CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4315|Reply: 66

Selepas tepuk BONTOT, Kak KM hadiahkan kereta CASH, netizen puji melambung

  [Copy link]
Post time 22-6-2022 10:45 PM | Show all posts |Read mode
Normah Damanhuri menangis, Kak KM beri hadiah kereta dibayar ‘cash’



Dramatis popular Normah damanhuri sebak apabila anaknya yang juga seorang usahawan, Kak KM menghadiahkan sebuah kereta jenis Honda yang dibeli secara tunai.

Menerusi satu perkongsian di laman Instagram, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli berkata dia sengaja melakukan kejutan tersebut sebagai tanda kasih sayang terhadap ibunya.

Menurut Kak KM, ibunya yang berusia 68 tahun itu ada menyatakan hasrat untuk membeli kereta sebelum dia mengambil keputusan untuk menunaikan sahaja impian orang tersayang.

“Tu yang mak nak, Kak KM bayar aje. Sayang mak sangat,” luahnya ringkas.
Rakaman berdurasi hampir seminit itu memaparkan dramatis berkenaan menangis terharu apabila anaknya mengeluarkan cek bagi melakukan proses pembayaran sebanyak RM102,200 di sebuah pusat jualan kereta.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji sifat pemurah Kak KM dan tidak lupa membahagiakan ibunya walaupun sibuk menguruskan perniagaan.

Terbaik! Mendahulukan ibu




Bab ni memang respek dengan Kak KM!



Tak hairan kalau rezeki dia melimpah..




Alhamdulillah.. harus dicontohi




Selain kereta, Kak KM sebelum ini juga pernah menghadiahkan gelang emas besar dan sebuah rumah di kampung halaman kepada ibu tercinta.

Sumber: Instagram Kak KM
https://ohmymedia.cc/normah-dama ... t-U3-cBTz5eG4wQ7wxc


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 10:46 PM | Show all posts
so korang nk cakap la walaupun dia suka buat aksi lucah2 tapi REZEKI dia ttp murah lah??  
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rumah 5mil boleh beli apadehal keta 100k...seronok sedare me bila kk km beli umh ni..he egen utk umh kk km
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Amik positif side la..sbb ada je yg taik idung masin dgn fmly sndr..dgn org luar baik plk.. sedekah bagai. Kira bab ni dia lulus dgn cemerlang.habis fmly dia senang sbb biz dia. Kan pu syed pun ada ckp..bab bniaga dia xsalah. Cara dia promote je salah. Cer imagine dia promote cara betul,pakai elok..jauh dia tgalkan kita semua...mood baik mlm ni. Haha..tp org selalu ckp pandang org dgn mata lebah..tgk yg baik shj.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 11:48 PM | Show all posts
Minyakyuyi replied at 22-6-2022 10:47 PM
rumah 5mil boleh beli apadehal keta 100k...seronok sedare me bila kk km beli umh ni..he egen utk umh ...

Sedara chuols tu yang boypren nona tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
By now i rasa seram tgk hidup kak km ni rasa mcm ujian utk i. Allah tnjuk org yg mungkar tp rezeki melimpah2, tipu la kalau x ada rasa jeles kan? Belum dajal turun lg. Takut termakan ujian mcm ni, maka i pon jd mcm kak km. Setakat ni masih ada rasa malu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:59 AM | Show all posts
hashashes replied at 22-6-2022 11:48 PM
Sedara chuols tu yang boypren nona tu ke?

off topic :
iols x taw pasal hubungan dia..but dia duda,late wife dia ada related dgn izara..i just taw kisah he kt fb sj..

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Minyakyuyi replied at 23-6-2022 01:59 AM
off topic :
iols x taw pasal hubungan dia..but dia duda,late wife dia ada related dgn izara..i jus ...

sedara chuolss jugak kah yg kantoi kak nona bawak balik rumah dgn laki sheolzah sebelum cerai ritu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 02:16 AM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 23-6-2022 02:12 AM
sedara chuolss jugak kah yg kantoi kak nona bawak balik rumah dgn laki sheolzah sebelum cerai ritu ...

bkn kot..i xtw sngt pasal kehidupan he n family..even dia sedara iols tp lama kita x kontek2 mmg dr kecik xrapat..just tgk he jual umh tu kt fb sj..

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 08:56 AM | Show all posts
Walaupun tidak berkenan dengan sikap Kak KM, tapi OK la nih..



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 12:30 PM | Show all posts

Kak KM hadiahkan Normah Damanhuri kereta berharga lebih RM100,000

Kuala Lumpur: Pelakon serba boleh, Normah Damanhuri terkesima apabila menerima sebuah kereta yang dibayar secara tunai oleh anak perempuannya, Liana Rosli atau Kak KM.

Normah yang pada mulanya mengadu wang simpanannya tidak mencukupi mengalirkan air mata apabila anaknya itu melangsaikan terus pembayaran berkenaan.

Menerusi perkongsian di media sosial, Liana memberi hadiah kereta kepada Normah yang dibayar secara tunai dengan harga lebih RM100,000.


Liana berkata, dia sebenarnya sudah lama berniat untuk membelikan kereta itu buat ibunya. Jadi, dia beli secara tunai sebagai hadiah buat ibunya itu.


"Apa yang saya buat ini ikhlas untuk mak dan saya harap mak gembira dengan pemberian saya ini. Mak janganlah menangis. Apa la sangat, ini pun tak terbalas jasa mak," katanya.

Selepas mendengar kata-kata Liana, Normah terus bangun dan menangis kerana terkejut dengan pemberian anaknya itu.

Bagaimanapun, Liana tidak mendedahkan kereta jenis apa yang dihadiahkan untuk Normah itu.

Rata-rata netizen memuji sifat pemurah Liana yang dikatakan tidak kedekut dengan ibunya walaupun kadang-kadang perkongsiannya di media sosial mengundang kecaman.

Selain Liana, Normah mempunyai empat lagi anak iaitu Uji, Rose Azlin, Lydia dan Ahya.








Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Damage control ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 12:51 PM | Show all posts
buat baik dgn Mak Ayah
mmg akan dpt balasan baik di dunia lagi
yg lain2 mls nak komen
keluarga sndr pun ramai yg tak boleh ditegur
bila tegur mula lah ghaib msg2
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:00 PM | Show all posts
kete apa km beli untuk mak dia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:22 PM | Show all posts
anony-mous replied at 23-6-2022 01:51 AM
By now i rasa seram tgk hidup kak km ni rasa mcm ujian utk i. Allah tnjuk org yg mungkar tp rezeki m ...

betul chuolsss....
sama2 la kita doa supaya Allah tetapkan iman di dada kita semua...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 23-6-2022 02:12 AM
sedara chuolss jugak kah yg kantoi kak nona bawak balik rumah dgn laki sheolzah sebelum cerai ritu ...

Nona ni br bercerai kah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 04:13 PM | Show all posts
betul betul keluar ke kereta tu.. takut content je kat kedai kereta. anak beranak kan 2 x 5
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 04:22 PM | Show all posts
mula..mula dulu kan aku ingt dia ni pondan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 04:31 PM | Show all posts
Joysparta replied at 23-6-2022 04:22 PM
mula..mula dulu kan aku ingt dia ni pondan....

sama. ingat sejenis sajat. sbb biasa spesis tu yg tak malu nk nayang2 aset ni. rupanya tulen.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp aku nak ckp anak jantan kak km kepam ni handsome..aku tak tahu dia ikut baka siapa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.121095 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list