CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon 10 Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 12-7-2022 02:41 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 12-7-2022 02:19 PM
Ooo...yer ke?yg cermin tu ker?may be itu sbbnya punca kehilangan bu yeon tu kot...kita tatau lg ki ...

yes. ini kita tak tahu lagi tapi menarik tau sebab mudeokdalam ruh naksu boleh masuk ke dalam  relic chamber tu ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
yg best cerita fantasi ni anything possible
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 09:30 PM | Show all posts
sitisbp replied at 12-7-2022 02:02 PM
Kann..mmg soul mudeok. Mcm pelik jugak kan master lee biarkan naksu dlm badan mudeok masa mula2 di ...

ade beberape teori berlegar tentang Mu Deok ni -  yg i tengok watching sundays you tube

and setelah i tengok depa kata

Mudeok ni - kemungkinan ada lah descendant from Master Seo Gyeong yg jadi pengasas Songrim tu , sebab masa memule ep 8 , kan ade kisah Daeho dilanda kemarau yg panjang tu ade a lady magi dok buat ritual panggil hujanlah kononnya and dia tutup mate...so may be  just may be Mudeok adalah macam hasil ice gales ( hujan batu )  atau macam maelah terhasil daripada situ?

so sebab tu Mudeok boleh serasi dengan elemen atau objek yg ade ice stone? may be?

and Mu Deok may be Bo Yeon sebab - clan Jinyowon ni memang ade simpan relics dalam relics chamber tu

ini juga boleh masuk dalam teori you yg Master Hemp Lee tu cakap ruh dalam jasad Mudeok ni istimewa tapi masih samar samar sama ada ruh mudeok atau Naksu..
anyways...Naksu tu kita tahu dah asal usul dia..


atau kalau di atas tu tak possible Mudeok is just MuDeok  yg insan terpilih hahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 09:42 PM | Show all posts
ada beberapa yg xberapa paham...

sapa danju?...kenapa dia claim dia ada ice stone?

yg geram tu..berapa lama nk tunggu writer ni nak kupas sapa mu doek sebenar..

lemah sgt..asik jd servant je...nak gak laa tgk dia jd kuat sket ke apa..

so ada 20 episode kan kalo tgk asian wiki..so hopefully another 10 left epi ni x yah lah drag lama sgt kt jang uk je....stress makk..

kata nya nnt alchemy of soul ada season 2..tp fokus more ke fam seo dan naksu...baru perasan fam seo tu hanya laa seo yul sorg je dlm citer tu...cehh...

x rasa mudeok tu ada kaitan dgn family jin...sebab artifacts dlm cave tu dok ckp itu kaaa blind girl tersebut?...so iols saspek...dia mmg master of sorcery dan paling power kalangan mages yg ada...gitu teori.

xsuka laa mudeok tu ada kaitan dgn Jin fam....i het uu...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 09:49 PM | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2022 01:14 PM
https://www.soompi.com/article/1535355wpp/alchemy-of-souls-responds-to-reports-of-the-female-lead-ch ...

xlojik laaa amek real naksu as heroin S2...sebab kan ada scene depa bakar body si naksu...

dah mcm citer penthouse kaaa..idop mati...idop mati doploh kali?

hilang spark laa cemni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 11:45 PM | Show all posts
hunny_bunny replied at 12-7-2022 09:49 PM
xlojik laaa amek real naksu as heroin S2...sebab kan ada scene depa bakar body si naksu...

dah mc ...

Unless kalau part 2 tu prequel...btw jung so min sign kontrak utk part 1 je...so cerita mu deok abis kat part 1 jelah kot..

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 12:26 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-7-2022 12:27 AM
hunny_bunny replied at 12-7-2022 09:42 PM
ada beberapa yg xberapa paham...

sapa danju?...kenapa dia claim dia ada ice stone?

Danju is the bad guys / clan  rahsia / conspirators yg ade ice stone yg nak kuasa daeho and practising alchemy of soul yg diharamkan, tu - Jinmu sekarang ahli danju dan dia ketuai Gwanju clan kat Cheongbugwan.

so  Real danju is the queen and jinmu tu konco pembantu. ini baru ep 8 kita dapat tahu.

so la ni yes, as u said semua berteori tentang Mu Deok ni sebab dia gadis yg paling weakest linklah tapi ruh Naksu pilih jasad dia...so she must be special...

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 12-7-2022 09:49 PM
xlojik laaa amek real naksu as heroin S2...sebab kan ada scene depa bakar body si naksu...

dah mc ...

Mungkin sbb masa awal2 episod...ada terbaca yg viewer nak more of real naksu in action. Opening dia dgn cinematography nya nampak luar biasa so mcm syg la kejap sgt. Kot la pdnim decide sbb ni. Tp after watching more episode, mudeok (somin) bw character ni dgn baik, so bila dgr ada part 2 tukar lead, some viewer dah tak nak tukar lead. I pun prefer maintain org yg sama, naksu tu as 2nd la. Sbb as of now kita still tak tau the real mudeok, n i percaya ramai yg expect mudeok is not just a powerless maid. If la ujung2 mmg mudeok ni nobody pasti ramai yg kecewa termasuk i le huhu  . Genre fantasy kot...you can make mudeok tu the real mages yg stop the disaster 200 years ago alongside master seo. Dua2 tutup mata kan hehe.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-7-2022 08:51 AM | Show all posts
Tenang semua...menurut artikel ni part 2 ni mcm spin off je...so the main story still in part 1...

