CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Menteri Seru Rakyat Malaysia Naik Basikal Untuk Jimat, Datuk Seri Pun Kayuh 35 Minit Ke Pejabat

[Copy link]
Post time 1-7-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriously!!!?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hangat2 taik kambing je nih kot?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 1-7-2022 08:11 PM
Bodoh ke apa....ko ingat malaysia ni sejuk macam yurop???????????? Sampai opis bau mcm babi memasing ...

Hahahaha x jadi marah baca komen2 kat sini hahah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ketibas ketibus ketisam ke?


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgk budak2 uni dan staff serta pensyarah yang sesuai berbasikal dalam kampus. Patut galakkan mereka. Student ulang alik dari hostel pergi kuliah. Feeling berbasikal kat oxford tapi cuaca Malaysia panas dan hujan. Tapi kat kampus mmg sesuai.


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:03 AM | Show all posts
princessmiang replied at 1-7-2022 08:11 PM
Bodoh ke apa....ko ingat malaysia ni sejuk macam yurop???????????? Sampai opis bau mcm babi memasing ...

pakai beskal hybrid.pi keja on bateri.balik cuma kayuh.balik umah mandi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Gilo ke apa nk kayuh basikal dlm negara panas ni...ko sampai je destinasi hapak badan ko
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols berborak dengan tauke basikal, dia kata paling susah spare part. Masa pkp dulu mmg hazab la takde spare part. Kat tempat iols tak ramai yg sanggup repair basikal ni.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Pandai pak menteri bergurau.
Terbayang pulak staf2 yg sampainya ke pejabat tah pukul berapa pastu nak pergi breakfastnya nak lunch tea time, dgn ambil anak lg. Bila masa nak ada dkt pejabat
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:04 AM | Show all posts
PUIII...SEMBANG...
BABI TONYOK PUN BOLE TERBANG
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bos kokosen aku naik basikal pi keje. Ade lah dalam 20km. Tapi dia masuk lambatlah dari orang lain. Sampai ofis pi mndi dalam bilik air dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Wayang je nie tu la duk berjalan pi UK switzerland x pndang dh dlam malaysia nie
Ko kayuh 1km peluh boleh perah airnye inikan yg kerja jauh2 ape la punye solution
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sepiITUindah replied at 1-7-2022 06:07 PM
untuk hari ni jer
pertama dan terakhir
siap bergambar bagai

Takat buat content untuk kempen berbasikal ke pejabat je. Sembangggg
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dei kasi buat laluan khas baru cerita yah. Kalau ade laluan khas i pun nk naik beskal je g jimba2
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:45 AM | Show all posts
x igt tahun bila gitu juga ada saranan dan acara naik besikal kat Putrajaya
takat utk sehr aje, kecoh
lainlah mmg hari2 dia berbesikal ke opis
asal ada rega naik maka akan adalah saranan dr pak menteri
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpan sikit bodoh tu boleh tak pak menteri??ko nak suruh ummah naik beskal tp jalan2 kat kl ni x mesra basikal lgsung pun!!..baik ko terjun bngunan jah drpd dok bg cadangan bebal sebeginih!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Panas dan berpeluh...sampai ofis sudah letih.
Kalau duduk kat Europe ,UK berbasikal atau berjalan kaki memang best.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Malasah di Malaysia.

1. Cuaca. Sama ada panas nak mampus atau hujan ribut petir.
2. Jarak jauh antara rumah dan tempat kerja.
3. Infrastruktur jalanraya memberi prioriti kepada pemandu kereta. Tiada laluan khas utk penunggang basikal.
4. Risiko dilanggar pengguna jalanraya lain, terutamanya kenderaan berat.

Pada pendapat aku osu keselamatan paling utama.Antara puncanya adalah city planning yang gagal. Jalanraya di Malaysia ni hanya dicipta untuk kereta sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sampai office ketiak habis semua lencun.

Negara lain mcm jepun tu boleh lah berbasikal sbb cuaca nyaman sejuk. Ala2 berkayuh dlm aircon.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 11:06 AM | Show all posts
Edited by Rachel_Green at 2-7-2022 11:07 AM

giler bijak menteri2 tanah air...jalan pon tak jem kan pak menteri kan...pasni cadang plak balik kampung naik basikal time raya..nak gi oversea suruh rakyat naik tongkang jer.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 03:26 AM GMT+8 , Processed in 0.103070 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list