CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 44173|Reply: 410

[Tempatan] Transkrip Alex & Amy telpon ancam saman keluarga (abang) Amy posting #7 - Wanita Melayu buka baju, tudung selepas mengaku hafal 15 juzuk al-Quran

  [Copy link]
Post time 9-7-2022 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Friska at 12-7-2022 06:57 PM



Wanita buka baju, tudung selepas mengaku hafal al-Quran
By Khairulanuar Yahaya - 9 July 2022

KUALA LUMPUR – Tular di media sosial seorang wanita  membuka pakaian dan tudung di hadapan penonton selepas memperkenalkan diri sebagai seorang penganut Islam dan kemudiannya menghafal ayat al-Quran.

Kejadian didakwa berlaku di sebuah kelab di ibu negara yang menampilkan persembahan komedi.

Dalam video berdurasi selama 54 saat itu, wanita terbabit muncul atas pentas dengan memakai baju kurung lengkap dan bertudung.

Bagaimanapun selepas memperkenalkan diri sebagai seorang muslim dan menghafal al-Quran dia kemudiannya menanggalkan satu persatu baju kurung dan tudung dan diganti dengan baju singlet serta skirt.

“Hello dan assalamualaikum everyone. Nama saya Siti ****. Saya berasal daripada Kuala Kangsar, Perak. I’m Malay and muslim. Dan saya telah menghafal 15 juzuk al-Quran. But one second…,” katanya sebelum membuka pakaian.

Perbuatan wanita itu mendapat sorakan daripada penonton. Klip video berkenaan tular di aplikasi TikTok.

Sementara itu, pendakwa bebas, Firdaus Wong Wai Hung yang turut berkongsi kejadian itu berkata, perbuatan wanita tersebut tidak menghina Islam sebaliknya telah menghina dirinya sendiri.

“Secara jujur jika benar wanita itu adalah Melayu dan muslim serta telah menghafal 15 juzuk al-Quran sebagaimana didakwa dalam video, dia sebenarnya menghina dirinya dan bukannya menghina Islam.

“Setelah Islam memuliakan dirinya dengan berpakaian sopan dan menutup aurat dia menghina dirinya dengan menanggalkannya di khalayak ramai.

“Jikalau benar dia claim telah menghafal 15 juzuk al-Quran dan melakukan perbuatan seperti itu, dia menghina dirinya kerana Allah memuliakan orang yang menghafal al-Quran, memahami dan mengamalkannya tetapi mungkin dia hanya hafal tanpa pemahaman dan pengamalan,” kata Firdaus.

Tambahnya,  Islam datang memuliakan manusia.- MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 9-7-2022 07:41 PM | Show all posts
Bukit Aman ambil alih siasatan kes wanita Melayu tanggal baju, hina Islam
Oleh NOR IDAYU BOSRO Sabtu, 09 Jul 2022

KES seorang wanita yang dipercayai melakukan perbuatan menghina kesucian agama Islam di sebuah kelab sekitar Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur, baru-baru ini akan dirujuk ke Bukit Aman.

Jurucakap Polis Kuala Lumpur berkata, kes tersebut akan diambil alih oleh Unit Siasatan Jenayah Terancang (USJT) daripada siasatan polis Petaling Jaya.

"Kes ini dirujuk ke Bukit Aman sebab ia melibatkan isu agama. Ia diambil alih oleh USJT," katanya kepada Majoriti.

Pada masa sama, Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) turut melakukan siasatan terhadap wanita terbabit.

Pengarahnya, Datuk Mohd. Ajib Ismail berkata, tindakan boleh diambil mengikut di bawah Akta 559 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah Wilayah Persekutuan) 1997, Seksyen 7 iaitu menghina, atau menyebabkan dipandang hina agama Islam.

“Jika didapati bersalah pelaku boleh dikenakan denda tidak melebihi RM3,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya.

Terdahulu Majoriti melaporkan umat Islam di negara ini digemparkan dengan penularan satu rakaman video menunjukkan seorang wanita yang mengaku menghafal 15 juzuk al-Quran didakwa menghina agama Islam di sebuah kelab di TTDI.

