CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2526|Reply: 25

"Apa Kes?" - DSV Kecam Influencer Buat Konten 'Tak Sekolah' Mengamuk Dapat Duit Palsu

  [Copy link]
Post time 20-5-2022 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida berang dengan seorang seorang pengasas produk dan influencer kerana memuat naik 'drama' pergaduhannya di media sosial berhubung wang palsu.


Baginya, Puteri Sari telah menghasilkan konten yang tidak sesuai di TikTok kerana 'main baling-baling duit'.




Kredit foto: TikTok



"erlu ke baling duit?

“Buat konten tak cerdik, tak sekolah.

"Konten duit palsu ni merisikokan diri sendiri. Nak up, nak bagi viral dengan campak-campak duit. Risiko dikecam, dikeji. Risiko duit ni ada roh yang tak boleh dibuang, dicampak walaupun palsu.

"Jangan buat konten murahan. Jangan buat konten tak cerdik begini," ujarnya.





Kredit foto: TikTok




Walaupun ramai menyuarakan rasa berang terhadap tindakan mereka memijak wang berkenaan, Puteri Sari dalam video terbarunya mendakwa akan melaporkan mengenai wang palsu itu kepada polis.














Apakah kesudahan kes ini? - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bercakap sambil senyum meleret dah macam mamat yang senyum je bila masak tu. Yela kenapa tak transfer je 10k, knowing Jamumall ni segala benda dia nak viral, tertukar anak pun boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:58 PM | Show all posts
gagalnya aku rasa society kita skrg...sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha semalam lalu live dia terjerit2 menengking2 marahkan puteri sari. Once ko dah menipu duit fake selamanya orang ingat. Over nau2 nak gaduh acah2 gengster. Meluat gila tengok muka dia kalau buat live. Overr dan overclaim
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ingat comel ke pakai kontex lens bulat gitu..buat senyum kemut....sedih tgok di saat kita sebok bertiktok kapal china dah masuk perairan kita, udara kita....nanti kena serang dgn roket kita pakat lawan menari tiktok ye..boleh dah nak hafal step ni  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah2 sama je puteri sari gila viral. Takyahla nak jelaskan satu2 tindakan ko kenapa tak report lah, marah sangat lah xsempat kira lah. Tapi sempat record plak. Kenapa aku rasa annoying ek cara dia bercakap. maybe memang tak telus kot cara marketing dorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:09 PM | Show all posts
sumpah tak kenal sapa. tp tok vida nak kecam ape. ni semua waris dari konten2 bodoh yg ko buat dlu. zaman now semua org nk prepare psl isu makanan. lantak laa konten bodoh korang nk campak duit ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:11 PM | Show all posts
Kes mengata dulang paku serpih ke?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2022 03:12 PM | Show all posts
emmmm sadis nya lahai semua founder kosmetik. haukkk perangai semua nak up marketing viral walaupun content x ada akhlak. sedihnya atitude dan kecerdasan otak. Bida pun jgn nak ngata org sgt. ko pun sama je perangai
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:47 PM | Show all posts
Pengasas konten bodo ni bermula dari ko le DSV gundu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 05:42 PM | Show all posts
Semua pakat nak menumpang viral tak cerdik. Nak famous sebab kontroversi.

Sedih betul kita punya influencers macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ketet span tebal ni. Mmg aku nak luku2 je bila tgk muka fake dia tu. Tolong la ajar dia pilih bra yg sesuai dgn ketet tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Apebenda filter dia guna cakap dah macam kartun
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa dia ni? Retis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni kan dulu selalu guna duit palsu untuk live then ada sekali tu dia balut bata ke apa dengan gold color paper, dia kata tu jongkong emas yang akan diberi sebagai hadiah .. cetak duit palsu adalah kesalahan sangat besar di sisi undang-undang, pelik tak kena tahan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary nya
Fake to the max expression dia
Dah macam robot
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-5-2022 08:38 PM | Show all posts
dulang...paku... serpih...

vidatifu ni dolu lagi lah... konten masukkan berlian fake dlm makanan nak bagi dkt aishah... siap ada scene ludah2 ke apatahhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:43 PM | Show all posts
kotakominami replied at 20-5-2022 03:06 PM
Dia ingat comel ke pakai kontex lens bulat gitu..buat senyum kemut....sedih tgok di saat kita sebok  ...

nk buat mcamna generasi sekarang kan. sedih skit2 buat content ntah apa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Geram nak gunting benang2 terjuntai kat tudung tu. Duit byk2 beli la tudung helok sikit kualiti dekk
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 20-5-2022 03:09 PM
sumpah tak kenal sapa. tp tok vida nak kecam ape. ni semua waris dari konten2 bodoh yg ko buat dlu.  ...

Kan..semua skg ni suruh prepared simpan stok makanan asas..tapi mcm rumah aii yg gula 1kg pun tahan dekat setahun ni xtau la nk prepared apa..aii yg penting air ja..ank aii suka berulang minum air sejuk..tapi air xtau Air mineral apa yg sama rasa mcm air cuckoo..aii xjumpak lagi
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 04:22 PM GMT+8 , Processed in 0.095622 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list