CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1383|Reply: 4

Roadtax Selalu Terkoyak, Netizen Berikan Petua Untuk Cabut Roadtax Tanpa Koyak!

[Copy link]
Post time 10-3-2022 02:22 PM | Show all posts |Read mode
Pemilik kenderaan setiap tahun wajib untuk memperbaharui cukai jalan mereka dan pastinya ramai takut untuk membuka pelekat "roadtax" untuk ditampal di kereta sendiri.

kredit foto: Twitter



Seorang pengguna media sosial Twitter meluahkan dia kecewa kerana setiap tahun dia gagal melekatkan "roadtax" dengan kemas dan setiap tahun "roadtax" itu pasti terkoyak.


Malahan, dia terpaksa letakkan dengan pita pelekat lutsinar dibahagian belakang untuk menutup kesan koyak "roadtax" itu.



Difahamkan, ada netizen yang membantu pengguna Twitter dengan petua dan panduan untuk menggelakkan "roadtax" itu terkoyak lagi seperti contoh, tarik kertas putih dan bukan pelakat biru itu.



Ada cara lain iaitu bawa "roadtax" itu ke kedai perhiasan kereta kerana mereka lebih pakar, tetapi itu sudah tentu memakan kos duit. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2022 02:59 PM | Show all posts
pasal roadtax pun nak buat issue..
kat roadtax tu sendiri ada tunjuk untuk koyak dari mana..
kalau u follow and tarik slowly, elok je keluar sekeping..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2022 03:57 PM | Show all posts
nubis baru dapat kereta ke?

tak pernah lg aku cabut slow2 elok2, jd koyak rabak macam ko sis
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemahhhh.. Kalau tampal roadtax pun ko fail, maknanya memang ko jenis buat kerja comot n tak cermat ????
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2022 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tampal satu hal, nak cabut nanti satu hal, sebab ada gam terlekat kat cermin. So solution, bawak kedai tinted, diorang laminate kan, pastu tampal dgn roadtax sticker. Bayar upah saja, duit minum diorang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Pulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Perempuan,Albertine Leo Jia Hui,  Enam Tahun Dilapor Hilang di Iskandar Puteri
YgBenarPulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Pe
Views : 36454 Replies : 51
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 4583 Replies : 8
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 56948 Replies : 83
Warga KL paling murung, stress
JoyahMengayahWarga KL paling murung, stress
Views : 7509 Replies : 75
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21169 Replies : 348
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 35696 Replies : 40
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92700 Replies : 1045
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31786 Replies : 218
Sejauh mana GIGIHNYA  korang
fahdramliSejauh mana GIGIHNYA korang
Views : 75006 Replies : 396
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 32221 Replies : 173

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 09:52 PM GMT+8 , Processed in 0.055389 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list