CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2405|Reply: 50

[Tempatan] Sila tanggal tanjak anda bila tonton wayang, kesian orang belakang

  [Copy link]
Post time 26-6-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 26-6-2022 11:33 AM

https://m.facebook.com/story.php ... eam_source=timeline
PETALING JAYA – Baru-baru ini sebuah karya mengetengahkan kehebatan pahlawan Melayu menjadi kegilaan orang ramai dan dapat dilihat gelagat para penonton di pawagam yang hadir lengkap berbusana tradisional Melayu sebagai tanda sokongan mereka terhadap filem epik tersebut.

Namun, dalam keterujaan itu, terdapat beberapa luahan pengguna lain kerana kurang selesa disebabkan pandangan mereka terhalang oleh tanjak yang dipakai sesetengah penonton ketika berada di dalam pawagam.

Seperti hantaran terbaharu di Facebook, Penang Kini, sebuah gambar dikongsikan seorang individu memaparkan beberapa barisan penonton yang berada di kerusi hadapannya telah menyukarkan pandangannya menonton wayang disebabkan terhalang dengan kedudukan tanjak mereka.

Pesannya, tidak menjadi kesalahan untuk menggayakan pakaian tradisi Melayu, tetapi perlu memahami situasi sekeliling agar tidak menyusahkan orang lain.

“Nak tengok wayang dengan memakai busana Melayu tak salah, bagus semangat macam itu, tapi dah duduk itu tanggal la sekejap tanjak atas kepala.

“Kesian orang belakang, tak nampak, dalam gelap itu tak ada siapa nampak pun tanjak awak itu cantik atau tidak,” tegur individu tebabit.

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, pelbagai reaksi diberikan orang ramai dan ada juga yang sempat berseloroh berhubung situasi tersebut.

“Jangan tegur-tegur sangart, takut dihulur kerisnya nanti,” seloroh Adib Razali.

“Seronok tengok semangat Melayu macam ini, sokong filem tempatan dengan gaya sekali, moga lebih banyak filem yang memberi kesedaran dan pengajaran buat masyarakat Melayu kita,” ujar Azlinda. – KOSMO! ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-6-2022 11:37 AM | Show all posts
Ya ke tak nampak sekarang kedudukan kerusi depan dan belakang kan ke berbeza ketinggiannnya.  Melainkan jenis tak duduk elok2 jenis duduk menyandar kebawah sangat lutut sampai kena kerusi depan mungkin ler boleh jadi terhalang sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 01:47 PM | Show all posts
ko tap je lah bahu dia bagi tau elok2, susah sangat ka?

zaman apa sekarang ni semua dah takut bersuara one on one. Telur mana?

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sound jer la..takkan takut kot..sdp ke cite ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:03 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-6-2022 01:47 PM
ko tap je lah bahu dia bagi tau elok2, susah sangat ka?

zaman apa sekarang ni semua dah takut bersu ...

kalau tegur takdelah content untuk ditularkan nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
complaint kat crew cinema pun takpe, mintak tukar tempat duduk
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:13 PM | Show all posts
hakak nak tanya die amek seat ape ni kenapa dekat sangat ngan syiling sampai bleh nampak aircond?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:14 PM | Show all posts
adoi bgtau la..p viral buat apa...takut kene taji la tu ahahahhaa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-6-2022 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tegur kang...depa yg jadi 'wayangnya'...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertaun aku tgk wayang, seat depan kita tu kat bawah, elok jer dan tak akan kacau pandangan kita, unless ko seat semua rata dan screen paras lantai...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Zmn sek dulu ada mini wayang
Seat dia selevel
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku berbaik sangka..yg ni mungkin org belakang rendah...org depan tinggi lps tu pakai tanjak..haa jd la isu tuk bt conteng..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Taksub sgt sampai pakai tanjak wakakaka,
Costume batman spiderman marvel perlukah pakai
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:55 PM | Show all posts
kaka speku dia snap dulu ..pastu p viralkan...utk acik2 bawang buat keje membawang merewang sambil dia rilek2 mkn pop corn..tgk MK...

then kua wayang dh dpt 3k likes 200 komen..ok cukup la attention from netz for today

esok cari bahan content lain lak...

killing all birds n tulurs with a twit...bijak kan sayerrr.kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 26-6-2022 02:02 PM
sound jer la..takkan takut kot..sdp ke cite ni..

Tunggu kuar TV time Raya je next year hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 26-6-2022 02:13 PM
hakak nak tanya die amek seat ape ni kenapa dekat sangat ngan syiling sampai bleh nampak aircond?

Siling sis, bukan syiling.
Kompius aku tadi buat seketika.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-6-2022 04:06 PM | Show all posts
ninja boy replied at 26-6-2022 02:53 PM
Taksub sgt sampai pakai tanjak wakakaka,
Costume batman spiderman marvel perlukah pakai

Menyampah tengok
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 04:08 PM | Show all posts
benda mcm ni pun nak jadi bahan ye?  
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 04:10 PM | Show all posts
wirazam replied at 26-6-2022 03:27 PM
Tunggu kuar TV time Raya je next year hahaha

Raya pertama wajib kuar TV..

Aku susah nak tengok wayang sbb sejuk sangat dalam tu. Nanti asyik terkucil je dah rugi.


Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-6-2022 01:47 PM
ko tap je lah bahu dia bagi tau elok2, susah sangat ka?

zaman apa sekarang ni semua dah takut bersu ...

Dalam scrotum
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 09:07 AM GMT+8 , Processed in 2.799075 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list