CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon Dec 2022)

  [Copy link]
 Author| Post time 11-7-2022 08:42 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 11-7-2022 08:31 PM
Anggap you mu deok yg buta..u tak nampak apa reaction si sul....hehe..tp lawak plak si crown princ ...

tulah jang uk mcm tanya kat crown prince, yg ko ni pehal pulak blh teringat kat mu deok...aku yg master dia pun xde jumpa dia dlm bentuk ilusi...
crown prince tu blh ingat mu deok sebab mu deok ni bold, berani je lawan cakap dia tapi at the same time pandai mengampu jugak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2022 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissyMolly at 11-7-2022 11:13 PM
xyla73 replied at 11-7-2022 08:42 PM
tulah jang uk mcm tanya kat crown prince, yg ko ni pehal pulak blh teringat kat mu deok...aku yg m ...


Baru join tgk. Maraton koh2.. ala iols hrp crown prince (CP) x bmusuh dgn hero. Iols suka kt dia koh2. Tp mcm tak logik pulak heroin senang je nk slot in lepak2 borak dgn CP
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeahhh..akhirnya dah tgk epi 7,8. Dah la sangkut kat hiway tp line tak stabil..takleh nak layan netflix..kalu tak ptg td dah habis haha.

Anyway...kali ni pun episod 7 n 8 berlalu dgn pantas. Cepat je terjawab persoalan dr epi sblm2 ni. N mcm semakin tepat jangkaan mudeok tu kakak choyeon. Mak dia pun boleh tahan gila kuasa eh..blh pulak nak tag team dgn jinmu walopon kata detest sgt. Pastu semua pakat2 nak jd master janguk lps janguk menang. Pastinya semua ada agenda tersembunyi..jinmu dah tentu. Yg lain tu tak tau la apa sebabnya.
Since puzzle pasal ayah naksu dah terjawab...derang up pulak the real Danju bukan jinmu..dpt puzzle lg..kenapa queen ada ice stone tu..apa yg berlaku pada family dia sampai dia dendam dgn all the mages? Adakah CP mmg anak king dgn queen or anak dgn org lain? Sbb CP mcm tak tau je mak dia danju / ada hidden agenda. Even the king pun mcm tak tau. Kan dia secretly bebahasa basi dgn eunuch tu kan.

Anyway suka semua scene janguk mudeok...bila situasi derang sgt genting..mmg keluar semua the real feelings.  Bila tgh lek lek.. mula la mcm anjing kucing. I rasa mudeok dah tau identity dia dah kantoi by seo yul. Berkias2 dah tu seo yul warning dia. Apa yg buat seo yul holding back tak bgtau mage park tu mudeok is naksu? Adakah dia jd mcm dulu2...tak kisah patah kaki..kena marah..sbb naksu?

The short bromance janguk, cp n seoyul dlm apa nama tmt simpan relic tu best la. Jgn la cp lps ni bermusuh dgn derang. Spoil sbb seoyul patung cendana ..tp backup by janguk bila dia explained kat cp seo yul mmg nampak cendana gitu tp sebenarnya dia terkejut jugak. Cuma seo yul kat scene lain mmg mintak kena tampor sikit la. Geram jugak tgk muka gitu jah.

At this point the tension between janguk n mudeok is very apparent la. But still chemistry mudeok n cp/ seoyul is good. Harap mudeok will continuesly jd bind so cp tak jd musuh derang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2022 03:32 PM
heheh tu lah mudeok y terapung dalam alam ruh tu tark Jing Uk..so selamatlah...isk awatlah Jang Ga ...

Mcm mana eh part ni? Itu soul mudeok yg ori kan sbb buta? Soul dia takde host so dia selama ni bergentayangan kat alchemy dimension ke? Tp kenal plak dgn soul janguk? Camna leh kenal?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2022 08:42 PM
tulah jang uk mcm tanya kat crown prince, yg ko ni pehal pulak blh teringat kat mu deok...aku yg m ...

Ms mu deok terkurung kt cermin bukan main jang uk ckp rindunya kat hang...tgk preview epi 9 pun dia msk songrim n rindu kt mu deok..kalo bdk asrama kira berani lompat pagar la nak jumpa mu deok..haha...kira mcm inseparable souls gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 12-7-2022 12:09 AM
Ms mu deok terkurung kt cermin bukan main jang uk ckp rindunya kat hang...tgk preview epi 9 pun di ...

Mudeok pun beriya2 nak masuk songrim gak gayanya tu .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 09:30 AM | Show all posts
sitisbp replied at 11-7-2022 11:30 PM
Mcm mana eh part ni? Itu soul mudeok yg ori kan sbb buta? Soul dia takde host so dia selama ni ber ...

yes, looks like tu original mu deok punya soul...sebab naksu tak aware pun apa yg jadi dlm alchemy dimension tu...kan dia ingat soul jang uk ada dlm body gil ho tu?
kalau ikut diskusi2 di alam maya sana, ada kena mengena dgn ice stone & itu yg menghalang soul jang uk drpd transfer ke jasad gil ho...
so iols speku the original mu deok ni pun bukan calang2 org...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2022 09:30 AM
yes, looks like tu original mu deok punya soul...sebab naksu tak aware pun apa yg jadi dlm alchemy ...