Wanita yang memperkenalkan dirinya sebagai Siti Amirah dan berasal dari Kuala Kangsar itu didakwa mempermainkan agama Islam semasa membuat persembahan komedi di kelab tersebut.

Siti Amirah atau dikenali sebagai Amy membuat kejutan apabila dia yang tampil sopan mengenakan tudung dan baju kurung Kedah tiba-tiba menanggalkan pakaian itu hadapan khalayak ramai.

Dia dilihat mengenakan baju seksi bertali halus (spaghetti strap) berwarna hitam dan skirt singkat paras paha berwarna coklat. — Majoriti

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2022 10:01 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 10-7-2022 02:37 PM
Amy ni katanya ngesex dgn alex atau partner lain 4x sehari. Diorang kerja apa yg free sangat masa tu ...


Komen tiktok (semua dr account yg sama)

“Ya Allah . Miera oiiii . kita dulu 1 sekolah , 1 kelas , 1 dorm kott . kenapa jadi macam ni . Baliklah ke pangkal jalan .”

“claim apa cek oiiii . sy ceritakan hal sebenar cek oiiii . Dulu dy mmg sekolah tahfiz . Ma’had Tahfiz Addakwah Lilbanat . xde masa nk claim2 bagai .“

“ Saya pon taktahu . Last saya jumpa dy masa dy study dekat Usm penang .”

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 01:05 PM | Show all posts









Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 08:19 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 06:38 PM | Show all posts
Edited by Friska at 12-7-2022 06:54 PM
matjerk replied at 12-7-2022 06:28 PM
Kat mana nk tgk video ancaman tu?

Yang aslinya udah kena delete

Ini versi di twitter






#VIRAL“Kamu jumpa saya di mahkamah!”- ‘Pakwe’ wanita buka baju & hijab mahu saman keluarga Amy

Baru-baru ini, tular beberapa rakaman suara yang dipercayai teman lelaki kepada wanita membuka baju dan tudung di sebuah kelab komedi di Taman Tun Dr. Ismail (TTTDI) mahu menyaman keluarga kekasihnya.

Siapa ugut nak rogol dan bunuh Amy?

Menerusi rakaman yang dimuat naik oleh Malaysia Most Virall di Twitter, lelaki yang dikatakan seorang ‘peguam’ kepada wanita berkenaan menelefon abang kepada anak guamannya bagi menyiasat atas tuduhan ugutan rogol dan bunuh oleh keluarganya sendiri.

Menurut lelaki tersebut, dia sudah menelefon semua ahli keluarga wanita dikenali Amy, namun tiada seorang pun daripada mereka berani menjawab soalan mengenai ugutan tersebut.

Pun begitu, abang kepada Amy memberitahu mereka seisi keluarga tidak pernah menerima panggilan daripada pihak adiknya bertanya mengenai ugutan tersebut. Akan tetapi, ‘peguam’ tersebut tidak berpuas hati.

“Dengar sini, siapa dalam ahli keluarga kamu sedang mengugut Siti Nur Amirah Abdullah. Siapa pak cik dia yang mengugut rogol dan bunuh?

“Saya mualaf dan saya juga Islam. Dibawah pandangan Allah saya tanya kamu, siapa sekarang yang mengugut isteri saya.”ujar lelaki tersebut
Abang kepada Amy kemudiannya meminta lelaki tersebut mengucap dua kalimah syahadah. Namun, ia diendahkan olehnya lelaki tersebut dan dia bertambah berang dengan abang Amy kerana tidak menjawab persoalannya.

“Kalau nak mengucap, di mahkamah. Nak mengucap apa dengan saya?”soal lelaki tersebut dengan nada tinggi.

Alex telefon ibu Amy sebanyak 45 kali untuk tanya pasal ugutan rogol dan bunuh

Jelas Alex, dia sudah menelefon ibu Amy sebanyak 45 kali untuk bertanya mengenai ugutan tersebut namun panggilan tersebut tidak dijawab. Tetapi, abang Amy meminta lelaki tersebut untuk mengucap terlebih dahulu sebelum dia menjawab persoalan berkenaan.

