CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon 10 Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 10:25 AM | Show all posts
episod 3 & 4 laju....tapi smooth...makin best...watak2 villain dah start2 keluar...crown prince n Jin Mu tu dh nmpk dahh jahatnya...eeee..geram jeee...scene campak air taik tu klako laaa...pastu beramai2 nak minum...hahahahaha....i plak yg dah kembang tekak...ahhahaah..

Sedihnya Jang ukk bila dapat tau pasal Jang gang bukan ayah dia...kena tendang ngn mudeok pun tak kisah....yelaa...dah la selama ni idup tak de kuasa..takleh baca mantera..pastu tau2 dia bukan anak Jang Gang plak...

epsiod 3 & 4 terbahak scene Park jin n Kim Do Juu..hahahaha...Park Jin ni dalam garang2 jadi ketua Songrim tapi lawak...masa kat bilik yang pintu rosak nak runtuh tu pun lawak...tengah serius2 jadi klakar...hahahaha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 27-6-2022 10:25 AM
episod 3 & 4 laju....tapi smooth...makin best...watak2 villain dah start2 keluar...crown prince n Ji ...

CP tu mcm tak berapa jahat..tak tau la sbb expression dia tak menjadik or mmg tak jahat sgt..jin mu tu yes muka jahat betul hahaha..berlakon la citer apa pun tetap watak jahat tu bg kat dia. Aman ke tak idop dia irl eh..kot la knetz emo sampai luar drama benci
I ingat cp ni maybe dpt bad influence dr jinmu. Mcm mana jinmu blh jd tok guru cp  dia n as right hand man king? Asalnya dia pun nobody je kan, cuma bernasib baik jang gang kutip jd pupil n kebetulan dia yg tolong jang gang transfer balik soul dr king jahat tu. I assume dia tau rahsia jang uk anak king yg dah mati tu or at least dia had the idea la sbb dia tau pasal kejadian bertukar soul tu.

Sorang lg penjahat yg jinmu dok bela bg makan  manusia tu..tu apa fungsinya? Dok berkelubung makan soul org.

Jinmu tak tau Naksu tau dia tu Danju ,pengkhianat. Tapi org kanan jinmu dah saspek mudeok dah. Bahaya jugak tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-6-2022 02:34 PM | Show all posts

ada beberapa persoalan yg timbul lepas episod 3 & 4 :
1) adakah king sekarang ni tau ada pewaris takhta lain selain drpd CP? kat epi 4 ada tunjuk the current king pegang satu benda and then dia nampak 1 bintang besar kat langit lepas dia rendam benda tu dlm air...what does it mean?
2) family Jin tu ada sorang lagi anak (kakak Cho Yeon)...apa jadi kat anak tu? ada kemungkinan tak salah sorang drpd Mu Deok atau Naksu tu kakak Cho Yeon?
3) masa Mu Deok sapu2 sampah kat luar rumah family Jang tu, Heo Yeom pegang telinga Mu Deok & cakap macam dia pernah nampak telinga camtu tapi tak ingat kat mana...tak taulah kot2 sesaja dia nak piat telinga Mu Deok



Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-6-2022 02:34 PM
ada beberapa persoalan yg timbul lepas episod 3 & 4 :
1) adakah king sekarang ni tau ada pewaris ta ...

Kot heo tu kan ubatkan si mu deok lepas dia tercedera tu...hehe...tp mu deok ni melawan je kejenya...
Jang uk pulak punya berduka lara bila tau jang gang bukan pak dia..tp ni i confised...tp dia boleh plak keluarkan pedang jang gang tu?
Dia hengat they plan dia larikan diri terus...sekali lepas 2 purnama nak bertempur dgn ceown prince plak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:27 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-6-2022 03:28 PM

Ep 4

atas nama atau alasan nak selamatkan Jung Uk, secara tak sengaja semua org kat Song Rim tu, I meant to say , Park jin tu sanggup racuni minda Jung Uk , i mean that is so meannnn..the meanest  torture you could  do to  
an innocent...

