CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon 10 Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 17-7-2022 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2022 09:58 PM
jang gang ni kire macam lagu Aisyah gitu

ku kan pergiii membawa diri ,

Dah dpt jawapan persoalan siang td haha. Jang gang unsealed the ice stone n practise the forbidden spell. Lps the disastrous soul shifting between dia n king,  dohwa pregnant, dia sealed balik ice stone tu. Jinmu gunakan buyeon utk cari the sealed ice stone sbb buyeon specialty is detecting energy. Mcm mana dia boleh culik buyeon tak tau la kan belum citer.

Part buyeon mati pun jinmu tak explained lg.  Betul ke mati?

Part jinmu kata janggang weak tu than tunjuk janggang nangis depan petrified body tu, tu mayat sapa? King yg sakit tu ke? Pause tgk tp tak cam plak roper gitu. Ke jinmu buat citer nasi tambah? Gayanya queen tanya tu mcm tak tau je janguk tu anak hasil soul transfer king lama. Dia cuma tau janguk born with the king star je. Mcm mana pulak queen ni yg pegang ice stone? Apsal jinmu tak jd danjunya? Whats the deal?

Pasal.mudeok plak makin terang clue dia adalah buyeon. The lady yg buat2 buta tu pegang her eye cover yg ada jin family crest. Sbb tu kot masa naksu soul shift tu dia kacau, she can detect naksu large energy. Lagi sekali soalan i , apa motif mudeok/ buyeon?

Hari ni ada 2 character baru, kawan mudeok n heo yun. I suspect kawan mudeok tu yg jinmu akan jadikan fake buyeon...atau jinmu bunuh sbb takut she is the buyeon fr 10 yrs ago. Heo yun tu i rasa mehhhh...watak yg unwelcome haha. Semak plak nak buat competition sapa janguk punya cinta hati. But the consistency janguk layan dia tu menten hahaha..dia blah je masa org tu lum habis ckp.

Sian mudeok berpisah ..logik la rasa kena abandoned...she has nothing on janguk utk leverage.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2022 08:43 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-7-2022 08:44 AM
sitisbp replied at 17-7-2022 12:35 AM
Dah dpt jawapan persoalan siang td haha. Jang gang unsealed the ice stone n practise the forbidden ...

so Jinmu and Queen MAMA Danju dah tahu ye - Jung Uk siapa...and yes the origins of the Iced stones, memang lah Jang Gang ni pun....dia ni nakal sikitlah dalam baik. So, persoalan terjawab. so queen ni salah silah dia camnne  pulak , rajin  pulak  queenn dannju ni comparinng notes, discussing about jung uk etc , far from the palace tu.
so, noow Buyeon mati ke tak - still questionable and i i think tak matilah , she survived the murder , sebab ade scene dia nampak Jinmu holding the iced stones ontop of the boat while teh view is seen from the water underneath, nampak macam bayang org yg dalam air tengok kat atas boat. Jahat sungguh gang GWanju ni...tapi pandai pulak diakesan iced stones tu kat lembah tasik tu ye?


Ep 9

i sedih tengok Mudeok tungguuuu je Jung UK kat luar gate Song rim tu kan? haaa sian dia and siap curse lagik ...nad it is so sweet when the Maidservant Kim was quoting what Jung Uk said about the Queen of his heart..camne


she is akin to the egg on top of a tree...

so jgn kite lupee , misi jung uk is to get her up on that big tree....itu janji aku janji dia kat Mudeok...

muke kawan Mudeok tu i ingat Rami ( attorney Woo hahahahah) tapi tak that lady pernah berlakon film and drama gumiho, kelakar ...yes , cari nahas pakai ribbon Choi and jinyowon clan..

and guess what - Jinyowon clan ni a bit fickle ye, they like lalang switching their sides like nobody's business....aiyaaaa

kite lihat semue girl yg ayah dia bawa balik - ingatkan Bu yoen tak dapat nak bukekan pintu relic chamber Jonyowon , kecuali Naksu/ Mudeok...
Mudeok could detect the energy kuasa dia...dia baik ni.

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang kelakar grand teachee lee...time singgah ke party tu boleh plak chaste tea abis ke lupa minum...menahan gelora jiwa ja dia...hahaha....
As predicted besar kemungkinan mi deok from jin family.ptt le awal2 lg dia boleh detect energy dr body jang uk...
Tp kan kenal mu deok dgn member yg mencari dia tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 17-7-2022 09:30 AM
Yang kelakar grand teachee lee...time singgah ke party tu boleh plak chaste tea abis ke lupa minum.. ...

