CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1756|Reply: 25

[Tempatan] Netizen berang Hilux potong di ‘double line’ hampir akibatkan kemalangan

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 30-6-2022 03:35 PM



PeTALING JAYA: Tindakan pemandu sebuah kenderaan pacuan empat roda memotong di garisan berkembar dan memasuki jalan pemandu lain yang hampir menyebabkan kemalangan, mengundang kemarahan netizen.

Kejadian itu dimuat naik seorang pengguna laman media sosial Facebook, Sheran Tahir yang mana ia dirakam menerusi kamera rakaman papan pemuka (dashcam).

Individu tersebut mengkritik perbuatan pemandu kenderaan itu kerana menyebabkan seorang anaknya yang tidur di bahagian belakang terjatuh daripada kerusi akibat membrek kereta dengan kuat.

“Spesies makhluk macam ini punca orang kemalangan. Nasib baik aku sempat brek. Kesian (kasihan) Mika (anak) sedap-sedap tidur di belakang tergolek jatuh,” tulisnya dalam hantaran Facebook.

RAKAMAN video papan pemuka  memaparkan sebuah kenderaan pacuan empat roda memotong di garisan berkembar dan memasuki jalan bertentangan yang hampir menyebabkan kemalangan. – FB SHERAN TAHIR

Rata-rata netizen turut sependapat dengan pemuda tersebut dan berharap ada tindakan sewajarnya diambil oleh pihak berkuasa kerana ia bukan sahaja mendatangkan kesan buruk kepada pelaku tetapi pengguna lain turut terlibat.

“Hantar balai sahaja rakaman video ini dan buat report terus. Sudahlah di garisan berkembar, selekoh pula tu. Alhamdulillah keluarga awak selamat,” komen Erul Fiza.

“Panas hati aku tengok video ni. Ucapan maaf pun tiada dan siap boleh salahkan lori. Double line kau potong. Tepi jalan itu gaung kot. Nasib baik tidak masuk dalam,” komen Azreen Ahmad. – UTUSAN


https://www.utusan.com.my/nasional/2022/06/hilux-potong-di-double-line-hampir-akibatkan-kemalangan/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-6-2022 03:38 PM | Show all posts
Menyampah dengan species macam ni dah lepas pura2 tak bersalah buat muka pening.  Moga pihak berkuasa ambil tindakan terhadapnya nombor kenderaan video pun ada sebagai bukti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hamjad hilux tu dok ingat dia punya ingat je
Patut blok kereta dia
Bg lori dan yg ikut barisan lepas dulu

Ingat bagi high beam org nak ikut kau
Dabel line lagi
Rekod n report
Tarik lesen setahun

Nasib driver yg rekod x laju
Ank pun x duduk dlm car seat

Alhamdulillah selamat
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:42 PM | Show all posts
pemandu jenis mcm ni memang suka sangat makan daging babi
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan hilux tunjuk middle finger td
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Haramkan hiluk...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:59 PM | Show all posts
kereta besar gini mmg poyo pon
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:15 PM | Show all posts
hilux tu dah memang besar punya sial la

anak abg tak duduk dalam car seat @ buckle up kenapooo?

kan dah jatuh bila emergency break
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-6-2022 04:26 PM | Show all posts
Drebar Hilux: " Ingat tadi lori ni bagi laluan."

Elok pulak dia jawab gitu ye.

Esok lusa pulis mai ketuk pintu umah lertew.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:12 PM | Show all posts
urut dada tgk video...syukur sempat brek...double line tuuuu..hrp ditangkap dalam masa terdekat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga driver hilux ni masuk jail. Masuk xkluar2 lagi bagus. Gila
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols paling menyampah spesis camni.
Jenis tak nak beratur/memotong barisan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Denda..boleh jer..BAYAR.sekian.udah la meroyan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:23 PM | Show all posts
Driver Hilux tu mmg tersangat2 salah.  Patut dihumban dalam gaung!  Tapi kalau anak tu duduk dalam car seat, inshaallah, tak jatuh.  Car seat adalah sangat penting.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial punya driver Hilux!!!! Ingat bapak kau punya jalan?? Kau yg patut mampos masuk gaung. Aku kalau jadi abang yg drive kereta tu, siap kau aku cari asid simbah muka ko! Eikhhhhh menyirap lah aku.
Kudos tu abang kereta, sbb berjaya kawal kereta dan kawal kemarahan. Babi punya Hilux. Kalau kau nak mampos, kau mampos sorang boleh tak?? Kau sorang nak cepat?! Ehhhh marah laaaaah!
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:44 PM | Show all posts
Ini perangai biasa puak2 hilux
nak2 yang deliver  barang2 pasar tu
haramjadah
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-6-2022 10:32 PM | Show all posts
Apa lagi turun kereta kasi pecah kepala 4x4 tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda biasa di tempat aiol. Tapi biasanya pemandu terkena akan hon2 maki dalam kereta saja. Yang mengenakan pula berlalu pergi lek2.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Silap abang tu mengundur beralah.. Patut biar dia yg ngundur smpai ke belakang lalu jatuh gaung
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:54 AM | Show all posts
aku dah tengok video dia,
driver ni baik benau siap reverse kereta nak bagi laluan kat hilux tu.

kena kat aku, memang makan sumpah seranah.
kau pergi reverse balik masuk line kau.
pegi mampos aku nak bagi chance
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 01:49 AM GMT+8 , Processed in 0.201708 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list