Kann..sbb from Jin family so mestilah dah training n learned all the spell. Cuma nya if later on katalah derang nak selamatkan soul mudeok yg ori ni guna ice stone tu..ke mana pulak soul naksu nak pergi..jasad dia dah kena bakar. Unless ada spell utk gather balik her ashes la...anything possible la kot kan sbb fantasy heheh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 12:51 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-7-2022 12:55 PM
sitisbp replied at 11-7-2022 11:30 PM
Mcm mana eh part ni? Itu soul mudeok yg ori kan sbb buta? Soul dia takde host so dia selama ni ber ...

tu soul mudeok i rasa  sebab , Mudeok  yg Naksu ni tak der experience apa a pun ketika Jung Uk dalam keadaan terapai gentayang di alam ruh  tu...sebab ingat tak Jung Uk cakap i saw you there ..then Mudeok/Naksu di alam nyata yg kena hujan tu macam huh? tak ingat ...dan kita tengok pun dalam epi 1 ke ? yg mudeok buta tu dok treampai ampai ruh dia...tapikan Master Hemp Lee/ Teacher Lee tu pun macam boleh scann kawasan tu and tahu yg Mudeok akan selamatkan Jung Uk ...

cume...masa relic chamber tu ingat tak bebarang relics eemua tu macam avse , tembikar semua dok ketuk ketuk keletup dok jerit mudeok , it's her she is the ice stone

so timbul pertanyaan di sini

sama ada : Naksu/Mudeok ke yg dimaksudkan ade  terbitan atau dibuat daripada ice stone atau  Mudeok si buta tu ke?

hmm sebab ingat tak yg mudeok senang je buka pintu relic chamber  clan jinwoyon tu ?

apa  apapun Naksu dah tahu asal usul keluarga dia and konteks  malam kejadian pembunuhan ayah dia oleh 4 ahli keluarga 4 easons.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 01:14 PM | Show all posts
https://www.soompi.com/article/1535355wpp/alchemy-of-souls-responds-to-reports-of-the-female-lead-changing-in-part-2

Adakah ini spoiler? So no more mu deok in part 2 & naksu (with body) will return?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 01:18 PM | Show all posts
utk rekod, part 1 ada 20 episod which is tgh tayang skrg...part 2 is for the remaining 10 episodes which is dah start shoot...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-7-2022 12:51 PM
tu soul mudeok i rasa  sebab , Mudeok  yg Naksu ni tak der experience apa a pun ketika Jung Uk dala ...

Ms 1st time they all jumpa teacher lee pun gitu.jang uk dok berlawan teacher lee...n dia nampak mu deok dok ngk depa...tp bila tanya mu deok tatau apa...dia tak sedar pun..
But i think mu deok asal yg dr kwluarga jin mmg meant to be with jang uk..nak su kot dgn sul...sbb depa jumpa dulu...hehe...
Ngk up to episod 16 ada show date...17-20 takde lg...still tgh shoot ye...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-7-2022 12:51 PM
tu soul mudeok i rasa  sebab , Mudeok  yg Naksu ni tak der experience apa a pun ketika Jung Uk dala ...

Kann..mmg soul mudeok. Mcm pelik jugak kan master lee biarkan naksu dlm badan mudeok masa mula2 dia scan tu. Rasanya ada lg benda lain yg master lee tau tp dia tak ckp or in our case dgr his narration. Sbb kalau ikutkan dia muncul balik sbb dia nak buru soul shifter kan.

I terpaksa gali balik cari part relic tu bersuara. I ingat scene tu tp teroverlook part yg derang ckp "she is the ice stone". So betul juga jd satu lg puzzle. So now mudeok ori kemungkinan besar adalah bu yeon and also the ice stone? Since jinyowon tmt simpan all relics..boleh jadi bila master lee ckp ice stone dah takde sbb it changed form...ice stone energy tu absorb by buyeon/mudeok. And to keep it hidden dia jd buta/ weak so evryone tak boleh detect?
Tp ada satu scene jinmu dpt byk2 bebola utk alchemy of soul tu, benda tu dpt dr ice stone ke? Kan gilju tu cari the real danju kat istana kan sbb dia tau queen tu danju n ada ice stone. So ada berapa ice stone sebenarnya??
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2022 01:18 PM
utk rekod, part 1 ada 20 episod which is tgh tayang skrg...part 2 is for the remaining 10 episodes w ...

Wah jauh lg peginya. Harap menten pace n interesting plot utk each episode.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2022 01:14 PM
https://www.soompi.com/article/1535355wpp/alchemy-of-souls-responds-to-reports-of-the-female-lead-ch ...

