CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/viu/iQIYI 2022] EVE - Seo Ye Ji, Park Byung Eun, Lee Sang Yeob

  [Copy link]
Post time 18-7-2022 08:42 AM | Show all posts
hidden_fear replied at 17-7-2022 02:23 PM
Chairman Kang macam tak ada kaitan dengan kes Jedix  tapi disebabkan So Ra nk dia, jadi dia terlibat ...

hopefully la el dan chairman ni bersatu lah ending nanti.sebab chairman kang tak bersalah pun ..
lagipun diaornag tu kan twin flames kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-7-2022 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 17-7-2022 09:45 PM
Yg kat youtube tu tvn korea kan. Tp tak gigih lak dorg nak letak subtitle.

Yg ig tvn.asia tu pali ...

Haah... kadang2 ada jugak video yang ada subtitle... tapi drama ni takde...

Patutlah rajin bubuh subtitle... sebab tvn asia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 17-7-2022 09:51 PM
Yup. Yg penting Lael jatuhkan 3 org yg jahat tu.



Iols tak boleh tengok 3 orang tu... memang takde rasa kesian pun kalau diorang jatuh...

Sabar jela ending tak memuaskan hati ni...
Sebab dah follow 3 seasons kan... tup2 macam tu plak endingnya...  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Cpkay replied at 18-7-2022 08:40 AM
ya.. puas hati tengok scene ni.  patut dia pijak lagi kuat ..ahahhaha

Geram sangat kan... Padan muka VC Kim tu... dia & Han Pan Ro sama jahat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 18-7-2022 09:16 PM
Iols tak boleh tengok 3 orang tu... memang takde rasa kesian pun kalau diorang jatuh...

Sabar je ...

Lama tau aku nak melupakan ending tragis penthouse tu. Geram pun ada. Lum jumpa lgi drama lain yg boleh aku fully move on.

Lps tu, x insaf2 lgi. Still jgk aku follow cerita btemakan balas dendam bagai.
Dr bloody heart, eve, why her n dr lawyer. Sapu habis.
Yg bleh kita beremosi masa tgk.
Ikutkan eve ni pun genre Makjang kan.
Hahahaha.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 18-7-2022 10:06 PM
hijau88 replied at 18-7-2022 09:52 PM
Lama tau aku nak melupakan ending tragis penthouse tu. Geram pun ada. Lum jumpa lgi drama lain yg  ...


Faham...
Sebab follow 3 seasons tu rasa frust la ending tak best...

Kalau drama makjang ni better la 1 season habis terus tak payah sambung2 kan... tak kisahlah sad ending pun...

Kalau crime thriller iols okay ada sambungan macam Stranger...

Haah... Eve ni makjang... tapi iols rasa takde season 2...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 18-7-2022 10:03 PM
Faham...
Sebab follow 3 seasons tu rasa frust la ending tak best...


Xyah la nak berseason season cerita eve ni.
Hope so, endingnya helokkkk.

Klu cerita stranger/dr romantic/voice aku sokong klu nak buat berseason season lgi.
Cuma dr romantic tu lagi prefer cast dr S1.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni mmg setiap ep ada 18sx scene ker,terpanjat iols..daring sungguh ler..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-7-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 18-7-2022 11:00 PM
Xyah la nak berseason season cerita eve ni.
Hope so, endingnya helokkkk.


Lagi satu iols tak nak finale Eve ni open ending... sebab ni bukan slice of life @ drama yang sesuai untuk open ending...  

Iols tak tengok pun Dr Romantic Season 2... follow season 1 jer... sebab tukar cast...
Takde mood nak tengok bila tukar cast except cast tu favourite actor/actress...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 19-7-2022 12:16 PM
Citer ni mmg setiap ep ada 18sx scene ker,terpanjat iols..daring sungguh ler..

Yup... drama ni awal2 memang rate 19+...
Iols tak ingat sampai episode berapa... tapi lepas tu dah takde scene xxx...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 19-7-2022 09:37 PM
Rahah replied at 19-7-2022 09:12 PM
Lagi satu iols tak nak finale Eve ni open ending... sebab ni bukan slice of life @ drama yang sesu ...


Khennnnn. Eve ni jgn open ending. Tp aku dah siap sedia sebrg kemungkinan apa jdi kat ending eve ni.


Aku pun ni x minat pelakon2 / watak baru dlm DR S2. Tp sbb storyline. Aku hadap la. Cerita DR la drama medikal yg paling best bgi aku.
Aku pun prefer DR S1. Sbb watak n pelakon utama tu best2. Sbb drama tu juga la aku minat kat seo hyun jin.

So far, utk S3... YYS n SHJ (casts S1) takde confirmation dorg akan join kan.
Casts S2 je ada, dah la aku mmg tak minat perwatakn dorg dlm tu (woo jin n eun jae) tu. Xleh challenge watak dr seo jung n dr dong  joo. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 19-7-2022 09:17 PM
Yup... drama ni awal2 memang rate 19+...
Iols tak ingat sampai episode berapa... tapi lepas tu dah ...

Iols dah tengok sampai ep9
Geram dkt lee el
Sian pulak dkt so ra walau dia pun jahat
Kang tu muka manjang ketat ja kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 20-7-2022 09:46 PM
Iols dah tengok sampai ep9
Geram dkt lee el
Sian pulak dkt so ra walau dia pun jahat

Xyah nak kesian kat sora. Dia tu kejam wey. Wakakkaka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun pengerusi kang taktau hal yg sbnr psl zedix. Tp dia buat tak peduli pun bila Mak Lael dtg ke company dia dulu.
Cuma yg bagusnya bila pengerusi kang dah tau hal sebenar sedar diri la jgk dia.

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lael tu even marah n dendam kat pengerusi kang tp tetap dia cintakan pengerusi kang. Gigih lak dia mencari lps tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hansora kurung hanparo lak kat bilik kurungan tu. Ngan prtolongan bodyguard dia. Rasain loh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lael n pengerusi kang dah berbaik.
Tp mcm VC kim n hansora nak pgi serang dorg kat rumah mana ntah. Adeiiiii.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Preview final epi.
Nmpk mekap hansora dah mcm joker lak.

Tgk mcm happy ending utk Lael jek. Tp takut ada plot twist yg menyakitkan hati pula nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekian. Spoiler ep 15. Sbb dah nak abis, gigih tgk live. Hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp2 la pengerusi kang leh buktikan dia ni berguna. Untung la Lael tu mmg suka kat dia. Bru hilangkan diri kejap. Dah Lael gigih cari.

Eunpyung jgk la setakat ni sedia berkorban n sentiasa ada sisi Lael.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:22 AM GMT+8 , Processed in 0.107103 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list