Tu la kan sbb skrg soul naksu yg take over/ dominan, mesti dia tak kenal kawan tu.  Unless mudeok reveal some of her memories to naksu. In some fictional fantasy, sharing memories ni boleh berlaku la. If dia tak recognise kawan tu..n jinmu gunakan kawan tu as buyeon..hmmm

Part master lee tu i suka je dia kacau daun hahaha..sian maid servant kim tu, dah ckp terang2 kat mage park tu, tp mamat tu still blur2 sotong..annoying bethol.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-7-2022 08:43 AM
so Jinmu and Queen MAMA Danju dah tahu ye - Jung Uk siapa...and yes the origins of the Iced stones, ...

Skrg janguk n mudeok ni..mcm mana ni sebenarnya..masih in denial konon master / pupil ke....ke dah terima hakikat theyre in love w each other? Derang lupa ke derang share jade yg menambahkan lg rasa syg tu, walopon bukan dlm bentuk cincin...i am sure relic tu ada same effect.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:57 PM | Show all posts
jap  you all,,

ade scene kan yg babak  puan Jinwoyon tu yg Choi tu arahkan relics tu dibuang sebab depa dah hilang magik? ade tak nampak dialogue tu???
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 04:01 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 17-7-2022 09:30 AM
Yang kelakar grand teachee lee...time singgah ke party tu boleh plak chaste tea abis ke lupa minum.. ...

hmm kawan Mudeok ni kire ala ala Lee Saemang mr Queen tu lee hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-7-2022 03:57 PM
jap  you all,,

ade scene kan yg babak  puan Jinwoyon tu yg Choi tu arahkan relics tu dibuang sebab  ...

Ada. Dia suh buang cermin n yg mcm ular warna hijau yg nak ngap tgn crown prince tu. Takde energy , suh bakar n buang kat tasik goncong menda tah nama. Tp pastu terus potong bapak jin balik bw candidate buyeon. So tak tau significant ke tak scene tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-7-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tgk epi 9 iols hampir pasti yg Bu Yeon = Mudeok & dia datang dari keturunan mage yg buat rain ritual 200 years ago…walaupun Jin Mu cakap Bu Yeon dah mati but we never know kot2 ada org yg selamatkan dia & then end up kat Kg. Sari…that’s when she met dgn the girl yg mengaku kawan Mudeok tu…so instead of Mudeok curi barang dia, actually dia yg curi barang Mudeok (she has the scarf yg balut mata Mudeok dgn cop mohor family Jin)…so it’s about time the story about siapa sbnrnya Mudeok ni unfold since kita akan sampai separuh perjalanan drama ni…

So Bu Yeon hilang tu angkara Jin Mu lah…he used her to retrieve the ice stone yg Jang Gang dah seal & then killed her…

Ada komen2 kat luar sana cakap body yg Jang Gang nangis2 tgk tu ayah Naksu…bila tgk betul2 mcm ye…
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 10:39 PM | Show all posts
sitisbp replied at 17-7-2022 10:10 AM
Skrg janguk n mudeok ni..mcm mana ni sebenarnya..masih in denial konon master / pupil ke....ke dah ...

for sure ade emotional bonds , missing  tu ade  perasaan dah , cume depa tak lafazkan je .....i think sebab faktor situasi and masa juga...tapi feeling tu i rase ade sebab maidservant Kim tu  cakap kat Mudeok, yg Jung Uk dah ade kekasih hati dia..wanita tu macam egg and at the top of the trees...so i think masa tu  i think Mudeok knws already, dan masa  alchemy last week tu pun...she hugged him spontaneously kan masa Jung Uk kata dia masih dirinya...da cara depa defend each other sepakat tipu ape yg berlaku actually masa mlm kejadian alchemy tu , disaksikan Yul tu...so. Yul faham yg they already defend each other  so sanggup tipu sikit2 soo ..

tapi i kesian juga kat Yul tu ye...

ape maksud bile Naksu/ Mudeok ckp - you ended following me ...tapi itu literally dia dah lalok masa tu ..so dia follow lah mudeok ...

the crown prince tu jujur je...aku kill you if you do that again ye ...haha tanpa selindung kat mudeok...honest lak tu yg dia x suke jung uk ...terasa hati if mudeok gune
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasat kbat betul soalan...takat nak amik org gaji je kot...siap crown prince team up dgn dang gu n sul nak cari jawapan...
Berjaya jgk jang uk baca buku kosong tu...founder song rim ni ada bercinta kot dgn pengasan jinyowon dulu2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2022 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan betul tekaanku…the lady yg buat ritual panggil hujan tu owner Jinyowon & family Jin skrg ni keturunan dia…