Haha mcm mana la tu nak twist naksu dpt balik badan dia. Tp i suka tgk intro naksu ori fight scene..sesuai sgt. If ada naksu ..blh lah kawtim dgn yul hahaha.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 02:17 PM | Show all posts
sitisbp replied at 12-7-2022 02:04 PM
Wah jauh lg peginya. Harap menten pace n interesting plot utk each episode.

sebab cerita complicated, ok kot kalau ada byk2 episod...sebab ada byk benda kena explain...

iols rasa ni drama paling complicated yg writer nim pernah tulis...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 12-7-2022 02:02 PM
Kann..mmg soul mudeok. Mcm pelik jugak kan master lee biarkan naksu dlm badan mudeok masa mula2 di ...

Ooo...yer ke?yg cermin tu ker?may be itu sbbnya punca kehilangan bu yeon tu kot...kita tatau lg kisah bu yeon hilang ni mcm mana...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 12-7-2022 02:19 PM
Ooo...yer ke?yg cermin tu ker?may be itu sbbnya punca kehilangan bu yeon tu kot...kita tatau lg ki ...


Ya masa dlm cermin tu..kan mudeok ckp kat situ surrounded by high energy mcm kat tmt pembuangan soul shifter yg dia terjun sblm ni. Sbb tu dia dpt pecahkan cermin tu. Masa energy expand sekejap tu yg relics2 dlm tu detect n ckp tu the blind girl , tu ice stone. Kat sini la timbul puzzle mcm mana buyeon + ice stone = mudeok buta. Sbb apa kita kata dia buyeon, sbb dia blh bukak pintu jinyowon yg mak dia (ho gyeong) ckp only jin blood je blh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:29 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-7-2022 02:40 PM

kalau ep 2 , kan Naksu dalam jasad mudeok tu nampak gang danju - Jinmu and giljo dok usung mayat? jasad dia untuk dibakar?
so ........Naksu ni nak masuk badan mane? and mudeok asal tu ruh dia dok terampai gentayang kat alam ruh tu...so..wow how yes, wo wbest ni ...i am lookingforward to watching this ...menarik!!!

sebab ade implikasi:

1 - apa jadi kat Jung Uk if mudeok real masuk badan sebab dia jatuh cinta kat Naksu and her personality ke dalam mjudeok or
     the bilnd and disabled mudeok?

2.  ape jadi kat Mudeok - adekah time ni mudeok ni dizahirkan dalam keluarga Choi ?Jonwoyon tu clan ke? yg real

3. Naksu / Naksu - okay dah ke selamat dah ke daripada diburu Danju sebab...well we dont know yet jasad dia wujud lagi ke , i tengok mayat dia dibakaq kan? so badan sape..

laa ini macam mr Queen.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:37 PM | Show all posts
sitisbp replied at 12-7-2022 02:02 PM
Kann..mmg soul mudeok. Mcm pelik jugak kan master lee biarkan naksu dlm badan mudeok masa mula2 di ...

Kann..mmg soul mudeok. Mcm pelik jugak kan master lee biarkan naksu dlm badan mudeok masa mula2 dia scan tu. Rasanya ada lg benda lain yg master lee tau tp dia tak ckp or in our case dgr his narration. Sbb kalau ikutkan dia muncul balik sbb dia nak buru soul shifter kan.

I terpaksa gali balik cari part relic tu bersuara. I ingat scene tu tp teroverlook part yg derang ckp "she is the ice stone". So betul juga jd satu lg puzzle. So now mudeok ori kemungkinan besar adalah bu yeon and also the ice stone? Since jinyowon tmt simpan all relics..boleh jadi bila master lee ckp ice stone dah takde sbb it changed form...ice stone energy tu absorb by buyeon/mudeok. And to keep it hidden dia jd buta/ weak so evryone tak boleh detect?

yes ep 7 ...yups...masa Mudeok nak keluar tu , yups. Bebarang tu dok cakap sesama sendiri camtu...she is the girl, the ice stone...

So the girl - the  ice stone tu rujuk pada siape?
NAKSU or Mudeok the original?
sebab kan , i ade theory , semua relics harta karun dalam chamber tu semua daripada ice stones , ini dalam intro part ep 8 atau 7 dia sebut - ingat tak ketika daehon dilanda kemarau kan then ade hujan batu , gales tu. dan..ade dia sebut yg relics dalam jinyowon tu asal daripada ice stones. So , NAksu kan belajar segala ilmu dari jinmu and boleh soul shifting sebab dia sama ada ada ice stones, disebatikan jasad dia dengan ice stone , dia pun familiar ? dengan ice stone thingy ?

atau MU Deok tu ice stones - tapi bagaimana Mudeok hilang ( as in kalau kita percaya mU deok ni ahli keluarga jinyowon clan lah ) yes , i buy your theory, it seems plausible.




Tp ada satu scene jinmu dpt byk2 bebola utk alchemy of soul tu, benda tu dpt dr ice stone ke? Kan gilju tu cari the real danju kat istana kan sbb dia tau queen tu danju n ada ice stone. So ada berapa ice stone sebenarnya??




Well...ini sure yoy tahu , ice stines rupenyer  ade lagi , depa tak hilangkan ice stones habis habisan sebab THE QUEEN and Cheong bungwan is the REAL DANJU mcCOY.....hahhahaa, JinMu tu pembantu dia je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 01:55 PM GMT+8 , Processed in 0.391823 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list