CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 933|Reply: 19

Lelaki Letak Vape Pada Mulut Bayi Ditahan

  [Copy link]
Post time 8-8-2022 11:38 PM | Show all posts |Read mode
Seorang peniaga berusia 23 tahun ditahan polis kerana meletakkan vape ke mulut seorang bayi perempuan berusia tujuh bulan sehingga rakaman tular dalam media sosial, baru-baru ini.


Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupiah Abd. Wahid berkata, lelaki tersebut ditahan di sekitar bandar raya ini pada pukul 12.45 tengah hari tadi dan suspek akan dibawa ke mahkamah untuk mendapatkan perintah tahanan reman, esok.




Tangkap layar rakaman video lelaki letak vape pada mulut bayi perempuan berusia tujuh bulan.





“Pihak polis menerima laporan kejadian oleh pengadu, yang merupakan ibu kepada bayi terbabit pada pukul 2.56 petang, kelmarin. Menurut laporan berkenaan, pengadu sedang makan di sebuah restoran di Bandar Baru Uda bersama-sama anaknya, adik perempuan dan rakan lelaki adik perempuannya yang merupakan suspek dalam kejadian tersebut.


“Secara tiba-tiba, suspek yang sedang memangku bayi berkenaan dengan niat bergurau meletakkan vape yang tidak berfungsi di mulut bayi itu manakala kejadian dirakam adik perempuan pengadu,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.


Rakaman berdurasi 15 saat tersebut kemudian dimuat naik oleh adik pengadu ke dalam laman sosialnya sebelum menjadi tular dan mendapat kecaman daripada masyarakat.


“Sehubungan itu, polis membuka satu kertas siasatan berhubung kejadian ini mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan,” jelasnya.




Sumber: UTUSAN

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2022 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Begitulah manusia jadi bodoh di media sosial
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Carcosa at 9-8-2022 01:01 AM

Tak. Mak si baby ni, masa kejadian, ada kat situ kan?
Meols tgk video tu, tapi tak bukak suara. So taktau ada gelak2 ke tak? Tapi mak si baby yg buat laporan polis. Abis, masa anjing keparat tu letak vape, kau diam je ke? Bf adik kau je pun kan? Ke kau sama2 gelak??? Kalau aku anak aku kena buat gitu dgn bf adik aku, mau tercacak vape tu dkt bijik mata jantan babi tu. Faham tak?? Seorang mak yg WAJIB membela nasib bayinya. Kalau bukan kau, siapa?!
Baby tu nak bangun sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 8-8-2022 03:53 PM
Begitulah manusia jadi bodoh di media sosial

Hnngh.

Manusia2 bodoh ni pula senang beranak pinak berbanding yang cerdii bijak macam Mizz Nina.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jari10 at 9-8-2022 01:30 AM
Carcosa replied at 9-8-2022 01:00 AM
Tak. Mak si baby ni, masa kejadian, ada kat situ kan?
Meols tgk video tu, tapi tak bukak suara. So t ...

“Pihak polis menerima laporan kejadian oleh pengadu, yang merupakan ibu kepada bayi terbabit pada pukul 2.56 petang, kelmarin. Menurut laporan berkenaan, pengadu sedang makan di sebuah restoran di Bandar Baru Uda bersama-sama anaknya, adik perempuan dan rakan lelaki adik perempuannya yang merupakan suspek dalam kejadian tersebut.”


Paragraph ini ada jawapan pd kemusykilan kita2 ni
Aku syak mak baby ni report sebab vid ni dah viral..takut kena kecam la tu kotttt?? Walhal klu ikut report kat atas yg aku bold itu dia pun ada bersekali!

Mmg terserlah bodo mereka yg terlibat.. tak kira la vape tu function ke tidak..tp surely tak hygienic ya entah bekas siapa2 hisap ..letak entah kat mana2 euwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaiihhhhh...

Bodo tu jangan di undang...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh. Tolong la bagi hukuman berat atas kezaliman terhadap kanak-kanak. Bagi la 10 sebatan, penjaga 10 tahun. Baru sedar langit tinggi ke rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 08:25 AM | Show all posts
Rasain kau. biar kapok kau, stress saya nonton bideo anak balita dikasi vape.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2022 08:40 AM | Show all posts




Ini pacar dia yang ngerekam bideo. Masih pacaran sok bilang abi... abi..


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 08:48 AM | Show all posts
Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupiah Abd Wahid
Nama Pak Polisi itu Rupiah, mata uang Indonesia. Pasti orang tuanya keturunan Indonesia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak do kojo cari kojo.
Bangang nak mampuih mak ayah eh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 09:37 AM | Show all posts
Vape haram
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 10:24 AM | Show all posts
aku sangka baik masa kejadian mak baby tu gi basuh tangan kat sinki..tak pon gi kaunter mintak tisu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 11:36 AM | Show all posts
dak dak tiktok bodoh tongong berair puks nak kawen..ni la jadinya..yg betina pun masa record kemain gelak2 seronok tengok lakinya buat camtu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 11:42 AM | Show all posts
Friska: Nama Pak Polisi itu  Rupiah , mata uang Indonesia. Pasti orang tuanya keturunan Indonesia.

yE BENER GITU, kok polisinya kerjain di kantor polisi insuran yaa kaa?

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 12:17 PM | Show all posts
Carcosa replied at 9-8-2022 01:00 AM
Tak. Mak si baby ni, masa kejadian, ada kat situ kan?
Meols tgk video tu, tapi tak bukak suara. So t ...

itulah... mungkinkah kejadian berlaku time mak dia pi basuh tangan, or amik lauk nasi campur?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska: Nama Pak Polisi itu Rupiah, ma ...

Nama perempuan lah rupeah tapi dia eja rupiah.. nama melayu classic..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
jari10 replied at 9-8-2022 01:25 AM
Paragraph ini ada jawapan pd kemusykilan kita2 ni
Aku syak mak baby ni report sebab vid ni dah v ...

Oooo Yelah kan. Mmg dia ada kat situ. So report police, sbb tak nak kena hencap and taknak kena gari la?
Ada yg kata, dlm video tu, ada suara gelak2 So adalah sekali mak dungu ni kan. Semoga tiga2 ni mereput mampos tak membiak dah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian baby, dah ler comel. I bersangka baik dulu dgn ibu baby comel ni, maybe takde kat meja masa kejadian. Kalau tak, lagi bertambah kesian kat baby dapat mak yang jenis tak endah macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
eee geram. selayaknya dicerca. duhai anak, moga awak membesar dengan akhlak yang baik dan sihat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 02:05 AM GMT+8 , Processed in 0.107107 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list