CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 3-7-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka bc komen2 uols..mcm2 speculation dlm kepala ni..uols rasa jadi ke Uk kawin nanti? Takkan lah semudah itu Uk nak selesaikan masalah..mcm pengecutnya la pulak..kawin je selesai masalah..ish mcm drama Melayu je..ahahaha..lgpun iols rasa Uk dah start ada feeling ngan MD sbb dia dah start jeles kan bila MD rapat ngan SY kt epi 6 nnti..MD pun byk akal jugak tu..dgn keadaan dia yg terancam tu takkan lah nak biar Uk kahwin..Uk lah satu2 harapan dia nak dpt kuasa dia semula..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 3-7-2022 10:26 AM
Ya mcm masuk istana lps dia ckp takkan jd maid janguk forever sbb dah pakai baju lain n bermekap.  ...

I pun fikir mende yg sama..takkanlah the 4 mages tu kejam sgt bunuh bapak Naksu sesuka hati..mesti sbb kerasukan soul shifter..kalau kesalahan biasa2 mesti ada bicara..Jin Mu la kot yg jd dalangnya tu kan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiekiut replied at 3-7-2022 03:58 PM
Iols suka bc komen2 uols..mcm2 speculation dlm kepala ni..uols rasa jadi ke Uk kawin nanti? Takkan l ...

Tu yg best tgk citer ongoing…boleh tukar2 idea dgn forumer lain…kadang2 kawan2 kita in real life x sama minat dgn kita…kat sinilah tempatnya kita share apa yg ada dlm fikiran kita dgn org2 yg sama minat dgn kita…

Iols tgk perkembangan si Marco dari dia berlakon jadi watak sampingan sampai jadi lead…dia selalu kena pair dgn noona2 je…tapi xde masalah pun sebab muka dia matured…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 05:07 PM | Show all posts
OST part 1 - Scars Leave Beautiful Trace (Cars, The Garden)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mu Deok hilang masuk dlm cermin ajaib…bila dia masuk je kat pekarangan kediaman keluarga Jin dia blh rasa ada aura lain mcm…tapi camna pulak dia blh masuk dlm bilik yg ada cermin ajaib tu? Bukan ke dia ada sekali dgn Cho Yeon masa mula2 masuk rumah tu? Ke Cho Yeon sengaja frame dia?

So kakak Cho Yeon ni memang ada lagilah, belum mati cuma hilang, ayah dia tgh cari kata mak Cho Yeon…persoalannya bila masa dia hilang? Baru je atau dah lama? Kalau dah lama, ni yg buat iols suspect Mu Deok tu kakak Cho Yeon…
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:01 AM | Show all posts
ep 6
ni best lah...ep 6 so many things happening...best jugak bila Teacher Lee tu jadi Advisor to Naksu

tapi alamak....that bad Jinmu goon , one of them has found out Mudeok is Naksu sebab dia ade spirit plaque tu ...aduhaiii

best jugak see the Crown Prince dengan Jung Uk, hahaaha dengan  Mu Deok boleh pulak diua tolerate and diplomatic kan...hehe not to 'just anyone'


eh by the way  about  Mudeok / NAksu - Seol yu ni

see kan yg Mu Deok tolak permintaan Seo yu nak bawa dia ke atas tree top tu...then Jung Uk ketawa
interesting..

tapi tengok trailer next ep memang lagi interesting...citer ni 20 ep kot...so banyak lagi kene lalui ni...

mu deok dah hilang...tapi kenape Macam Naksu / Mu Deok kenal aje                            the ady dalam cermin tu...?

dan Naksu ade power dah ke, masa dia scanning kotak tu  masa kat gisaeng place tu , dia tahu yg the jade has broken already...

Best best...

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 4-7-2022 07:40 AM
xyla73 replied at 3-7-2022 11:34 PM
Mu Deok hilang masuk dlm cermin ajaib…bila dia masuk je kat pekarangan kediaman keluarga Jin dia bl ...


