CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6694|Reply: 167

[SBS/Disney+ 2022] 1000 WON LAWYER/ONE DOLLAR LAWYER - Nam Goong Min, Kim Ji Eun, Choi Dae Hoon

  [Copy link]
Post time 21-8-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 29-10-2022 10:27 AM




Profile
Drama: One Thousand Won Lawyer (literal title)
Revised romanization: Cheonwonjjari Byeonhosa
Hangul: 천원짜리 변호사
Director: Kim Jae-Hyun
Writer: Choi Soo-Jin, Choi Chang-Hwan
Network: SBS
Episodes: 12
Release Date: September 23, 2022
Runtime: Friday & Saturday 22:00-23:10
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Law, Drama

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Cheon Ji-Hun (Namkoong Min) is a lawyer with an unusual style. His hair has a stylish perm. He charges only 1,000 won (about $1 USD) for his service, but he is one of the most skilled lawyers around. He fights against the most expensive lawyers and their rich clients, who try to get away with breaking the law.

Baek Ma-Ri (Kim Ji-Eun) works as a prosecutor’s assistant after graduating from the Judicial Research and Training Institute. She is confident and posesses high self-esteem. Her grandfather is Baek Hyun-Mu (Lee Deok-Hwa), who founded the famous Baek Law Firm and works at his law firm as a lawyer. Baek Ma-Ri’s life goes smoothly, but her life changes after she meets Cheon Ji-Hun.

Cast
Namkoong Min - Cheon Ji-Hun
Kim Ji-Eun - Baek Ma-Ri
Choi Dae-Hoon - Seo Min-Hyeok
Lee Deok-Hwa - Baek Hyun-Mu
Park Jin-Woo - Sa Mu-Jang

Sources: Asianwiki, Mydramalist

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-8-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 1-10-2022 11:25 PM

TRAILER...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada vibes macam Chief Kim... finally dapat tengok lagi Nam Koong Min berlakon citer kelakar...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 08:01 PM | Show all posts
cutenya poster...belum ada update lagi ke bole tgk kat mana?
kalau citer kelakar iols nak tgk...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-8-2022 08:01 PM
cutenya poster...belum ada update lagi ke bole tgk kat mana?
kalau citer kelakar iols nak tgk...

Haah cute...
Creative betul...
So far takde update lagi OTT mana...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 21-8-2022 03:45 PM
Ada vibes macam Chief Kim... finally dapat tengok lagi Nam Koong Min berlakon citer kelakar...

Selain teacher kim..ai suka juga chief kim ni..harap keluar dekat netflix.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 28-8-2022 06:29 PM
cloud_jade replied at 28-8-2022 06:19 PM
Selain teacher kim..ai suka juga chief kim ni..harap keluar dekat netflix.


Seriously best drama ni... iols tak sangka Nam Goong Min boleh berlakon watak kelakar... sebab mostly drama dia heavy drama... I memang nak tengok dia berlakon watak macam Chief Kim tu... tak sangka pulak dia dapat offer...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 28-8-2022 06:28 PM
Seriously best drama ni... iols tak sangka Nam Goong Min boleh berlakon watak kelakar... sebab mos ...

Setuju. Drama Chief Kim tu antara the best drama dr NGM selain dari stove league sbb fokus pada jalan cerita. Tak de lgbt dan scene romantik pun boleh jadi menarik.

NGM ni bagi ai mcm Kim nam gil.semua watak dia boleh tapau. Jadi mmg selalu ternanti2 juga drama dr dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2022 11:05 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 2-9-2022 03:07 PM

Tgk timeline kt twitter tnjuk persamaan drama ni dgn drama Taxi Driver rasa mcm xsbr plak nk tgk huhu...cuma xpasti legal drama ni genre serius atau komedi?....tapi Nam Goong Min boleh je berlakon drama di antara 2 genre tu...