Seperti biasa, lelaki tersebut keras kepala dan enggan mengucap dua kalimah syahadah seperti yang diminta.

“Butoh kau suruh mengucap. Perempuan saya sudah diugut. Mengucap kepala otak kau. Kamu berjumpa saya di mahkamah. Siapa kau? Mengucap kepada otak kau. Perempuan sudah diugut rogol dan mati, kamu minta berucap. Kepala otak kau,” kata lelaki itu.

Lelaki itu mengatakan abang Amy sudah gagal menjadi menjalankan tanggungjawab dan peranannya untuk melindungi adik perempuannya sendiri.

“Sebagai seorang lelaki Islam, kamu failed (gagal). Kamu tidak boleh melindungi seorang perempuan,”katanya.

I minum ketum, I keling mabuk. I Islam.

Kemudiannya, abang Amy menyoal sama ada dia mabuk atau tidak, lantas lelaki itu menjawab dia minum ketum dan seorang ‘keling’ yang mabuk meskipun seorang Islam. Ditanya mengenai campuran ubat batuk dalam air ketum, lelaki tersebut mengatakan dia juga meletakkan ‘heroin’ dalam minuman tersebut.

Lelaki itu berkata, perbualan mereka itu dirakam olehnya dan mahu menyebarkan kepada ramai

“Perbualan ini direkod. Saya akan viralkan kamu, abang. Apakah nama kamu? Sebut nama kamu di bawah mata Allah. Nama saya, Alexandar Chandran. Suami kepada Amirah.”ujar lelaki itu.

Abang kepada Amy mempersoal nama lelaki tersebut kerana pada mulanya dia memperkenalkan diri sebagai seorang Islam tetapi nama yang disebut sebentar tadi adalah berlainan. Tapi, dia bidas oleh Alexandar.

“Iskandar Zulkarnain, nama mualaf saya.”katanya lagi.


Saya akan heret semua ke mahkamah

Di akhir rakaman suara tersebut, lelaki tersebut meminta abang ‘isterinya’ memberi nombor kad pengenalan. Namun, dia mengatakan Amira mempunyai nombor kad pengenalannya dan Alex boleh meminta daripada Amira sendiri.

Bukan itu sahaja, malah dia mengatakan akan mengheret semua ahli keluarga ‘isterinya’ ke mahkamah atas ugutan tersebut.

Menariknya, wanita tersebut turut berada di samping lelaki tersebut semasa dia membuat panggilan telefon

Terdahulu, video seorang wanita membuat persembahan komedi berdiri dengan membuka baju telah membuat banyak pihak marah.

Dia yang mendakwa menghafaz 15 juzuk al-Quran dituduh dengan sengaja menghina agama Islam walaupun dia sendiri memaklumkan dibesarkan dalam keluarga yang mengamalkan kehidupan Islam yang kuat.

Dilaporkan pasangan tersebut ditahan reman oleh pihak polis selama 3 hari.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2022 03:06 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 9-7-2022 03:07 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah. Set2 kongkek merata macam Syuk Samsol itu pun sama menghina Islam akak ghasa tapi aman2 ja hidup.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2022 03:11 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 9-7-2022 07:11 AM


Cuci tangan sangat Kerakhouse Komedi ini. Dah sah2 tu guest comedian kau, sah2 masa rehearsal kau dah tau content dia hanattttt
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat di malaysia dapat apa?.... If buat di overseas boleh faham juga minta sympathy... Untuk cuba nasib dapat asylum mahu murtad kah apa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak femes murahan sgt ni.. kalau hafal x amal pun x guna gak.. kesiann
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2022 03:30 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Siti ### binti ????
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 9-7-2022 03:41 PM | Show all posts
Edited by Friska at 9-7-2022 04:14 PM

Kumpul kebo sama orang India kayaqnya


Siti Amira Natasya

https://www.youtube.com/channel/UCVXJ9k9wnnIbJuiK7SNCD7A
Description:
Swinging, Sex, Travel & Food all over Southeast Asia.
Facebook: Alex Chandran / Siti Amira Natasya



Hi everyone. I'm Siti Amira Natasya | Swingthat - Malaysia's Adult Social Community


May 15, 2022
Alex said it's high time I start using my voice too. Please forgive me my english isn't that good but I can understand perfectly.

