CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 20-6-2022 11:46 AM | Show all posts
xyla73 replied at 20-6-2022 11:18 AM
Ni bukan historical drama, it’s totally fantasy..so xde     restriction kena ikut zaman silla ke, ...

okey..paham2...hehehe..betul la tu ni fantasy kan...writer ni mmg buat cite fantasi....tapi drama dia korean odysey iols tak tgk lagi...awal2 dah tunjuk momok...terus la x tgk...huuhuhu....padahal minat dua2 seunggi and cha tuu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-6-2022 12:19 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 20-6-2022 11:46 AM
okey..paham2...hehehe..betul la tu ni fantasy kan...writer ni mmg buat cite fantasi....tapi drama  ...

writer ni dia punya speciality buat citer horror fantasy...
korean odyssey tu fun jugaklah...cuma ending x memuaskan sebab entah apa2 x tau apa fungsi heroin...padahal dari awal2 tunjuk mcm heroin tu special sgt...part lain best je...

iols punya watchlist batch kali ni semua ada elemen fantasy...
rasa lega sgt mental & emosi...
sebab dah penat nangis2 tgk citer realistik



Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 04:24 PM | Show all posts
xyla73 replied at 20-6-2022 12:19 PM
writer ni dia punya speciality buat citer horror fantasy...
korean odyssey tu fun jugaklah...cuma  ...

2 batch sebelum ni mmg banyak nangiss...hehhehe....citer realistik...ending pun dia bagi realistik...hahahaha...

kita layan fantasi plak..jangan ending tak bape fantasi sudah kann...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2022 01:21 PM | Show all posts
Apa yg iols faham dari artikel ni, 20 episod tu utk part 1 je...writer tgh tulis part 2..mcm Arthdal Chronicles kot ada byk part...
https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20220615000732
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2022 01:25 PM | Show all posts
Dah tgk epi 2...bestlah iols suka citer fantasy camni...
Walaupun ada c-netz yg dah bising, I hope xde sapa2 yg buat petition suruh cancel ke apa...perlu faham ni citer fantasy ye, bukan historical...negara yg diceritakan kat sini bukan korea pun...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-6-2022 09:41 AM
so sebenarnya Mu Deok tu skrg identiti dia apa? Mu Deok ke Naksu?
jasad dia Mu Deok tapi jiwa dia Na ...

tgk trailer mcm outfit mcm wuxia mgkn masa zaman goryeo kot... tp opkos korean drama lagi sharp dr segi angle n acting.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 02:46 PM | Show all posts
jangan la cancel...cite tgh best ni....setakat ni flow citer ni pun ok...tak slow sangat tak laju sangat..momentum tengah menaik ni....

lawak plak park jin jatuh masa kejar jin ukk...hahahaha...berdekah iols
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2022 02:54 PM | Show all posts
lonso replied at 21-6-2022 02:16 PM
tgk trailer mcm outfit mcm wuxia mgkn masa zaman goryeo kot... tp opkos korean drama lagi sharp dr ...

dah ada c-netz yg tuduh writer ni plagiat diorg punya costume...citer ni fantasy, lantak deme lah nak guna costume apa pun...
kat epi 1 sendiri dah terang2 mention citer ni berlaku kat daeho, satu tempat yg tak wujud dlm peta...
susah betul kalau kena deal dgn kaki claim ni...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-6-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 21-6-2022 02:46 PM
jangan la cancel...cite tgh best ni....setakat ni flow citer ni pun ok...tak slow sangat tak laju sa ...

Xdenya nak cancel…Netflix dah beli hak penyiaran, rugilah kalau cancel…lagipun sesekali best apa layan citer yg lain sikit dari yg kita biasa tgk…bolehlah tgk fighting scene terbang2, ada magic2…iols x layan cdrama sebab x kuasa ada byk sgt episod…
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-6-2022 12:19 PM
writer ni dia punya speciality buat citer horror fantasy...
korean odyssey tu fun jugaklah...cuma  ...

Oh sama writer dgn korean odessey..patutlah ngam dgn selera i hahaha. Tgk clip kat ig mcm best lawan2 pedang magic2. Terus bukak netflix. Ok epi 1 layan. Harap2 jalan citer kemas la. Konsep dah best ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 03:26 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-6-2022 03:40 AM

oh sungguh sibuk weekend kekemas rumah maka...
i sempat tengok Dr Lawyer , struggle nak tengok why her ...tapi dah , then habis Bloody Heart..

i baru sempat tengok Alchemy  of Soul ni ( AoS)

Ep 1 and 2

wah , i sukeeee , best best best

daripada aspect , setting the context, memula ingatkan boring sebab CGI and kung fu ala ala Chinese drama then aih best pulak selepas Jung Min ( yg that lady  lead  in House Magazine tu hahahah) masuk frame...best juga Nasuk...tu

so yeah i like the idea  of the plot tu, nampak baru , dah clear waktu pilot episodes...dan mantap wrapping up untuk establish  hubungan antara Jang Uk and Mu Deok/ Naksu...i mean dalam dedua epi ni kita dah clear sapa naksu , pihak mana dia dulu and now her locus standii, di mana dia berada , so okay good, kita juga tahu konteks background jung Uk

and idea 4 seasons hahahahahha
lawak la best best best

i mean bijak juga and ade baik juga energy Jang Uk tu diberikan padanya sebab ayah dia kan si ahli sihir baik istana tu tahu yg dia  bukan ayah sebenar jung uk pun, so...dia kunci energy door tu ...kat anak dia .

okaylah now yg ambil alih tugas sorcery dalam keluarga jung ialah Jin Mu iaitu ahli Danju yg gang atau ajaq Naksu ni nak bunuh semua ahli sorcerer kat Song Rim ....so dia macam nak bolot power sorang tapi gune proxy ...okaylah now bila Mu Deok ? Naksu nampak apa yg berlaku semua hahaha lah  , dia kena bantu mamat  Jang Uk tu le...

nice mantap character development tu..
Lady Boss Brother Gaesang tu  yg berlakon dalam Shootinng star tu hahaha...