Bertuahnya jadi Mudeok ni…the 3 guys (Park Dang Gu, Seo Yul & CP) susah payah carikan jawapan utk soalan exam dia…cuma yg last tulah susah sikit utk dia sbb dia dahlah kecik, badan dia lemah pulak tu…tapi keinginan nak stay beside Jang Uk tu mengatasi segala2nya…

Byk nau loveline dlm citer ni
Jang Uk-Mudeok/Naksu-Seo Yul-CP
Mudeok/Naksu-Jang Uk-Jin Cho Yeon-Heo Yun Ok
Jin Cho Yeon-Park Dang Gu
Park Jin-maidservant Kim-master Lee
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 17-7-2022 11:42 PM
Dasat kbat betul soalan...takat nak amik org gaji je kot...siap crown prince team up dgn dang gu n s ...

Hahaah...part ni mmg lawak laa....bergandung bahu jwb soalan and siap bg jwpn kat mudeok..mujurla lepas..part lain mmg mudeok usaha sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Episod smlm mendebarkan..lebih2 sbb tmbh watsk kawan mudeok..dh agsk dh jinmu sure akan guna dia...

Episod mlm ni aduhai..janguk yg home sick plus rindu mudeok...sweet je mudeok  belikan jajan utk jang uk...ingt je tuan muda dia suka apa...tapi scene paling touching td masa mudeok kejar jang uk n jumpa kat jambatan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Teavher leee!! Hahahaha...abisla kalau dia leka..kalau tak minum tu mmg cinta 3 segi dengan kim doju and park jin tu...ngek je muma muma teacher lee tahan nafas...hhahaah
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-7-2022 11:52 PM
Kan betul tekaanku…the lady yg buat ritual panggil hujan tu owner Jinyowon & family Jin skrg ni ket ...

Byk loveline..tak tau mana yg bakalan brlayar..hahahaa...

Tapi seo yul jd sad boy laaa...mudekk mmg xnk kot layan dia..myb sbb misi dia as naksu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-7-2022 07:35 PM
Lepas tgk epi 9 iols hampir pasti yg Bu Yeon = Mudeok & dia datang dari keturunan mage yg buat rain  ...

Iols pun dh rasa confirm mudeok tu buyeon...si pencuri pun heran nape mudeok x buta...so buyeon buta..x tau la masa atas samapan tu jinmu tolak je dia n tak mati..tp jinmu mcm confirm je dia mati...tp kalau family jin suh bkak pintu..adakah si pencuri bole bkak myb dgn bantus. Jinmu..tapi pompuan je kan bole bukak pintu tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 18-7-2022 12:12 AM
lynn_dmm replied at 17-7-2022 11:59 PM
Byk loveline..tak tau mana yg bakalan brlayar..hahahaa...

Tapi seo yul jd sad boy laaa...mudekk m ...


Misi nak jd balik as naksu yg powerful n dia benornya dah ter suka janguk jugak. Rasa janguk open n accepted his feeling...tp naksu masih cuba ignore her feeling, still fikir sbb her desperation tu dia perlukan janguk n part ways later on bila mission masing2 tercapai. Tp kan ending td, pandai mudeok expressed how upset she is bila janguk translate that piece of songrim advert as her love letters. Dia upset sbb tepat kot n janguk reply meaning lg susah dia nak kawal perasaan dia hahaha. Bukan bertepuk sebelah tgn. Sian seo yul. Tp takpe, at this point mmg i dah pilih jangukxmudeok
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 17-7-2022 11:42 PM
Dasat kbat betul soalan...takat nak amik org gaji je kot...siap crown prince team up dgn dang gu n s ...

Kann lawak gila. Suka betul bila ada scene derang sama2. Even masa janguk kantoi sneak out tu pun lawak. Sib baik ada biskut buat cover line. Cp pun heran apsal dia baik sgt dgn janguk
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-7-2022 11:52 PM
Kan betul tekaanku…the lady yg buat ritual panggil hujan tu owner Jinyowon & family Jin skrg ni ket ...

Biar la master lee tu dgn maid kim. Lama benor beratus tahun celibate. Boleh pencen dah lps janguk jd master hahha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:31 PM GMT+8 , Processed in 0.305270 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list