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Katanya masuk dlm disney+? Klu betul, helok jgk, leh follow. Tp tu la adamas lum tertgk smpi skrg ni. Ckp je nak tgk tp lum start tgk lgi. Hiks.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 07:54 PM | Show all posts
hijau88 replied at 7-9-2022 02:45 PM
Katanya masuk dlm disney+? Klu betul, helok jgk, leh follow. Tp tu la adamas lum tertgk smpi skrg ni ...

so bile nak nengokss nyer?

u follow citer ape now ye?

i asyik follow badminton sejak dua menjak ni sebab tu catching ups banyak pulak ths week...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-9-2022 07:54 PM
so bile nak nengokss nyer?

u follow citer ape now ye?

Last tgk why her. Lps tu, tak follow mana2 drama terbaru uols.
Ada jgk tgk drama tp drama lama jek. Sj2 tgk smbl lipat kain bagai.
Aku pun bz tgk badminton. Skrg ni tgk netball lak.
Tunggu mood rajin follow balik kdrama. Gtuuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2022 09:32 PM | Show all posts
Ini adalah trailer 1K Won LAWYER



Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2022 09:33 PM | Show all posts
perasan tak setting law firm tu? sameeeeeee laa macam citer Vincenzo....heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 07:52 PM | Show all posts
hijau88 replied at 7-9-2022 10:58 PM
Last tgk why her. Lps tu, tak follow mana2 drama terbaru uols.
Ada jgk tgk drama tp drama la ...

yes i minat badminton match. hehe

netball oh yang kat channel 801 tu aah yes i seee...i see..i hope by next year ade netball team y mantao and berkesan buat malaysia...dapat juge emas kot kat sea games 2023...
yg i geram kat sepak takraw ni, hype liga itu ini dalam negara buzzing betul tapi kat sea games...selalu kite  kalah kat Thai and Indonesia...
eh badminton i bace news straits times ke the star Ng Tze Yong katenya akan wakili Johore sebab deoa nak ambik kelonggaran perserta yg tak boleh bertanding akibat Covid-19 dua tahun lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 12:59 PM | Show all posts
citer ni memang confirm tayang kat Disney+...TT sila update tajuk...
today is the D-day...tapi xde press conference sebab NGM kena covid...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 04:54 PM | Show all posts
yeay..masuk Disney++
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk…best…lawak & santai…
Dah lama x tgk NGM berlakon watak yg santai2…dia selalu ambik watak berat2 jenis2 award winning punya role je…

Baru ku tahu nak jadi juri mahkamah pun kena melalui selection process…
Tapi kalau uols yg jadi juri utk kes pick pocket ni, apa agaknya uols punya verdict? Defendant kata dia x buat tapi dia ada byk prior case…kalau pikir cara logik memang kita akan lebih cenderung utk bagi guilty verdict tapi hakikatnya dia memang x buat…
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 02:52 PM | Show all posts
Pilot Episodes 1  & 2

Hahahaha  best best best tengok keletah smart alec  Nam Goon Ming as Lawyer Cheon Ji Hoon  dalam drama ni..It's soooo him lah.

Hebat bukan main lagi dalam court semua tapi sewa tak bayaq bayaq.
Now kaki  buli pulak Baek Mari...

Alaa apa rahsia sebenar grandpa Baek Mari tu suruh dia pi keje kat firm Ji - Hoon tu ye...sure ade rahsia ni di sebalik alasan : tak ade lawyerdi aek Law firm sebaik Ji Hoon.

cewahhh....

kelakargiler
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 02:56 PM | Show all posts
Pilot Episodes 1  & 2

Hahahaha  best best best tengok keletah smart alec  Nam Goon Ming as Lawyer Cheon Ji Hoon  dalam drama ni..It's soooo him lah.

Hebat bukan main lagi dalam court semua tapi sewa tak bayaq bayaq.
Now kaki  buli pulak Baek Mari...

Alaa apa rahsia sebenar grandpa Baek Mari tu suruh dia pi keje kat firm Ji - Hoon tu ye...sure ade rahsia ni di sebalik alasan : tak ade lawyerdi aek Law firm sebaik Ji Hoon.

cewahhh....

kelakargiler
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:50 AM GMT+8 , Processed in 0.121473 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list