CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Jenayah] Pelajar lelaki cedera melecur diseterika serta retak tulang rusuk belakang akibat cemburu dilihat berbual dengan pelajar wanita

  [Copy link]
 Author| Post time 26-6-2022 04:12 PM | Show all posts
Edited by mojarean_X at 26-6-2022 04:14 PM

Polis lengkapkan kertas siasatan kes buli pelajar di Teluk Intan

Mior Faridalathrash berkata, kesemua 10 pelajar lelaki berusia 16 dan 17 tahun yang ditahan reman selama empat hari sehingga esok akan dibebaskan dengan jaminan polis. - Gambar fail

IPOH: Polis telah melengkapkan siasatan kes buli hingga mendatangkan kecederaan membabitkan seorang pelajar Tingkatan Dua di sebuah asrama sekolah menengah di Teluk Intan, Khamis lepas.
Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, kesemua 10 pelajar lelaki berusia 16 dan 17 tahun yang ditahan reman selama empat hari sehingga esok akan dibebaskan dengan jaminan polis.


"Reman tidak disambung kerana siasatan telah selesai dan kesemua suspek akan dibebaskan dengan jaminan polis.


"Kertas siasatan akan dirujuk kepada pihak Timbalan Pendakwa Raya Perak untuk arahan lanjut," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
Beliau berkata pemeriksaan ke atas mangsa yang dirawat di Hospital Teluk Intan mendapati terdapat retak tulang rusuk belakang, kesan melecur pada belakang badan sebelah kanan, kecederaan tisu lembut pada betis kanan, dada, belakang, kedua-dua lengan, dagu dan pipi.

"Selain itu, ada kesan melecur ditekap dengan seterika di bahagian belakang badan sebelah kanan. Mangsa telah dibenarkan pulang dan telah keluar dari Hospital Teluk Intan semalam," katanya.

Polis sebelum ini menahan 10 pelajar senior kepada mangsa pada Khamis selepas menerima laporan berhubung kes itu pada hari yang sama.

Hasil siasatan awal mendapati mangsa dipukul secara beramai-ramai serta dicederakan dengan menggunakan seterika panas.
Kejadian dipercayai berpunca akibat cemburu terhadap mangsa yang berbual dengan seorang pelajar perempuan yang juga teman wanita kepada seorang daripada suspek.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 04:57 PM | Show all posts
so adakah akan ada edisi mak bapak in denial
backup anak pembuli
yang sikit hari esok bakalan jadi pembunuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sek asrama ke ni spenda pun mak bapak sponsor,
ada hati nak belasah anak org
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 26-6-2022 02:25 PM
kena haram kan penggunaan iron oleh student. sekolah harap sediakan dobi inhouse utk budak2 hantar i ...

Sekolah ank i dobi in-house ada, service ironing pn ada. Caj iron amat2 berpatutan rm1 ja sepasang,tapi besa la dh ramai2 tu skali antaq 2-3hari baru bole amik patu hari nk antaq dobi pn ikut form,ada jadual. tu pasal ramai prefer iron bj sendri. Budak ni mesti inspirasi dr kes farhan tu. Tp terlupa implications lepas cop iron kt ank org
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 26-6-2022 02:48 PM
Not so fast
Timb mb kena hold dulu senyuman leganya itu
Sebab kes ni berlaku di asrama

Dia jangan berita sebut negeri dia je..lain dari tu xpe
Pembuli2 ni mmg celaka betul, langsung xamik iktibar kes arwah farhan tu
Da tangkap dera je balik beruk2 ni sume
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:17 PM | Show all posts
spenda pun mak pak beli.. dah gatai kote & bijik memasing sampai sanggap nak pukul anak orang sampai lunyaii

bangsa lain dah maju ke depan dhekk kut umo gini.. time table deme penuh sampai takde masa nak cintan cintun dhekk
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sila bicara dan sumbat henry gurney
Kami x mau kes zulfarhan berulang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyembang pon tak boleh. Yg bf jealous tu fahamlah, yg selebihnya sama bengap.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg si gf sila blah awal2.. silap hb if kahwin dgn jantan pembuli lunyai jadi mangsa sepak terajang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 26-6-2022 10:06 PM
Dia jangan berita sebut negeri dia je..lain dari tu xpe
Pembuli2 ni mmg celaka betul, langsung xam ...

