CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Menteri Seru Rakyat Malaysia Naik Basikal Untuk Jimat, Datuk Seri Pun Kayuh 35 Minit Ke Pejabat

[Copy link]
Post time 2-7-2022 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Naik electric scooter/bicycle tidak boleh kah? Yang rumah dekat dengan office
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 11:14 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 2-7-2022 11:10 AM
Naik electric scooter/bicycle tidak boleh kah? Yang rumah dekat dengan office

Problem dia dah kena ban kat jalan & pavements

Kemungkinan insurance issues

Tapi basikal boleh


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 11:28 AM | Show all posts
dato seri takyah sembang lebat.. aku masa awal2 kerja memang berbasikal je gi tpt kerja udah ofis pun sepelaung je kan..sekarang ofis dah berpelaung2, mmg takleh la nak berbasikal.. tapi tgk gaya dato seri berbasikal beramai2 tu macam menambah kesesakan je...hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 11:47 AM | Show all posts
Bulan april Wee Ka Siong larang guna kenderaan mikro mobiliti atas jalanraya termasuk basikal e-bike.
Bulan julai menteri lain suruh guna basikal pergi keja...



https://www.youtube.com/watch?v=BBDOWMIlSkU&ab_channel=BuletinTV3
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 1-7-2022 07:14 PM
Problem dia dah kena ban kat jalan & pavements

Kemungkinan insurance issues

Tidak tahu sudah tidak boleh... Mco dahulu nampak banyak di KL...
Selamat basah ketiak lah sam hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
rega beskal naik..mohon naik keta lembu...lembu buek korban..mohon naik keta kuda..kuda orng buek pil(pil kuda ada)...korang NAIK HANTU...la
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi2 ni kenapa tak kena langgar masa berbasikal
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawak bodoh apa yang kayuh bersaing ramai2 bukak jalan macam tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko duduk dlm putrajaya je boleh la sembang..sampai office pun tak pecah peluh pun
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
star_karat replied at 1-7-2022 08:46 AM
Dah start dah. Harga petrol mahal naik lah basikal.

Harga ayam kambing lombu mahal, ternak la ayam kambing lombu.

Harga sayur mahal, tanam la sayur.

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:27 PM | Show all posts
Masalahnya, Malaysia ni selamat ke? Jangan kan naik moto... naik keta pun buleh kena ragut..

I nak bullet train.. duk Penang 45 minit boleh keja KL.. duk Kelantan tak sampai 2jam sampai Johor... kan best tuh...

harga rumah pun jadi murah2 sebab ramai buleh duk luar selangor....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:30 PM | Show all posts
nak tengok  yg Burberry tu naik basikal dulu....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 2-7-2022 03:36 PM

biarlah praktikal...nk berbasikal tp xde trek khas utk bebasikal...kalau ada pun kt tpt2 tertentu je atau taman rekreasi tu pun ada yg eksiden gak...kalo putrajaya tu lain lah.. kalo cycling kt kl bykla eksiden nanti...menteri ni nk bertggjwb ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sanggup ah. Better naik motor la.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
menteri pas atau bersatu...mcm burit
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 04:06 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 2-7-2022 04:47 AM
Babi2 ni kenapa tak kena langgar masa berbasikal

nanti jadi sam ke ting pulak kang? ke tak sebab bukan langgar budak2 tapi langgar babi2 ?





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuhari kn aq punya sakit hati pasai jln dari rumah aq nk p tempat kerja manjang jem aq nk naik kayak ikut jalan tepi Laut parking kayak kat jetty tu pun kena mintak permit..apooo
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 2-7-2022 12:45 PM
rega beskal naik..mohon naik keta lembu...lembu buek korban..mohon naik keta kuda..kuda orng buek p ...

Jangan naik heran apakala org naik hangin baca iols punya post!



Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 06:42 PM | Show all posts
Racurve replied at 2-7-2022 04:06 PM
nanti jadi sam ke ting pulak kang? ke tak sebab bukan langgar budak2 tapi langgar babi2 ?

gomen negeri patut bagi datuk dekat sam ke ting atas jasa menghapuskan sampah\2 masyarakat soon to be rempits and probably penyamun
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 06:58 PM GMT+8 , Processed in 0.107332 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list