Tapi eloklah Naksu/ Mu Deok tu cakap, you sendiri boleh unsheathed the sword so...? takkan lah Jung Uk tak gune otak..

i tak suke Park Jin macam meredahkan jung Uks etelah dia memuji yg Jung uk ni fast learner, smart etc tapi nak bagi dia jadi pembancuh ubat je kat Sejukwon , aiyaaa sapa nak diperlakukan sedemikian,

bagi tahula perkara sebenar - he could handle it.

stupid.

Terpaksalah Mu Deok ni gune otak dia to solve the grim situation. aiyooo...

Tapi Seo yul tu i think dah tahu dah kot i think dia syak kot Mu Deok ni...sebab dia bukan stupid...
and...hahahaha

Bestnyer penampilan Lim choo Sol, Officer An dalam Vincenzo
haaaaaaa

cool lah this guy!!!!

i hope Teacher Lee ( Choo Sol ) ni baik....
dia curi anjing yg boleh hidu soul shifter....

wah next week best sebab Mu Deok bawa Jung Uk kat training camp dia...
ahli kumpulan DanJu / jin mu dah macam syak sesuatu kat  Mu Deok...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:57 PM | Show all posts
sitisbp replied at 27-6-2022 01:38 PM
CP tu mcm tak berapa jahat..tak tau la sbb expression dia tak menjadik or mmg tak jahat sgt..jin m ...

Jin mu ni dia mcm ahjussi beruban tu..manjang je jadi jahat..ahjusi wat pangai pun tak kena cancel..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:03 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 27-6-2022 03:27 PM
Ep 4

atas nama atau alasan nak selamatkan Jung Uk, secara tak sengaja semua org kat Song Rim tu, I  ...

Kemunculan Teacher Lee ni harapnya bole geng dengan Mudeok and Jang ukk...jangan la dia jadi jahat...uhhuhu...tgk smlm mcm rupa baik jeee...

Iols rasa mmg Park Jin nak selamat kan Jangukk tapi tu laa..kesian Jang Ukk...dari kecik mcm tuu...kena torture kena basuh dengan ayat2 gitu...tapi tu la...betul you cakap...patut terus terang Jang ukk bole handle...

perasan tak...apa2 situation Mu Deok cool je...dia tak gelabah apa...yela..naksu kan pemburu bayang kan...

iols pun rasa Su Yeol mcm tau pasal Mudeok/Naksu ni...sbb alangkan Mudeok tipu pasal nak pegang perut tu pun dia tauu...myb dia diamkan jee
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:07 PM | Show all posts
xyla73 replied at 27-6-2022 02:34 PM
ada beberapa persoalan yg timbul lepas episod 3 & 4 :
1) adakah king sekarang ni tau ada pewaris ta ...

Jab..sejarah Mudeok mmg takde lagi kan...mskdnya takde sapa yang kenal Mudeok buta ke yang cari dia...? or mmg lepas kena jual duk suh jadi Geisha tu org lain pun tak pedulikan...?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-6-2022 04:20 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 27-6-2022 04:07 PM
Jab..sejarah Mudeok mmg takde lagi kan...mskdnya takde sapa yang kenal Mudeok buta ke yang cari di ...

tulah...takde sapa tau dari mana asal-usul Mu Deok yg sebenar...
kot2lah Heo Yeom tu pernah ubatkan Mu Deok masa kecik...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:24 PM | Show all posts
xyla73 replied at 27-6-2022 04:20 PM
tulah...takde sapa tau dari mana asal-usul Mu Deok yg sebenar...
kot2lah Heo Yeom tu pernah ubatka ...

Kan...mmg masa scene piat telinga tu mcm eh Heo Yeom mcm kenal Mudeok ke? ke telinga naksu mcm tu ke? kot la ada tanda lain nak kenal naksu...hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 27-6-2022 04:24 PM
Kan...mmg masa scene piat telinga tu mcm eh Heo Yeom mcm kenal Mudeok ke? ke telinga naksu mcm tu  ...

