CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 1485|Reply: 52

[Tempatan] Kolej professional marq

[Copy link]
Post time 22-6-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Wei aku nak tanye ok tak.. kalo masuk kolej ptofessional mara ni.. ke same jugak kolej lot tepi timbang kilo jgkke.. aku dengo mcm elok.. so nak tanye pd yg tera tera kek sini.. pd mod sori kalo aku salah masuk bod leh tereban ke bod sejarah hohohoho.. pd yg pro pro kek sini mohon bg aku cadangn yg berenas..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-6-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah memag salah tempat bertanya nie. ..my 2 cents view..ikut bidang apa nak ambik ..kalau KPM untk prof accounting program dia ok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 22-6-2022 06:32 PM
Dah memag salah tempat bertanya nie. ..my 2 cents view..ikut bidang apa nak ambik ..kalau KPM untk p ...

Ok thank kayu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:40 PM | Show all posts
Ok je. Bukan ala kolej shop lot. Kemudahan lengkap, silibus bagus, lecturer berkualiti, student pun diajar disiplin (zaman sy dulu la)Cuba cari benang pasal KPM ni kat bod pendidikan ke apa namanya. Dulu-dulu ada.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
emiko replied at 22-6-2022 06:40 PM
Ok je. Bukan ala kolej shop lot. Kemudahan lengkap, silibus bagus, lecturer berkualiti, student pun  ...

Oo ye ke... ok ok tq tq..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
emiko replied at 22-6-2022 06:40 PM
Ok je. Bukan ala kolej shop lot. Kemudahan lengkap, silibus bagus, lecturer berkualiti, student pun  ...

Gigih aku mencarinya tadaklaa bod pendiikan.. pendidikan seks adelaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku dulu dip kt kptm, lps tu smbg degree kt uitm, pastu smbg master skrg jdi lecturer kt uitm rasa, tapi tu cerita lebih 10 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-6-2022 06:47 PM
Gigih aku mencarinya tadaklaa bod pendiikan.. pendidikan seks adelaa

Bagus KPM ni...ada gak opismate iol lulusan sana, tp smpai diploma je. Degree bole smbung U lain. Skrg dia pn dh jd pegawai IT kat gomen.

Yg bagus KPM ni byr yuran masa register 1st sem je...lpas tu sume free, dpt duit poket rm300 monthly utk student dr mula masuk smpai la habis belajar.  Semua MARA tanggung. Tp course limited la business, sc computer and etc
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 22-6-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 22-6-2022 06:51 PM
Kawan aku dulu dip kt kptm, lps tu smbg degree kt uitm, pastu smbg master skrg jdi lecturer kt uitm  ...

Ok tq abam vespa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 22-6-2022 06:51 PM
Kawan aku dulu dip kt kptm, lps tu smbg degree kt uitm, pastu smbg master skrg jdi lecturer kt uitm  ...

Yg bagusnya kpm ni diploma jimat masa, 2 thn je banding dgn uitm 3 thn. Dorang buat 3 sem 1 tahun
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 22-6-2022 06:53 PM
Bagus KPM ni...ada gak opismate iol lulusan sana, tp smpai diploma je. Degree bole smbung U lain.  ...

Oic.. tu laa aku terpikat tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry...yg i cite tu bekas opismate i , dia dh pindah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-6-2022 06:47 PM
Gigih aku mencarinya tadaklaa bod pendiikan.. pendidikan seks adelaa

Sis bur..cer cari kat sini.

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=forumdisplay&fid=37&mobile=2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 22-6-2022 06:55 PM
Sorry...yg i cite tu bekas opismate i , dia dh pindah

Tak pe tak pe.. yg penting jd orang.. aku riso masuk tak jd orang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 22-6-2022 06:56 PM
Sis bur..cer cari kat sini.

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=forumdisplay&fid=37&mobile=2

Dah sis tuu dah pm aku dahh.. aku tgh jenguk situ dah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-6-2022 06:54 PM
Oic.. tu laa aku terpikat tuuu

Ramai yg x tau benefit masuk KPM ni. Mmg untong la... Zmn iol mana nk dpt peluang mcm ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-6-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kolej Professional Mara ni kolej under Mara (govt). Dah lama kolej ni. After diploma boleh buat degree di ipta lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-6-2022 06:56 PM
Tak pe tak pe.. yg penting jd orang.. aku riso masuk tak jd orang

Anak2 kawan ramai dah jadi professionals . Ada yg dah jadi pensyarah , accountants, HR  dll
Yg penting di sini dpt tajaan ( awal2 dulu RM200 sara hidup sebulan dan yuran free ) Mara . Sekarang tak pasti amount sara hidup.
Ramai saja anak colleagues yg belajar di KPM..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 22-6-2022 06:53 PM
Bagus KPM ni...ada gak opismate iol lulusan sana, tp smpai diploma je. Degree bole smbung U lain.  ...

Ooo..dia sama mcm kktm la yer?free utk b40 tak silap...kolej mara focus on tvet...
Sebenarnya byk je kolej ir institut under mara/gomen yg tidak timbang kilo n shoplot...
Adtec,ilp,ikbn....
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 KPM focused on Accounting and Business Studies...sekarang tak tau lah. Ada sedara Lecturer di KPM, ajar Business Study
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 10:09 AM GMT+8 , Processed in 0.540520 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list