Cermin ajaib tu mcm ada reflection yg jahat ke mcm mana? Masa cho yeon masuk ambik jade tu, reflection cho yeon nampak mcm jahat kan? Reflection mudeok pun lain mcm? Agak2 kat mana perginya mudeok lepas kena sedut?

And kenapa mudeok dpt vision/ hijab terbukak bila dia pegang kotak jade tu n bila dia masuk ke Jin family abode? Adakah betul teori mudeok kakak cho yeon (sblm jasad kena hijack dgn naksu)?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 4-7-2022 07:23 AM
mbhcsf replied at 4-7-2022 02:01 AM
ep 6
ni best lah...ep 6 so many things happening...best jugak bila Teacher Lee tu jadi Advisor to N ...


Mudeok n Jang Uk dynamic was depicted perfectly pada pendapat i. Dialogs derang, expression n camera panning semua menghasilkan another layer of imagination of whats going on behind their bickering and motives. Every dialog bila kita tgk expression tu we can feel/hear their inner tought. I wish ada mcm narrator voice (their inner voice) yg confirmkan my imagination. Always double meaning. Mcm yg epi 5 panjat pokok tu...we can tell that jang uk want to master chisu sbb nak bw mudeok / naksu naik atas  tu. Epi 6 lagi byk double meaning..mcm all dialogs..loyalty, cheating as master n pupil? Haha. But at the same time it was very fleeting, sekejap je derang tukar muka as if master n pupil relationships literally. I am getting whiplash  from how fast n frequent the changes occured hahah

Yep jinmu goon dah tau mudeok is naksu but depend dia akan citer kat jinmu ke tak. Remember dia mcm hesitant on jinmu plan nak transfer soul dia ke another eunuch?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu seo yul dah bukak citer n derang dpt kaitkan bapak naksu is one of the birth constellation keeper/ recorder tp  tak elaborate lg kenapa derang terpaksa bunuh apak naksu. Geram je sengaja stop kat situ topik nya. Seo yul pun takkan la tak curious kan. Saja je derang simpan ni utk next2 epi
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
mimiekiut replied at 3-7-2022 04:11 PM
I pun fikir mende yg sama..takkanlah the 4 mages tu kejam sgt bunuh bapak Naksu sesuka hati..mesti ...

Tu la. Sbb nampak gaya jang gang takde dah masa ni so i pun saspek keje jinmu. Timeline tu slps jang uk birth la kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-7-2022 07:42 AM
Lagi satu seo yul dah bukak citer n derang dpt kaitkan bapak naksu is one of the birth constellation ...

20 episod eh?baru jek 6..byk lg la yg perlu dirungkai..
Kira feel seorg ibu...bonda family jin still jaga bilik anak sulungnya..rs mcm anaknya akan balik nanti..but sebenarnya hilang sbb apa?diculik?kenapa mu deok takde igtan tentang family dia?cuma once msk area rumah tu dia dpt rs aura...
Then uk pun tak dpt tgk kesan biru dlm mata mudeok?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:36 AM | Show all posts
Jang Uk taknak kawin tu ada dua..sama ada mmg dia nak kuasa or mmg dia xnak hilang mudeok...tp rasa dua2 la...sbb dia terkedu jgak masa atas ship tu yg mudeok ckp mudeok takkan dgn dia lagi kalau Jang uk kawin...

alahai..mudeok tersedut plak dlm cermin...tula...teori kata mudeok tu kakak cho yeon tu mcm bole terima...tu yg iols tak puas ati lagi ni sbb takde lagi sejarah pasal mudeok...

betul la...kita belum tau lagi apasal diorg bunuh family naksu kan....harpanya bukan sebb mmg nak bunuh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:37 AM | Show all posts
sitisbp replied at 4-7-2022 06:35 AM
Mudeok n Jang Uk dynamic was depicted perfectly pada pendapat i. Dialogs derang, expression n came ...

hahahah..iols pun mengharapkan ada narration  voice...mcm apa Jang Uk rasa bile dekat dengan Mudeok...sbb mcm dah ada feeling...tp ntah...jadi kita ni berandai2 je laa...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:42 AM | Show all posts
crown prince tu sama ada dia mmg warm dgn mudeok ke apa...dia tgk mudeok pakai hanbok terus mata dia cool...hahahaa..rugi Jang Uk tak nampak mudeok pakai hnabok and siap bermakeup..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 4-7-2022 08:42 AM
crown prince tu sama ada dia mmg warm dgn mudeok ke apa...dia tgk mudeok pakai hanbok terus mata dia ...

