CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: bubuk_bearbear

Netizen Banding Gaji Lee Zii Jia Dengan Pemain Bola Sepak Malaysia Yang Jauh Lebih Banyak

  [Copy link]
Post time 26-1-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Football fans lagi ramai...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-1-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 26-1-2022 07:34 PM

I rasa gaji pemain badminton x byk tp elaun byk kot...pernah baca dulu setiap kali masuk pertandingan melangkah ke pusingan2 seterusnya tu akan dpt elaun walopon x menang...sbb iols baca masa olimpik tu... Then some more kejohanan badminton ni byk, yg international, yg national, yg superseries la, kejohanan dunia, asia bla2...mustahil kata x cukup...some more lzj ni kan byk masuk kejohanan...pernah ke dgr pemain badminton kito ni merempat masa tua? Xpernah kan? Pemain bola pernah la iols dgr...ada kes pemain bola ni byk yg gaji tertunggak sbb kelab/persatuan xmampu byr...pernah ke gaji pemain2 badminton kita ada isu xdibyr gaji? Deyols pegi mana2 tour competition sume disapot kot walopon byk jgk yg xmenang..dato lcw tu xmenang kejohanan dunia, olimpik pun dah jutawan sbb menang byk superseries je pun boleh buat duit tambah2 kalo yg premier tu...sbb tu xleh banding..yg nk banding tu sila banding lcw ngan pemain2 bola jdt je lah kot...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 09:34 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 26-1-2022 09:37 PM

pemain bola malaysia ni memang overpaid pun.
gaji tak sepadan dengan market dan income kelab yang ciput.

club spending hanya harap geran tahunan dari FAM,
company luar pun tak hingin sponsor


Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ada sesapa kat forum ni tau sapa pemain bola yg 'bincang dan amik gaji' drp FAM???...LZJ ni cam dia bincang dan 'amik gaji' drp BAM.Dh tu baru boleh bincang...gaji dia ngn pemain bola..secara 'adil'.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki masing2lah. Bola main ramai2 nak demi satu kemenangan... badminton main solo atau duo jer pun dan badminton bkn no.1 sport in world. Kau menang world Cup badminton pun takkan sama impact dgn football
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:42 AM | Show all posts
acik mana tah ari tu kata 8k ni dah kira banyak banding dgn bbnu yang susah2 grad ada degree

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:46 AM | Show all posts
tak boleh bandingkan sukan badminton dgn sukan bola sepak...makhluk mana yg bodoh sangat tu...banyak sangat makan hasil bumiputra tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 27-1-2022 10:42 AM
acik mana tah ari tu kata 8k ni dah kira banyak banding dgn bbnu yang susah2 grad ada degree

Soccer is a contact sport dok...sedangkheun the only contact aspect of sport badninton ini...bila ko nak mulakheun dan berakhir satu satu perlawanan...berjabat tangan.....

Kahkahkahjahkahkah

So payah la nak compare kheunz?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-1-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Netijen sekarang banyak masa
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:09 AM | Show all posts
Edited by pasa at 27-1-2022 11:10 AM
rashiman replied at 26-1-2022 04:15 PM
BAM guna duit rakyat, nanti kalau BAM banyak guna duit rakyat utk bayar pemain, nanti rakyat bisin ...

BAM dapat duit pun dari MSN

MSN tu tempat parking semua sponsorship kepada kerajaan untuk tujuan sukan

bila lalu MSN dapat la pengecualian cukai.

Semua persatuan Sukan dalam Malaysia buat mcm tu.

kelab Profesioanl tu kelab tu sendiri kene cari sponsorship.





Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:11 AM | Show all posts
ekselen replied at 26-1-2022 07:30 PM
I rasa gaji pemain badminton x byk tp elaun byk kot...pernah baca dulu setiap kali masuk pertandinga ...

ye betul..mcm tu la cara diorg survive dgn karier diorg..tennis pun mcm tu..masuk competition yg dah ada jadual setiap tahun,biasa kalau baru bertapak ni, diorg masuk event kategori yg kecik2 dulu..lepastu meningkat naik skit skit.. dari situ diorg collect point.points tu jugak yg menaikkan ranking diorg dlm sukan tu. pemain yg rajin masuk series dia senang lah, ada masuk series,ada gaji lah mcm tu. sebab itu diorg kena konsisten.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:17 AM | Show all posts
lagi satu ada ke liga sukan badminton kat malaysia ni.

hahahah bongok betul netizen skg kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:27 AM | Show all posts
mungkin tengok saiz dewan/stadium & penontonnya...mana yg masyukkkk
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 03:26 PM GMT+8 , Processed in 4.792004 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list