CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Disney+] Link: Eat Love Kill (Yeo Jin Goo, Moon Ga Young)

  [Copy link]
Post time 23-6-2022 02:04 PM | Show all posts
apsal aku terpikir yang org kg ni buat pemujaan sacrifice budak2 ke..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2022 02:58 PM | Show all posts
nuril86 replied at 23-6-2022 02:04 PM
apsal aku terpikir yang org kg ni buat pemujaan sacrifice budak2 ke..

i pun terfikir benda sama...mcm adik gyehun jadi korban diorg kan..mmg misteri lagi tu...ahjusi yang naik kereta yang last jumpa dia pun tak cite lebih2...takat dia berhenti kereta tu jee.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2022 08:23 PM | Show all posts
oh my god!!!

i baru je habis tengok ep 7 and 8 ...

Lee Jin Geun is back from dead, haiyaaaa....habislah...

kenape penduduk tu macam semacam je  kan? i mean bila dimaklumkan yg Euh Gye Hoon tu abang kepada Eun Gyeong tu ...i mean depa macam resah je semacam , awat depa takut rahsia terbongkar ke?

oh ya baru tahu siapa Da Hyun tu, dia kawan sekolah Eun Gye Hoon mwaktu kecil . I see

anyways , cikgu piano tu  , annoyinglah ...bagi tahulah citer sebenar kan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2022 07:51 PM | Show all posts
ost part 1 - Your River In My Heart (O3ohn)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2022 07:55 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 26-6-2022 07:57 PM

ost part 2 - I want to ask about your day (Minnie of G(I-DLE))

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin menarik citer ni tapi sayang, sendu x ramai org tgk sebab tayang kat disney+…

Ada beberapa plot twist…read at your own risk…
1) Rupa2nya chef lee bukannya kakak lee jing eun (stalker) tapi dia suspect adik dia jadi mangsa lee jing eun…
2) officer ji won tak rupa2nya anak piano teacher tu
3) gye hoon, lee jing eun, ji won tak & da hyun satu sekolah dulu…first time rasa seram tgk gambar sekolah masa da hyun nampak gambar kelas kat rumah lama gye hoon…so diorg berempat ni sebayalah kot…tapi masa flash back tu ji won tak tu nampak besar sikit drpd yg lain2 tu…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 12:15 PM | Show all posts
The children of Jihwa-dong with their younger counterpart...so that not to confuse who is who...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:49 PM | Show all posts
Best best ep 7 & 8,

wow, semua school mates ye dedulu...adeh semua ade alibi , banyaklah pulak suspects...
nak tergelak tengok pull and push play between Eun Gye Hoon and Noh Dahyun ni ..
yg clueless oblivious tu si sous chef Cef Eun  tu hahaha blur until that the nite  of the fight tu barulah dia tahu dan ...dia tak dapat todoq terus hahahah

best best

mula mula suspens ye kenapa Chef lee tu naktikan adk dia , rupanya chef Lee pun ade kes sama jugaaaa...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 10:23 AM | Show all posts
rupanya diorang classmates rupanya...kira jiengeun la yg ingt diorg ni satu sekolah pun...lain2 suma ingat2 lupa...
makin suspen plak bila jingeun cakap dia nampak apa jadi pada adik gyehun...makin best cite ni...

tapi lambatnya la si dahyun n gyehun nak belayar..masing2 mmg dah suka sama suka...hahahaha...

preview mgu depan mcm dahyun rasa someting kan...adakah dia plak akan rasa telepati gyehun plak...jeng jeng jeng
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 10:55 AM | Show all posts
Moon Ga Young punya acting dlm citer ni ada improvement compared to drama dia yg lepas2...boleh nampak dia punya perubahan ekspresi muka tu...dlm citer ni dia kena main emosi sebab nak tunjuk apa yg Da Hyun rasa tu bagi impak kat Gye Hoon...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-7-2022 09:28 PM | Show all posts
ost part 3

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-7-2022 09:32 PM | Show all posts
ost part 4 - Pit a Pat (SEVENTEEN)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-7-2022 09:36 PM | Show all posts
ost part 5 - Unknown World (Janet Suhh)
this is the song that i've been waiting for...




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2022 09:27 AM | Show all posts
epi 9-10 Gye Hoon & Da Hyun are official...eh official ke? mak & nenek Da Hyun tak tau tapi of course diorg blh agak...
tapi yg menarik pada iols ialah persoalan2 berikut...
what happened behind the red gate?
kenapa Da Hyun tak ingat apa yg jadi kat situ zaman dia kanak2 dulu? adakah dia mengalami PTSD?so dia dgn Lee Jing Eun org terakhir yg nampak Gye Young alive?
n kenapa Lee Jing Eun membesar jadi psycho camtu?




Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:12 AM | Show all posts
akhirnya gyehoon and Dahyun kiss jgak...hahhaa..taouching jgak la scene ni...sbb Dahyun mcm rasa sesuatu...tapi abis kiss siap cakap bagus..hahahaa

episod 9 tu kesian kan dgn Gyehoon..mak ayah terlampau2 sedih dan tak nak lepaskan adik dia...tapi anak yang ada tu terabai...membesar sendiri...secara tak langsung mcm mmg menyalahkan Gyehoon je walaupun diorg tak cakap pun...Gyehoon nak happy pun jadi tak kena..

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:13 AM | Show all posts
xyla73 replied at 6-7-2022 09:27 AM
epi 9-10 Gye Hoon & Da Hyun are official...eh official ke? mak & nenek Da Hyun tak tau tapi of cours ...

Lagi satu nenek Dahyun dah psiko jgak Dahyun time mimpi...adakah sbb tu Dahyun lupa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-7-2022 11:26 AM | Show all posts
Edited by xyla73 at 6-7-2022 12:43 PM
lynn_dmm replied at 6-7-2022 10:13 AM
Lagi satu nenek Dahyun dah psiko jgak Dahyun time mimpi...adakah sbb tu Dahyun lupa?

iols speku Da Hyun & Lee Jing Eun nampak apa yg berlaku kat Gye Young & mengakibatkan trauma kat Da Hyun...that's why dia lupa sebab dia block the memory tak nak ingat lagi benda tu...byk citer2 yg iols tgk e.g. Kill Me Heal Me & Children of Nobody yg tunjuk punca kenapa org lupa ingatan sebab dia tak nak ingat memory pahit zaman kanak2 dulu...

tapi tengok preview epi minggu depan, Lee Jing Eun cakap Da Hyun bukan witness...jadi apa peranan Da Hyun kalau bukan witness?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2022 12:48 PM | Show all posts
lagi satu iols nak cakap pasal Ji Won Tak...iols rasa dia ada 2 sebab kenapa dia sedih :
1) dia yg report sendiri pasal baju ayah dia berlumuran darah tu & sebab tulah polis tangkap ayah dia...
2) lepas dia tau cerita sebenar dari polis senior tu yg Chief Seo mainkan peranan tanam impresi buruk kat ayah dia walaupun ayah dia dilepaskan sebab takde bukti...
disebabkan tu sepanjang hayat dia tanggung akibat org pandang dia as a murderer's son & ayah dia jadi gelandangan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 01:31 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 7-7-2022 01:33 PM

Ep 9 & 10...

wah wah wah....banyaknyer rahsia yg keluar and setakat ni tak satu pun yg terungkai, makin tangled dengan Lee Jingeun, macam - watak ni  mamat ni memang ade ciri ciri psychopath, dia amat agreesive  pada Dahyun and Chef Lee pun dah bagi tahu Dahyun dah kan yg mamat lee Jingeun ni ada  hubungan dengan her little sister.
So, Lee Jingeun is still being hunted by the police kot ye, sebab ? Chef Lee little sister tu, kes tu masih disiasat.

Lagi satu  ialah memori Dahyun tu macam loss ade gap pada zaman sekolah dia, kenapa? dan dia mula ingat sikit sikit apabila triggers like her schoolmates, object macam red gate and masa dia tidur tu . Bebenada ni macam signal her subconscious to wake up ...lagi misteri sebab dia juga ade  kaitan dengan adik Eun Gyehoon and Lee jungeun..Mereka yg menjadi ssupect dan yg ditangkap atas dakwaan so and so , kini kita lihat depa ni bukannya ada bukti pun. so , wow what is the direction of the drama ni...yg Nyata  the key is : memori DaHyun and Lee Jungun and lelaki misteri yg jumpe Lee Jungeun tu...

so far lah ...ada pihak yg mendakwa depa saksi terakhir - that guy yg jumape Dhayun, dahyun and Lee Jingeun by the red gate ( yg sekarang painted as blue )

so ...macam ni - apa yg berlaku kat adik GyeHoon, siapa yg menjadi saksi utama and kenapa Memori DaHyjn tu hilang pada sekian sekian time period tertentu?

dan bile Eun Gyehoon nak buka restorannua, until now belum je buka lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:56 AM | Show all posts
Edited by JiEunTak at 12-7-2022 02:57 AM

adoi laa the suspense is killing me....
tera nak tunggu episode 16


teori aku, Gye Young kena bunuh, and mebi nenek dan mak Da Hyun amik hati ke jantung dia and pindahkan pada Da Hyun.
mana tau kot2 dia ada penyakit masa kecik2....dats where the LINK is, depa dua leh berhubung melalui rasa hati
mana tau lps operation tu dia jadi lupa terus ka...
and aku suspect polis yg spread rumours pada cikgu piano tu yg bunuh Gye Young

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.082450 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list