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 03:43 AM | Show all posts
ade elemnt sorcery  hmm, and cosmology, unsur tanah , air , angin...and that word magi...from zoroastrian civilisation...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk epi 2. Mmg best. Tak sabar nak tgk jang uk ni bebetul anak raja tu ke anak mage jang. Nampak mcm baik hati je...kira citer ni Jang uk ngan Mu deok  la lead nya ya. Yg 4 sekawan ni , 3 mcm kaku sikit eh..yg DangGu tu ok ...masa jd zombie pun ok hahaha.
Mu deok kejap mcm nak jd kelakar kejap serius. Tp tak blh nak take her seriously 2 epi ni sbb muka dia jd lawak je.

Emm raja tu dulu switch soul sebenornya sbb nak kat bini jang ke? Bukan nak ada heir? Mcm pelik plak ada anak raja lain skrg. Ke anak gundik2 lain? Byk gak misteri utk next2 episod.
Tp cepat je naksu / mudeok dpt tahu Danju tu siapa. Elok la. Takde la meleret2 nnt pasal dok nak balik2 ke Danju kan sbb danju kira master dia. Kang asik kena manipulate sakit hati plak kita nengok. Kira identiti baru as mudeok ni ada faedahnya walopon as naksu lg lawo.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 02:17 PM | Show all posts
sitisbp replied at 22-6-2022 12:58 PM
Dah tgk epi 2. Mmg best. Tak sabar nak tgk jang uk ni bebetul anak raja tu ke anak mage jang. Nampak ...

raja guna body Jang Gang utk dptkan heir sebab body dia sendiri lemah...
so biologically Jang Uk memang anak Jang Gang lah kan...tak kisahlah roh siapa dlm body Jang Gang masa terhasilnya Jang Uk tu...tapi kalau Jang Uk tu anak raja sekalipun, camna raja nak bgtau org yg Jang Uk tu anak dia? sebab di mata org ramai Jang Uk tu anak Jang Gang...

iols kesian kat Mu Deok original tu...mana pegi roh dia...adakah mati bersama2 dgn body Naksu? kalau ye memang kesianlah, dahlah buta, tak pasal2 mati pulak...

4 seasons of daeho tu, yg 2 org tu agak kekayuan sebab idol...boleh buat cuci mata jelah...


Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 22-6-2022 12:58 PM
Dah tgk epi 2. Mmg best. Tak sabar nak tgk jang uk ni bebetul anak raja tu ke anak mage jang. Nampak ...

Ntah2 jang uk betul anak si jang kot..kot bini dah pregnant ke ms tu mana tau...and rsnya ilmu2 sorcery ni mcm saka..pesaka jgk...takde la sewenangnya boleh belajar gitu je kot...
Kiranya naksu/mu deok ambil kaedah to live or die kiranya nak bukak kunci kt jang uk tu..
Si su eol tu mcm rupa cha eun woo..tp org lain rupanya..mcm sama...si dang gu dlm ni dah mcm rupa idol..dlm zombie ritu selebet mcm pailang mana jek..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 07:20 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 22-6-2022 06:14 PM
Ntah2 jang uk betul anak si jang kot..kot bini dah pregnant ke ms tu mana tau...and rsnya ilmu2 so ...

aah...terpikir jugak camtu...ntah2 bini dia dah pregnant sebelum tu lagi...
seo yeol tu budak NUEST...memang ada iras2 cha eun woo...
lain kan dang gu dlm ni? dlm all of us are dead tu memang rupa penyangak abis...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-6-2022 02:17 PM
raja guna body Jang Gang utk dptkan heir sebab body dia sendiri lemah...
so biologically Jang Uk  ...

Haa tu la kan. Camna nak declare tu anak dia sedangkan fizikal ketika kejadian masih jang.  Tu yg i rasa dia saja gatal. Tp sbb sakit n weak tak dpt meneruskan kegatalan tu, lalu memanipulate jang switch soul gula alasan nak ada heir. Entah sapa plak asal usul CP skrg tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 22-6-2022 06:14 PM
Ntah2 jang uk betul anak si jang kot..kot bini dah pregnant ke ms tu mana tau...and rsnya ilmu2 so ...

Tu la teka teki nya anak sapa sebenornya jang uk tu..bila conception sebenornya. Adakah sbb dia jugak mak mati masa beranakkan dia? Kalau betul la ada kesan2 side effect dr switch soul tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mimiekiut at 22-6-2022 07:51 PM
xyla73 replied at 20-6-2022 11:18 AM
Ni bukan historical drama, it’s totally fantasy..so xde     restriction kena ikut zaman silla ke, ...


Salam xylalama x jenguk sini coz dah lama gsk x tgk kdrama juge..best ke cite ni ea..sbnrnya tgh tercari2 drama nak tgk..terus ingat kt uols..tu yg cari recommendation kt porum ni..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-6-2022 07:20 PM
aah...terpikir jugak camtu...ntah2 bini dia dah pregnant sebelum tu lagi...
seo yeol tu budak NUES ...

Oh budak nuest ke. Tau nama group n ost korean odessey je. Tak penah tau rupa ahli nya. Cuci2 mata je la . Jang uk tu kan mcm muka sparring partner mudeok masa drama this is my 1st life too.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 07:21 AM GMT+8 , Processed in 0.076563 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list