CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: ultra78

[Jenayah] Akhirnya Menteri mengaku data JPN bocor

  [Copy link]
 Author| Post time 3-7-2022 11:58 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 29-6-2022 09:12 PM
Jepun dia tak makan padi, dia makan beras



Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-7-2022 12:03 PM | Show all posts
https://www.buzzkini.com/trending/2022/05/19/isu-tular-data-22-juta-rakyat-malaysia-bocor-menteri-kdn-sahkan-ia-bukan-dari-jpn/




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:37 PM | Show all posts
ada script API kt web gomen lain tu..bkn kt JPN

mslhnya yg handle web yg akses API tu tk alert, mgkin bdk2 praktikal bagai
abis jadi cmni
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:46 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 29-6-2022 07:34 PM
so , kire boleh saman tak under Data protection act ?

nak saman siapa puan?  kementerian?  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 07:05 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 3-7-2022 01:46 PM
nak saman siapa puan?  kementerian?

Setahu aku akta PDPA ini tidak terpakai untuk kerajaan & semua agensi kerajaan persekutuan dan negeri. Yang boleh disaman cuma company atau individu yang buat kesalahan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mn tau bkn Keje org dlm? Sundiri siasat ka? Kalo itu mcm kalu apa kt kita upah pengedar dadah utk tgkp pengedar dadah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:10 PM | Show all posts
ultra78 replied at 3-7-2022 07:05 PM
Setahu aku akta PDPA ini tidak terpakai untuk kerajaan & semua agensi kerajaan persekutuan dan neg ...

dan yang biasa bocorkan maklumat ni induvidu dan syarikat juga.  tapi sangat rumit utk dapatkan pembuktian.  celaka2 ramai sgt berkeliaran dalam negara ni.  dari pentadbir sampai ke sepet2 jual kad gores dan menang.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 08:06 PM GMT+8 , Processed in 0.085634 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list