CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

Ifa Raziah menemplak mana-mana individu yang menegurnya supaya menutup aurat.

  [Copy link]
Post time 26-5-2022 10:16 AM | Show all posts
cakap dalam hati je dah laaa. Gila ko bgtau 1 malaysia hahahahha, berani ye cik ipahhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2022 10:16 AM | Show all posts
anony-mous replied at 26-5-2022 09:19 AM
Takut ler sbb takut Allah. Sedar byk dosa. Rasa xlayak, takut dgn lintasan hati. Takut sbb tau dir ...



Benahilah hati untuk mengatasi rasa takut sedemikian.  Sebesar apapun dosa yg pernah dibuat/terlanjur,  Allah itu al-Rahman dn al-Raheem,  dn pintu taubat sentiasa  terbuka selagi hayat belum di garis penamat. Jgn ada buruk sangka merasakan diri 'tak layak' untuk beribadah di hdpn Kaabah dn padamkan segala lintasan hati yg menjauhkan diri drpNya.  Itu semua hasutan syaitan untuk merendah2kan tingkat keimanan seseorang. Tak ade manusia yg tak berdosa, hari2 buat dosa.

Apb ummah takutkan Allah, ummah akan 'mencari dn mendekatkan' diri kpdNya.  Cuma caranya yg berbeza2 sekalipun satu saja petunjuk yg ada iaitu kembali kpdNya.
Tekadkanlah hati Sdra, menabunglah dn berdoa selalu semoga Sdra diizinkan bersama2 jemaah bertawaf dn sa'i di Masjidil Haram. Semoga kita akan lebih memahami siapa kita sebenarnya di sisi DIA. It is, dari DIA kita datang dn kpd DIA kita pulang.

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 10:25 AM | Show all posts
nak pakai tudung atau tak, itu hak ko
tapi tak yah meriak cakap macam babun ni
kalau Allah nak tunjuk sekejap je
tak boleh ke jawab baik2 contoh doakan saya suatu hari nanti
tak yah nak membongek cakap tak pakai tudung pon dah 3 kali umrah
setakat umrah macam melancong tapi tak terkesan dalam hati tu baik kau taubat banyak2
takut tetiba malam ni tido esok bangun dah dalam kubur
eh makcik nenek ipah
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 10:34 AM | Show all posts
mungkin lah kan sesetengah org dia rasa MANUSIA (ayah,kakak,abg,kwn,jiran) yg suruh dia tutup aurat atau solat tu sbb manusia yg suruh..jd dikatanya hak msg2 lah nak buat ke tak..kubur msg2..
tp KENA INGAT 1 jer..yg manusia2 suruh tu sbnrnya adalah perintah dr Pencipta kita..wajib menurut perintah tanpa byk soal. jika rasa tknk buat pun jgn la bg alasan2 bodoh dan tak cerdik. benda tu wajib kot..fullstop. takde lg kona kona sana sini. sapalah kita nak argue apa yg Pencipta kita dh perintah kt kita
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 24-5-2022 10:26 PM
Dia isi sotkabor lama..renyuk renyuk jadi wonderbra

Mesti ada stamp karbon dakwat sokabar tu melekat lekat kat badan dgn coli
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:11 AM | Show all posts
sleepandream replied at 25-5-2022 11:50 AM
teringat dolu sheols taknak vaksin sinovac... nak pfizer jugak sbb lg bagus....
hujung2 mmg betul pu ...

kan lepas dia buat hal pasal vaksin
kelantan terus vaksin pfizer utk rakyatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:13 AM | Show all posts
awex^returns replied at 26-5-2022 02:25 AM
nak pakai tudung atau tak, itu hak ko
tapi tak yah meriak cakap macam babun ni
kalau Allah nak tunju ...

harap beliau sempat mengucap sebelum tido malam hari2
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:28 AM | Show all posts
cupu replied at 24-5-2022 10:15 PM
Herannya aku. Mcm mn dia blh jd kaya..nyanyi so so.biz xde pun kawan aku pakai product dia. Jd agen  ...

samalah..saya pun tertanya2..sebab dia buat vendor festival tu ke boleh jadi kaya?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak bersedia, just diam.

Lagi cakap lagi nampak benak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak bersedia ke apa ke tak perlu bandingkan dgn ayat "yg bertudung pun, buat jahat".
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:31 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 25-5-2022 06:05 PM
Aku pergi first time kat sana balik aku terus tutup aurat...walaupun takde pun niat sebelum tu. Tak  ...

mungkin atas niat kot awak..sebab kalau betul niat kita nak kesana, maka dapatlah hidayah selepas pulang..
tapi kalau niat xbetul tu mungkin macam ni lah kot yg dia dapat..sekarang pun ramai artis pegi dah macam pegi melancong tengok..
kalau orang yg betul2 susah dapat jejakkan kaki kesana memang akan menghargai perjalanan mereka ke sana.


Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Solat tu mencegah kemungkaran.

Tapi if solat dan masih buat kemungkaran, check balik lah solat kita tu.

Mungkin wuduk tak sempurna. Mungkin masih berhadas besar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sombong yer dia nih..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 01:01 PM | Show all posts
johan-adx replied at 26-5-2022 10:34 AM
mungkin lah kan sesetengah org dia rasa MANUSIA (ayah,kakak,abg,kwn,jiran) yg suruh dia tutup aurat  ...

maybe dia rasa nanti dia mati boleh golek2 sendiri, mandi sendiri dan tanam diri sendiri
tu yang meriak sangat

umrah tu bukan pencuci dosa kalau masih terus berkiblatkan Syaithonnnn

ni speseis acik ritrude juga ni
walaupun mulut hamsuang rajin ngaji dan solat katanya

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 01:02 PM | Show all posts
lolita737 replied at 26-5-2022 11:31 AM
mungkin atas niat kot awak..sebab kalau betul niat kita nak kesana, maka dapatlah hidayah selepas  ...

betul tu, jangan meriak dengan amal kita yang sejengkal tu
kalau dosa lebih beratus2 kilometer

kadang nak doakan yang tak baik untuk orang2 macam ni tapi takut balik kat diri sendiri

cuma kesian lah kat anak2 mereka dapat mak bapak macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 01:40 PM | Show all posts
pi layan orang tua gila ni pasal apa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2022 01:56 PM | Show all posts
awex^returns replied at 26-5-2022 01:02 PM
betul tu, jangan meriak dengan amal kita yang sejengkal tu
kalau dosa lebih beratus2 kilometer

betul tu..sebab sekarang ni nak cakap pasal orang semua akan dapat cash kat kita..huhuhu


Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 02:04 PM | Show all posts
Ahh sudah..kita sekali pun tak djemput tanahsuci mekah.
Giteww
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 02:05 PM | Show all posts
TAKBUR, UJUB, RIAK

May Allah bless u
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
X yahlah jawab soalan provok dari netizen. Ni ko sibuk melayan smpi tersalah cakap. Diam je biarlah nmpk classy sesuai ngan status jutawan tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 04:09 AM GMT+8 , Processed in 0.189816 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list