Oh giteww ceritanya yer

Ntah ntah aweknya terpikat sebab si kepala hailang tu badboi
Badboi kan high demand in msia
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 26-6-2022 11:48 PM
Oh giteww ceritanya yer

Ntah ntah aweknya terpikat sebab si kepala hailang tu badboi

Mesti muka xberapa nk ada rupa tu yg rasa insecure sangat..
Jenis xde akal nk berfikir panjang cmni la
Nk jadi badboi konon
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:17 AM | Show all posts
hashashes replied at 25-6-2022 07:27 PM
Mak bapak bebudak sekolah harian biasa tersenyum sinis

ahhahahhahah aku la tu antara nya
serius weh anak aku mmg aku tak bagi masuk asrama
kisahnya dia baru pindah sekolah dlm 5 km dari sekolah lama sbb weols pindah, tgktn 3
hatta sebab rupa mmg ada ... ahaks ... byklah awek yg memikat
aku plak yg risau kalau antara tu ada yg senior punya, mampus anak aku
sib baik dia sekolah harian, kalau asrama rela aku keluarkan gak time tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-6-2022 01:00 PM
Haramkan iron kat semua aserama biarkan je bebudak ni pakai baju konyok2
Macamlah menjejaskan kesiha ...

Actually kalau basuh baju sekolah lepas tu hanger jemuq bg kering xdak la komot teruk sgt pun..w/pun masuk washing machine..jgn masuk dryer ja..hat tu mmg komot xboleh bincang..dgn steam iron pun kadang susah nk hilang komot klu baju kain licin tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:43 AM | Show all posts
prizadane replied at 25-6-2022 06:45 PM
Teluk intan adakah sekolah sains? MRSM takde kat situ. Nearest is pasir salak

ada la...ramai kawan aku dari sekolah tu..SEMESTI
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 27-6-2022 08:30 AM
Actually kalau basuh baju sekolah lepas tu hanger jemuq bg kering xdak la komot teruk sgt pun..w/p ...

Betul tu sbb iols mmg selama ni basuh baju anak guna tangan je kalau baju sekolah putih tu.
Tau tak lepas basuh tak perlu iron pun, menten je kesan iron yg pertama kali tu.
Tudung mmg tak iron sbb material tu ironless, kain sekolah koshibo tu iols iron sekali je masa mula2 nak pakai dulu pastu basuh hari2 mmg tak iron dh.
Baju pun tak iron berkali2 juga.
Bila basuh tangan pastu jemur guna hanger mmg ok je. Janji bila kering jgnla humban dlm bakul.
Terus simpan gantung ke kat lemari ke apa.
Baju tshirt pj plak mmg jenis tak perlu iron pun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 09:38 AM | Show all posts
Thunderclouds replied at 26-6-2022 12:38 PM
Sekolah ank i dobi in-house ada, service ironing pn ada. Caj iron amat2 berpatutan rm1 ja sepasang ...

sek anak sedara i pon ada in house laundry services + dobi layan diri. nak senang anak sedara 1 ada 5 ke 6 mcm tu baju sekolah cuz dia kata dia anta iron seminggu sekali je. kalau malas dia pakai je baju ronyok sebab most student pon pakai baju ronyok dia kata bukan ada siapa nak tgk pon duduk asrama balik2 muka sama je. ahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 25-6-2022 08:10 PM
Eh jap

Ni kes yang sama dengan anak kawan macik tu kah

Go go acikkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
tri-max replied at 27-6-2022 08:17 AM
ahhahahhahah aku la tu antara nya
serius weh anak aku mmg aku tak bagi masuk asrama
kisahnya dia b ...

Budak2 pompuan skrg pun bukan main ye..siap nak pi ngorat budak laki..dah mcm perigi cari timba dah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 27-6-2022 08:44 AM
Betul tu sbb iols mmg selama ni basuh baju anak guna tangan je kalau baju sekolah putih tu.
Tau ta ...

Yaa betoii..sbb kat asrama aii dulu mmg xsempat iron baju..kadang2 ja sempat sbb banyak xtvt dok hostel..
perah teruk mcmna pun baju tu..lepas hanger sidai mmg cantik elok ja..xdak la komot teruk pun..ank aii pun aii ajaq basuh baju pakai tgn ja..rendam baju dgn sabun nti masa bilas tonyok sikit2 kat part siku..belakang leher tu ja..xsusah pun basuh baju sekolah..mmg xperlu iron..kena tau teknik betul..rasanya semua uniform sekolah budak2 hostel mmg hanger jam.mana ada lipat masuk locker
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
toynme replied at 27-6-2022 08:43 AM
ada la...ramai kawan aku dari sekolah tu..SEMESTI

Semesti tu sekolah menengah sains teluk intan la chuols. Adeh… hahahhaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 06:07 PM GMT+8 , Processed in 0.078421 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list