CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Menteri Seru Rakyat Malaysia Naik Basikal Untuk Jimat, Datuk Seri Pun Kayuh 35 Minit Ke Pejabat

[Copy link]
Post time 1-7-2022 06:07 PM | Show all posts
untuk hari ni jer
pertama dan terakhir
siap bergambar bagai
sok naik mecedes
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 1-7-2022 06:00 PM
kepala hotak kau la friski...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah

Hidup lagi...ingat dah melingkup ikut sedara mara balik indon lps bertandangsemak raya hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri.. payung2 lar start dulu
Neh nk lalu
Marhean kena tepi
Weekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 06:24 PM | Show all posts
tikusmontok replied at 1-7-2022 06:21 PM
Hidup lagi...ingat dah melingkup ikut sedara mara balik indon lps bertandangsemak raya hari tu :lo ...

MN tu kus...
pecaya bonar la kau dia tu indon...


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri naik beskal pon ada polis escot ????
Rakyat marhaen sah2 kena langgar ngan bas
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:56 PM | Show all posts
Edited by TOPwind at 1-7-2022 07:58 PM

ya waYang - elaun kereta tetap dpt elaun melaun parking pun daPat
gaji drebe jalan klem minYak pun dpt jadi apa bezenya

menyusakan orang adalah, ramai2 konvoi takde pedahnya

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
marilah kita naik basikal ke ofis
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:00 PM | Show all posts
Lepas ni, rega beskal plop naik melonjak....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh ke apa....ko ingat malaysia ni sejuk macam yurop???????????? Sampai opis bau mcm babi memasing... pastu kelelahan semua penat xleh fokus buat kerja..bangang
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lah sembang.. Nek beskal pon nak kena escort..

Hello, kalau nak ikut luar negara tu yg ramai naik basikal, tgklah mcmana lak infrastructure dorg.. Ni dh lah jalan kongsi dgn bas, Lori, kereta semua.. Pastu jalan lopak2.. Aishhh.. Bengap tak leh diajar..

Tak kan tak tau kat Malaysia ni, ramai je duduk jauh Dr tmpt keje.. Pukul berapa lak dorg nk kuar dari umah?

Pak Menteri amik tau tak kenapa orang duduk jauh2? Sebab Kawasan umah tu jer yg rumah beli/sewa LG murah dari Kawasan Bandar..

Harga rumah dahlah mcm setan tahap tertinggi.. Gaji naik sikit pastu ko naik kan harga barang/mcm2 mcm setan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape menteri x cadang jalan kaki or berlari? Lg byk kolestrol terbakar....bagus utk staff gomen yg gundu2 pkl 9 kuar bfast, lunch , pkl 4 minum petang
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
wajibkan dulu staf gomen kat putrajaya yg duduk sekitar putrajaya+bbb+seangkatan tu naik beskal. tgk caner
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Naik basikal pergi kerja sangat bahaya kalau di bandar besar. Cuaca pun panas atau hujan lebat. Sampai ofis kena mandi. Bawa baju salin kat ofis ke macamana?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:18 PM | Show all posts
hujung2 kena kecam sbb nek beskal atas jalan
acik gomen kat putrajaya pun tak lalu nk nek beskal
mengenang kena daki bukit turun bukit
nk lalu bulatan terbesar tu lagi
sampai opis ketiak masham
tengahari nk keluar p amik anak lagi
tak kan kendong anak nek beskal
kol bape gamaknya nk sampai umah
patah balik ke opis

menteri baru sehari nek beskal
lagak macam dah nek setahun
padahal dia bini p pasar pun guna driver opis
nek kete pejabat
noreen betul

@Acikgomen mohon sepatah 200 ratus kata
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mula dahhh. lepas ni suruh rakyat guna lampu minyak gas pulak bila letrik naik & jangan guna aircond  
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
menteri dan konco2 berkepam ke pejabat. tapi sehari je la kan, paling2 seminggu pastu kembali naik kete cam biasa. si kontot mana tak naik basikal skali ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kau nak berbasikal, pastikan ada laluan khas utk basikal!
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Wayang...macai2 bebal je yang percaya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la menteri naik basikal,mampus tunggu eskot lalu kalau menteri naik basikal
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:12 PM | Show all posts
Cadangan tu boleh dipertimbang. Yang kata tak boleh buat sebab jauh or whatever tu obviously this sugesstion was not meant for you.

Bagi pihak yang boleh buat tu ada satu ja aku nak tambah, facilities untuk mandi di ofis.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 02:06 PM GMT+8 , Processed in 0.101939 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list