'Meanwhile, Part 2 will introduce the supporting roles' side stories and spin-offs organized into 10 new episodes.'


https://www.kdramastars.com/articles/125806/20220712/jung-so-min-not-reprise-role-alchemy-of-souls-part-2-why.htm

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:34 AM | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2022 11:45 PM
Unless kalau part 2 tu prequel...btw jung so min sign kontrak utk part 1 je...so cerita mu deok ab ...

katanya prequel....more stories on naksu dan seo yul....

rasa hilang lah seri..sebab apalah makna alchemy of soul tanpa mudeok...hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:38 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-7-2022 12:26 AM
Danju is the bad guys / clan  rahsia / conspirators yg ade ice stone yg nak kuasa daeho and practis ...

iols x rs dia buta sebenarnya..sebab kalo dia nampak laa...i mean bukan buta mcm yg artifacts tu assume....rs mcm kuasa mudeok berada di mata dia...

kalo dia nampak dan xbuta...situ laa kot source kepada mages energy dia...

episode sabtu ahad ni still pasal jang uk...lemah rs...cepat laa jadi kuat sikit...manjang je nak tunjuk wanita tu lemahh...cisss...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:42 AM | Show all posts
sitisbp replied at 13-7-2022 07:52 AM
Mungkin sbb masa awal2 episod...ada terbaca yg viewer nak more of real naksu in action. Opening di ...

xlaa..asal nya hong sisters kata mmg citerni 30episode...tp biasala kalo panjang2 ni awal2 je jln citer best..bila da pjg sgt meraban merapu..contoh mcm citer penthouse...20x mati...20x hidup...x make sense langsung...

ikut kan cerita mcm mudeok laa paling power...sebab dia laah punca / source kepada mages sedia ada di daeho...tp dah nak masuk 10 episode...lemah je kauu...

ahhhh tah bila kau nak berkuasa mcm jang uk...atleast berkembang gak laa character si jang uk...yg si mudeok ni...gitu jelaa...master lee tu pun mcm xde function...kata nak siasat sapa mudeok..tp tgk trailernext episode sebok g ngorat maidservant plak...eh kauuu...hahaha

harap S2 ni x overshadow alchemy of souls ni...rs lain mudeok xde...sebab lead actress ni ada something yg org lain xde dlm citer ni...gitulaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:42 AM | Show all posts
hai semua...walaupun terlambat nak royans episod 7&8 tapi nak tulis jgak..hahahaha...almaklum beraya takdan nak tgk forum...

Episod 7&8 best!!! nasib baik la tak tertukar soul Jang Uk tuu....tapi kat situ kita nampak soul mudeok...i rasa tu mmg soul ori mudeok yang mmg tak dpt kemana2...and dia selamatkan Jang Uk dr tertukar... daebak!! and kita sure dpt rasa mudeok ni mmg la orang yg special...or keturunan yg special...myb pawang from 200years ago...

kemain mudeok smpi 4 orang caring kat dia...hehehe...tapi ofcourse la Jang Uk yang kat depan...ahhaha

suka scene fight joha and Jang Uk...mudeok betul2 genius...darah pun boleh...tapi takde plak sapa2 nak persoalkan...kemunculan teacher lee masa tu mmg hero laaa..heee...cute jeee..

* nyampah plak ngn lady yg perasan cantik tu...dia tu keturunan heo kan...? mesti bakalan muncul lagi tuu...ke sekadar cameo je?

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:44 AM | Show all posts
sitisbp replied at 13-7-2022 07:52 AM
Mungkin sbb masa awal2 episod...ada terbaca yg viewer nak more of real naksu in action. Opening di ...

iols pun akan kecewa kalau mudeok tu nobody...

mula2 mmg nak dia tu anak keturunan jin...tapi nyampah plak ngn geng2 jin ni..hahahah...sejak cho yeon wat perangai kenakan mudeok...biar la mudeok tu magician yang power myb kena sumpahan or something..lambat tul nak tau kisah mudeok ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 13-7-2022 09:34 AM
katanya prequel....more stories on naksu dan seo yul....

rasa hilang lah seri..sebab apalah makna ...

Yul tu boring ahh..patung cendana betui la...naksu asal tu ok
Asalnya naksu nak msk dlm body pompuan lain...mcm mana mu deok boleh pi enteprem plak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 13-7-2022 09:42 AM
xlaa..asal nya hong sisters kata mmg citerni 30episode...tp biasala kalo panjang2 ni awal2 je jln  ...