------------------------------------------------------------

Since I was kid I can never understand hijab but I was forced to wear a hijab at the age of five. Grew up in a family of huge supporters of Parti Islamic Se-Malaysia and made it a rough journey in expresing myself and I always find ways to rebelle, I wear my hijab as a compromise for them.

I have became weaker in my belief when my father being very suffocating with religion on me whilst him, himself are hardly practising. My dad is a ustaz himself but his actions in the household shows otherwise. My parents forced me to repress what I felt and thoughts on matters that were important to me.

Taking hijab off is not a one day process for people, rather it's a long process and takes alot of understanding yourself. I've never paid attention to what people will think of me, it's mainly stay obedient to keep their reputation and name. What's for me?

As soon as I believe that very thing that is thebasis of these (permissions/prohibitions) is not true, then like a domino effect, everything else falls too. But I was so scared to come forward to my parents. Having “experimented” going bare head and express myself more with my clothes among several circles of people, I decided to hide my change from my family for over 4 years. There was one occasion where I was disowned by own family just because I dyed my hair.

One thing I realized the most is my personal decision was not welcomed. It was questioned and judged. Most of the people perceived it in a negative manner. They spared no room to sympathetically ask and listen in order to understand my choice. An irony, considering that they seemed to believe that women who take off their hijab are open to be discussed.

There was already so many battles I was fighting in the dark. I couldn't add this too. To date, it's one of the best decisions I ever did. It really helped for me to choose a time frame that I had lesser things on my plate to have more mental energy for it. It gets better tho, over time when the acceptance kicks in, there's nothing that soothes the soul better than knowing that some love in life are unconditional.

I wished no celebration, nor even acceptance. From the moment I came out with my choice (especially now I'm with tattoos), I knew I would be in a constant fight. But I believe in freedom of speech, freedom of expression and freedom of love and I would not stand back, i will live my truth.

Love,
Amy ????

Ps. So looking forward to meet all of you ????

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:41 PM | Show all posts
mungkin dia hanya hafal tanpa pemahaman dan pengamalan
sangat sangat sangat la betul

yang disuruh baca kan? baca ja lah



Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
oala.. claim je dah hafal. igtke ada org baca ayat suruh dia sambung drp surah yg dia dah hafal tu (utk buktikan dia mmg dah hafal betul2) propahhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan friskis ke ni?

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:42 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 9-7-2022 07:18 AM
Buat di malaysia dapat apa?.... If buat di overseas boleh faham juga minta sympathy... Untuk cuba na ...

buat kat malaysia rugi sebab duniawi mmg x dapat
tapi kalau kat barat mmg kaya raya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
takat claim…. lahai… sesiapa punnn boleh claim
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruknya bila dh bukak tudung
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 9-7-2022 08:41 PM

Ke dah high , tangkap hantar kat India.Biar kena geng rape sampai berkecai
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:58 PM | Show all posts

Siti Noramira binti Abdullah

Hello... mother fcuker....!

bla bla bla... but mother fcuker... I'm a nasi kangkang

bla bla bla...


komen ikhlas - stail gadis melayu tu masih terlalu tebal to be funny. pondan lagi lawak kot


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 9-7-2022 03:14 PM
Cuci tangan sangat Kerakhouse Komedi ini.  Dah sah2 tu guest comedian kau, sah2 masa rehearsal k ...

Tgk la sapo owner dia
Bini dia pun ada anak luar nikah (anak 1st dia dulu)
Dedua liberal konsepnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 03:05 AM GMT+8 , Processed in 0.100919 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list