CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 09:32 AM | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 07:46 PM
Zaman iols skolah dan uni.. terpaling glemer krim safi tutup hijau tu.. rm4.90 sebekas.. sapa yang ...

sesungguhnya kita geng
zaman ai sek men
fair & lovely baru muncul
then johson & johson dulu
lepas tu safi hijau tu
tapi ai still stay dgn oil of ulan masa tu
packaging tutup hitam
safi hijau tu mmg melekitt
ai tak serasi juga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 5-10-2022 09:24 AM
Ok tq. Nnti ai try dua2.

Amboi tanya.. hujung2 ko beli dua2...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:34 AM | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 07:55 PM
Ooo kalo zaman iols baby johnson cologne kaler purple tu.. kohkohkoh pencuci muka harus lah ginver ...

ai pun cologne johnson kaler purple tu
cuma cuci muka pakai biore
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 09:27 AM
kalau muka ada masalah biji2 putih..macam biji2 kolestrol
better pergi buat laser treatment kan?


Cuba buat kat Herbaline.. dia macam cucuk ngan jarum gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 5-10-2022 08:48 AM
produk mercuri ni cpt putih tp once stop pakai cpt jgk gelap blk.. xpyhla tua2 esok rosak kulit

Rosak kulit dah no 2.. sebenarnya yang lagi haru tu mercury duduk dalam darah, rosakkan organ
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 5-10-2022 09:34 AM
ai pun cologne johnson kaler purple tu
cuma cuci muka pakai biore

Ohhh lama tak pakai japanese brand biore ni... i suka cleanser and make up remover brand ni...

Skang ni i pakai eversoft ginko yuzu... best laa cleanser eversoft ni.... biore pun sama texture nya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 09:33 AM
Amboi tanya.. hujung2 ko beli dua2...

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:47 AM | Show all posts
Edited by moonela at 5-10-2022 10:05 AM
green~tea replied at 5-10-2022 09:32 AM
Kalo banyak... mmg kena lazer je la kot.. sbb payah nak hilang.. i pernah naik 3 biji kat bawah ma ...

i ingat kolestrol juga tapi bila buat medial checkup bacaan kolestrol I normal aje..

haah betul..area bawah mata..
sampai melarat ke bahagian tepi tudung..
over moisturize pun buat jadi lagi banyak eh u?
I tepek serum ja kat muka..
moisturiser tak da..

apa beza biji kolestrol dengan milia?
I check my skin more to milia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 09:48 AM | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2022 08:57 AM
Lamaaa dulu iols ada termasuk kt bod kecantikan, iols konen la kt satu benang tu yg kulit cantik n ...

ai rasa ai setuju faktor keturunan nie
ai dari teenager kurang masalah jerawat
adatlah sebijik dua kalau time period or stress
cuma sbb ai kuning langsat aka cerah skit
bila jerawat sebiji je sepalaung nmpk
masalah ai selalu biji2 gitu naik
especilly kalau gi tempat baru
atau tempat banyak habuk
skrg nie bila ngk 2 anak ai yang besar
2-2 takde problem jerawat yang besar2 tu
semua jenis kecik pasir mcm ai juga muda2
plus pantang larang ai ajar anak
jgn picit jerawat
biar dia pecah or kering sndri
itu mmg formula ai dari muda remaja dulu
rela org nmpk jerawat ai
dari main pecah2 nie
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:53 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 09:44 AM
Ohhh lama tak pakai japanese brand biore ni... i suka cleanser and make up remover brand ni...

S ...

rasanya tahun 92 gitu
tak banyak pun brand cuci muka
mmg mostly dari Japan
kao, biore & ginvera
plus masa tu mana ada drug store
mmg mengharapkan supermarket je
so masa awalnya mmg pakai biore la
then krim pakai oil of ulan
bedak pakai bedak johson tu je
zaman tu mmg basic2 je
zaman sekolah
itupun tak ramai yang buat
ai konon2 ada kesedaran
darjah 6 dah start follow
follow majalah kaedahnya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:54 AM | Show all posts
nanliez replied at 5-10-2022 09:36 AM
Cuba buat kat Herbaline.. dia macam cucuk ngan jarum gitu..

macam seram pulakk...heheagaknya berapa kos




Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:59 AM | Show all posts
awanearisu replied at 19-9-2022 10:21 PM
Dulu semasa sekolah kita belajar perkataan kuning langsat dari kawan. Tetapi betul, dari zaman sekol ...

kuning langsat tu kira cerah lah tusbb skin tone ai gitu
kalau yang dinamakan betul2 cerah tu
pada ai yang putih2 merah
yang mcm kulit anak2 cina tu
tapi itulah even ai kuning langsat
anak 1st shj dpt tone kuning langsat
anak 2nd kulit melayu skit ikut ayah dia
anak 3&4 totally putih merah
ikut side papa dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:02 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 07:49 AM
Kenapa lah semua msg ni i overlook...

OK sangat2!!!!!! I dah beli 4 tiub pakai.... mmg terpaling ...

mana nak cari tu
ai skrg pakai Marykay punya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 5-10-2022 10:02 AM
mana nak cari tu
ai skrg pakai Marykay punya

Lazada je senang... baca review dulu kat seller tu and compare price
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 07:53 AM
Sunscreen apa u tepek kat lengan, tangan? Sama brand dgn yg tepek kat muka ka?

Kat muka i tepek brand cosrx sis.
Kalau tgn guna brand watsons jah.sebelum ni guna byk brand,tapi tgn jadi gatal2 walaupun iols dah lapis dgn lotion biasa.apasal ntah


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 09:47 AM
i ingat kolestrol juga tapi bila buat medial checkup bacaan kolestrol I normal aje..

haah betul..a ...

Means serum u tu maybe too oily.. so u sapu tu... elak sapu hampir bahagian mata.. tu je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 5-10-2022 10:26 AM
Kat muka i tepek brand cosrx sis.
Kalau tgn guna brand watsons jah.sebelum ni guna byk brand,tapi  ...


Tu la tak gamak nak sapu sunscreen muka tu kat tangan.. mahal sangat utk disapu di tangan.... baik beli yang mur mur sket utk tangan, lengan.... nnti nak gi watson / guardian la
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 5-10-2022 10:26 AM
Kat muka i tepek brand cosrx sis.
Kalau tgn guna brand watsons jah.sebelum ni guna byk brand,tapi  ...

Eh i am curious... nick u jejaka hensem... tp u sembang cam pompuan...

U bukan pondan kan

Sorry i tanya, curious je ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:47 AM | Show all posts
ramai muka putih melepak
alih2 tangan rupanya kekal sawo matang
,

ari tu ada yg siap pakej utk tangan sekali
so semua warna cerah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:52 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 10:28 AM
Means serum u tu maybe too oily.. so u sapu tu... elak sapu hampir bahagian mata.. tu je

tapi masalah biji ni dah lama kaka green..
masa i tak sapu serum dulu pun dah ada..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:10 PM GMT+8 , Processed in 0.113885 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list