Jap...ms flash back yg family bdk pompua  kena serang tu family mu deok ke naksu?tp mu deok ni unik..mcm certain ppl je nampak dia adalah soul naksu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-6-2022 06:26 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-6-2022 05:34 PM
Jap...ms flash back yg family bdk pompua  kena serang tu family mu deok ke naksu?tp mu deok ni uni ...

yg kena serang tu family Naksu...tu sebab dia jadi assassin sebab dendam dgn org2 yg bunuh family dia...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-6-2022 02:34 PM
ada beberapa persoalan yg timbul lepas episod 3 & 4 :
1) adakah king sekarang ni tau ada pewaris ta ...

Pasal waris tu...ada flashback yg King ungkit JangGang punya ramalan yg , king akan ada anak yg lahir ketika bintang terang/ besar ke apa term dia pakai tu , melambangkan kelahiran raja. So dia insist anak yg lahir dr do hwa tu anak dia. So ramalan JangGang tu exclusive utk hearing King lama tu ke semorang dlm royalty tau? Since derang ni di alam fantasi genre, King yg skrg pun mesti ada knowledge pasal ramalan kot kan..so yg dia rendam benda tu maybe la petunjuk, ada King yg dilahirkan. Sama ada dia tau itu jang Uk  not kita tak tau.

Pasal anak Jin lg sorang, if nak dijadikan plot twist boleh ja mudeok kan. Sbb tak ckp lg mati ke apa tragedi tu yg menyebabkan kakak dia takde.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-6-2022 03:27 PM
Ep 4

atas nama atau alasan nak selamatkan Jung Uk, secara tak sengaja semua org kat Song Rim tu, I  ...

I teruja officer An kuar haha. Next week anjing tu mcm tangkap soul naksu kan. Tp anjing tu blh detect soul shifter yg jinmu dok bela jugak kot. Excited nak tau peranan teacher lee ... jarang mengecewakan dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 07:50 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 27-6-2022 04:07 PM
Jab..sejarah Mudeok mmg takde lagi kan...mskdnya takde sapa yang kenal Mudeok buta ke yang cari di ...

hahaha Mu deok...Naksu asyik cursing badan/ jasad baru dia ni mati matian , nak  demo sebagai  tuan guru pun dia semput hahahaha bengang je Naksu ...
nak buat camner , dah badan tu je yg willing nak terima tenaga naksu , masa tu pun naksu dah cedera
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 07:53 PM | Show all posts
sitisbp replied at 27-6-2022 06:49 PM
I teruja officer An kuar haha. Next week anjing tu mcm tangkap soul naksu kan. Tp anjing tu blh de ...

i hope soooooo...

ingat tak perbualan Heom dengan Dang  and Seo Yul and a few others , yg ketika dia kata kuasa sorcery magis Jang Gang tu yg boleh manipulasi soul soul ni ade dua je yg mahir, satu tu Jang Gang dan satu lagi  dia tak cakap ..dia bercande je kat depa depa tu dengan candaan : macam korang kenal...

then muncul officer An ( teacher lee ) ...hehehe Missed him muchhh....teringat Vincenzo...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 07:54 PM | Show all posts
kenape kat you tube  reviewers dok ckp naksu tu choi jin nyer akak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:26 PM | Show all posts
menyesal layan terlalu awal....da xsabar tunggu next episode..

iols rasa naksu tu ada kaitan dgn jang gang sebab ada 1 episode jang gang pun ada blue mark tu.

cuma tulaa kalo hero tu org lain lg best kot...hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambatnya sabtu..tak sabar nak ngk mu deok n teacher lee interactions.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-6-2022 07:53 PM
i hope soooooo...

ingat tak perbualan Heom dengan Dang  and Seo Yul and a few others  ...

Ala tak ingat plakm epi berapa? 3 ke 4?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:07 PM GMT+8 , Processed in 0.483532 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list