I see. Sengaja kot buat lambat2 sikit utk.tunjuk sapa sebenarnya mudeok sbb jauh lg nak sampai ending. Tp for me ok je pace skrg, tunjuk progress janguk dulu sbb dia main character. As long as tiap epi ada progress. Ikutkan mudeok cuma boleh guna balik energy/ power dia bila janguk jd sumber nya, as perjanjian derang kan. Tu janguk kena jd powerful dulu. Tp teori soul shifter akan mereput mcm gilju ke apa nama assistant jinmu tu ckp tu, tu pun worrisome jugak. Janguk pulak kena bebetul power utk masuk istana n cari ice stone tu. But if mudeok = blind girl = ice stone, then they dont have to worry about mudeok jd wild n mereput. As of now no one knows, suspect master lee tau tp so far mcm tak tau.


Part mati idop balik tu berkali2 tu..komfem kena sumpah seranah dgn viewer la kalu buat camtu. Sekali boleh terima, 2 kali mengarut sgt dah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 10:12 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 13-7-2022 10:07 AM
Yul tu boring ahh..patung cendana betui la...naksu asal tu ok
Asalnya naksu nak msk dlm body pompu ...

citer ni uols xleh nak skip..atau terlepas sket pun...kalo x mmg x kan paham...tu yg kwn2 tanya citer ni...iols sajes depa tgk bila dah mi-way saja....n layan sekali gus...maka baru laa xde skip n x de laa x paham apa2...

naksu ni soul special...ikutkan dia bleh je masuk dlm badan mana2 yg dia nak..tp since naksu ni pun 1 of mages element...maka..dia sendiri choose sapa yg dia nak...kebetulan masa fight scene tu naksu sebenar terlanggar mudeok yg buta ketika tu...sebelum tukar soul depa...so memula badan naksu mmg pilih pempuan x buta utk masuk dlm badan pempuan tu...tp the real naksu pilih mudeok...so the rest...kene tunggu writer nim kupas kesah mudeok...skang dok sibok kupas character jang uk..da masuk epi 8 masih jang uk..aku rs nak meletop...bila nak kupas kesah mudeok..even kesah naksu sebenar pun kita da tau...skang sapa mudeok...cepat sket kupasssss....geramm haih.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 13-7-2022 09:34 AM
katanya prequel....more stories on naksu dan seo yul....

rasa hilang lah seri..sebab apalah makna ...

Prequel takpe lagi..cuma mesti challenging jugak nak buat storyline yg meet viewer punya high expectation skrg. And mengenangkan kepatungan cendana seo yul tu adehhhh....how lehhh. Naksu yg power tu kita cuma tau dia very good at fighting scene,  yg version muda pun blh tahan cendana hahaha. Entah lah..hopefully spin off yg x mengecewakan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:17 AM | Show all posts
sitisbp replied at 13-7-2022 10:10 AM
I see. Sengaja kot buat lambat2 sikit utk.tunjuk sapa sebenarnya mudeok sbb jauh lg nak sampai end ...

tulaa tu...naksu sebenar dah kene bakar pun body dia..jadahnyaa kan idop balik..so biarlah S2 ni prequel sahaja..spt citer kingdom yg ada prequel kesah si ashin tu...

iols x rs naksu jd wild...sebab dia pun soul shifter tp elok je x perlu absorb energy dr living human...

kenapa iols rs slow je nak kupas pasal mudeok n naksu ni....iols rs..kenapa mudeok boleh absorb soul naksu?...sebab masa episode 7 awal2 tu kan ada dia citer pasal ice stone tu...n debu2 yg dtg dr ice stone tu punca tercipta nya soul shifter tu kan...so possibilities laa mudeok n naksu boleh bersatu..sebab punca tu dr ice stone..benda yg sama...

ah byk sgt teori ni..hahah

rajin iols pagi2 ni...maklom laa cuti seminggu...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 13-7-2022 09:44 AM
iols pun akan kecewa kalau mudeok tu nobody...

mula2 mmg nak dia tu anak keturunan jin...tapi nya ...

Haha sbb jin clan ni so far semua spoil. Choyeon spoil brat. Mak dia kerek sgt, mementang ada plaque immunity tu, ada plak jinmu yg treacherous sgt dlm tu sekali. Kenapa eh jin clan yg jd keeper all the relics?
Lagi satu baru ingat, jang.gang idop lg kan? Dia keluar dr songrim tak tau berkelana ke mana. Dah la committed crime sbb performing alchemy of soul. Dia tau jinmu tu tau kan , in fact yg apak naksu jd soul shifter sbb nak tukar yg birth record tu kan, soul sapa yg masuk masa tu? Janggang le jinmu? Janggang cuma cakap kat mage park dia dah tukar birth record tp jinmu tau pasal ada bintang besar dlm rekod tu sana dgn kelahiran janguk so soul sapa yg involved? At the same time kenapa jinmu tak kacau janguk awal2 lg if concern pasal king position? Sbb janguk takde power ke?
Byk lg persoalan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:18 PM GMT+8 , Processed in 0.272018 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list