Khuennnn.....i feel giddy tgk muka cp mcm star struct tu. And his reaction bila mudeok kata not just anyone. Hahaha..like he questioning himself n hilang confidence kejap. Does he even realise yg he is lenient towards mudeok? Mudeok byk kali kot being obstinate....kalau cp sejenis yg kejam lama dah putus kepala mudeok. And mudeok dialog like really she is not impressed at all dgn cp kan hahaha..tu gaknya cp tanpa sedar mcm ada magnet ke mudeok tu..tak kisah la as friend or attraction of the opposites kan. He is curious...dia lupa curiosity kills the cat
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 4-7-2022 08:37 AM
hahahah..iols pun mengharapkan ada narration  voice...mcm apa Jang Uk rasa bile dekat dengan Mudeo ...

Tp seronok berandaian gini sbb anything is possible. So far writer susun2 jalan cerita kemas. Ada part dia biar tp dia bg kita benda lain utk tgk n digest. Kira puzzle tu normal n tak menyakitkan hati penonton la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-7-2022 07:51 AM
20 episod eh?baru jek 6..byk lg la yg perlu dirungkai..
Kira feel seorg ibu...bonda family jin sti ...

Tanda biru soul shifter mcm dah hilang n takde appear kat mana2 body part mudeok. Byk cara writer blh buat sbb ni fiction fantasy kan. Maybe soul naksu merging dgn soul mudeok thus they become one dgn jasad tu so consider as 1 entity mcm org lain. Or maybe soul naksu yg merging dgn jasad mudeok...soul mudeok pegi mana kita tak tau. Sama ada dah cross over to the after life or dorman dlm tu sbb dikuasai oleh soul naksu yg mempunyai energy reservoir yg sgt besar. In fact too big for the physical body mudeok to handle kan. Remember master lee tak sense any malice dekat soul energy naksu masa dia scan mula2 tu. By right as assasin n penuh dendam, mestilah ada malice kan. Ni mcm org baik2 aje naksu tu..so adakah naksu really pure hearted even as assassin or is it mudeok? Genre fantasi, writer ada byk kebebasan nak develop character tu yg i suka sgt tu haha

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 10:33 AM | Show all posts
This post is very simple to read and appreciate without leaving any details out. Great work! Betting on Sports Online: The Best Sportsbooks on the Internet
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
second lead yul tu kaku lerrrre
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:44 PM | Show all posts
okay

Ade reviewers cakap yg Jung Uk ni personal love life dia ni hmm serabut sebab

a) kita tahu in the oast Jung Uk was engaged to Cho Yeon but then he broke up
b) now dia nak dikahwinkan dengan keluarga  Jin juga sebab nak selamatkan dirinya

okay , now why - ade reviwer cakap yg Jung Uk barangkali tahu  tau yg Cho Yeon tu ade peminat setia iaiatu Dang Gook/ Dang Hook , ala kawan Seo Yul tu kat Sing rim  tu...so lihat reaksi Dang Hook bila Cho Yeon nak kahwin dengan Jung Uk ..kan

satu lagi , Jung Uk may be suke mu deok as in teh real person  atau Mu Deok dalam bayangan Naksu..


anyway apa yg akan berlaku next week ni menarik,  the lady in the mirror tu  , mungkin akan rasuk Mu Deok jadi out of sort somewhat atau tukar diri dia ke dalam Mudeok sebab next week , Mu deok ni pelik sikit..
lagi satu , Mu Deok/Naksu  tak nak ke pedang dia balik..???



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:56 PM GMT+8 , Processed in 0.080085 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list