CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2257|Reply: 42

[Tempatan] Ada Alza ada gaya? "Gaji RM1.5K" - Netizen Ini Minta Tips Nak Ikat Perut Lepas Beli Alza Baru Bulanan RM900

  [Copy link]
Post time 5-8-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 5-8-2022 04:04 PM


Pernah tak anda terdesak mahu memiliki sesuatu kerana orang disekeliling anda mempunyai barangan tersebut?

Pasti ramai yang pernah lalui situasi itu bukan? Tambahan lagi dengan 'trend' sekarang yang membuatkan ramai orang merasa semua benda perlu dimiliki.

Namun, harus diingatkan kita perlu ukur baju di badan sendiri. Lihat adakah ia berbaloi atau akan menyeksa diri kita.

Baru-baru ini, tular sebuah posting di Facebook memaparkan seorang netizen meminta tips bagaimana mahu mengikat perut selepas membeli Alza baru telah mencuri perhatian ramai.


Minta tips berjimat lepas beli Alza baru

Menerusi posting tersebut, kelihatan akaun Facebook itu memaparkan seorang netizen telah meminta tips kepada pengguna yang lain tentang bagaimana mahu berjimat selepas dia membeli sebuah kereta.

Difahamkan, netizen itu membeli kereta Perodua Alza keluaran terbaru yang menyebabkan dia perlu membayar bulanan RM900.

Namun, apa yang lebih menarik perhatian adalah dia juga berkongsi gajinya itu hanyalah RM1,500 saja dan perlu lebih berjimat selepas membeli kereta itu.

Sumber Semakan Online FB

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-8-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi content jugak ke ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:13 PM | Show all posts
Dicadangkan buat 2/3 kerja sebagai side income. At least tak perlu ikat perut sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Buat part time jobs 2, 3.
2. Jual badan.
3. Jual organ.
4. Cari awek kaya.
5. Kasik balik itu Alza.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 5-8-2022 04:08 PM
Demi content jugak ke ni..

I think so...susah nak percaya zaman skrg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
tolak epf dll..tinggal brp sen je...sapa nak approve..bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:26 PM | Show all posts
sape la plak caye
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 04:30 PM | Show all posts
Kesah plak aku. Dia nak abaq beli keta baru jaa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-8-2022 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau sewakan lah alza tu Kat org lain.tak pun kau buat lah content alza tu .mudahan2 duit kau bertambah.
,kalau gaji 1500 patut mampu pakai moto je..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:08 PM | Show all posts
Sama gak. Honda civic loan dh lulus gaji 1500. DP 50k
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
benda content bodoh mcm ni pun masuk isu semasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:29 PM | Show all posts
mkn sekali sehari je
jd vegan mkn nasi dgn sayur je jgn ada lauk
nasi dgn sayur masak sendiri
kereta jgn bawak sbb kena isi minyak pulak nnt
bt perhiasan je kat rmh


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne dia leh lps loan? So ni content je ni..attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:35 PM | Show all posts
Kowser melayan orang kuat berangan melainkan belum ada comitment lain duduk dengan mak pak dan dah tua bangka pun masih mak pak tanggung makan minum pakai
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:38 PM | Show all posts
tips dia.. hantukkan kepala ke dinding.
kerna terlalu bodo
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Goodluckdontcry at 5-8-2022 05:41 PM

Dah knp bebal Sgt KO ni dik..nak ikat perut pun xtau mcm mana?? Pergi amik Tali..ikatla diperut boroi mu itu..dah siap ikat perut..Tu pun nak kene ajar...budus..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-8-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bank mana yg luluskan loan dia ni
Iols rasa kisah tipu je
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 05:44 PM | Show all posts
hahahhahaa... ada sapa2 percaya ker???
ini semua konten bodoh jer uollsss...
biar orang komen, biar orang like...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Click bait
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
P la bt part time keje 7e ke, Foodpanda ke,grabfood ke.. gaji 1.5k p angkat kete loan sampai 900.. nak hadap 7-9 thn lg tu.. tunggu roadtax gan insurans lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 01:47 AM GMT+8 , Processed in 0.089741 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list