesia)

9. D Kathy (harap dia tak jd Juri la)

10. D DJ Dave

11. D KRU

12. D Siti Fairuz



Haaa...hambekkk..
yg ni ramai betul veteren..





Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 11:16 AM | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 19-9-2022 08:03 PM
Alip tu aura juara dh pegi ke bini dia hahaa

masalahnya 2-2 laki bini ni hauk..menyanyi hauk, berlakon pun hauk..

biasa netizen panggil Ruhainies kemut... bella ni pun sama..bella kemut cemberut..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 06:14 PM GMT+8 , Processed in 0.117634 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list