CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tumpanglalu74

[Tempatan] Poll Kontot Viral #5: Tak Malukah Engkau Wahai Muntri Kesehatanan Bila Peguam Asiah Kantoikan Data Engko Sebegini?

[Copy link]
Post time 15-1-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
32 juta tu total rakyat eh? Kanak2 baby semua lah eh? Ke dewasa je?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 15-1-2022 01:19 PM
32 juta tu total rakyat eh? Kanak2 baby semua lah eh? Ke dewasa je?


Nah, tengok la sendiri.  Dari setiap 100,000 pendudok..  Bukannye dari setiap 100,000 dewase.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 15-1-2022 01:35 PM
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 01:16 PM
Personal attack je yang ko ade..  Dari menopos ke umor aku ko pegi persendekan.  Meaning engko mema ...


Tak dak point apa plak? Aku dah explain figures tu tapi kamu pulak defensive kenapa?  Sebab kamu tak boleh terima tu sbb kamu tohmah aku PA kau kan?? Pepe jelah dah faham sangat MO kamu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 01:34 PM
Tak dak point apa plak? Aku dah explain figures tu tapi kamu pulak defensive kenapa?  Sebab kamu t ...


Aku takde modus operandi macam tikus2 Kay2 Emm kat forum ney..  Engko tu pulak ketua dayang depe.  Begitu je la engko di mata aku pon..  Nothing more la tikus oii.  Haha..

Yang tinggey bagi ko setakat merayu suroh orang jangan calculate je la pon..  Sebab bila calculate memang konfem korang tu penipu.


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 15-1-2022 01:19 PM
32 juta tu total rakyat eh? Kanak2 baby semua lah eh? Ke dewasa je?

The assumption of cik asiah ni per 100k population ie 32 mil population itu salah.  

Bila kkm or even any other countries states their cases per 100k population, itu just a standard formula used by statistician globally untuk kiraan demographics.  

Cases per 100k used by kkm tu bukan menunjukkan kepada 320x100k la bagai macam si asiah poyo ni.  Tu sebab kalau x de ilmu dok diam2 je tanya org yg lebih pakar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
borne replied at 15-1-2022 12:55 AM
Dia tak kata pun 32 juta orang dapat Covid.  Engko yang kata.  Sebab engko yang nak twist..

Kita  ...

acik asiah yg putar ko ade la even jumlah jangkitan/kematian tu bukan jumlah sebenar tapi per 100k penduduk mengikut status vaksin. bukannya ada 555 kematian unvaxxed sepanjang 37 hari tu, sebenarnya lagi rendah. kalau kadar jangkitan/positive relative to daily tests. kadar kematian pulak perbandingan dgn jumlah kes.

nak senang faham tukar jd percentage. kalau test 100k unvaxxed, 10.87% berisiko dijangkiti covid. kalau swab 100k vaxxed 2 dos, hanya 4.26% yg berisiko dapat covid. kalau 100k dah tikam booster pulak risiko tu jd lagi rendah; 1.24% jah yg mungkin bernasib malang dijangkiti.

utk kematian pon sama. kalau 100k unvaxxed kena covid, risiko mati akibat covid adalah 0.55%, 100k vaxxed 2 dos pulak risiko semakin kecik 0.032%, 100k yg ketagih booster pulak cuma tinggal 0.009%! tujuan dorang guna kadar insiden 100k tu sbb % utk booster dan 2 dos dah terlalu kecik utk ditranslate kepada jumlah orang, bukan nak suruh nampak ramainya antibeks degil lalu mati kena kobik tapi kalau dorang guna kadar insiden 1000, mungkin 5.55 orang unvaxxed tu boleh nak bundar jd 6 dari 1000 orang, kalau 2 dos tu 0.32 orang jauh nau nak kira sbg 1 orang tapi nak cakap takde langsung, ada. yg booster lagi la 0.09 orang dari 1000 yg boosted, basically kalis kobik la, korang gak meroyan nanti tak mungkin lah kebal terus.

ni data sebenar yg aku search:
total kes hingga 6 jan 22 = 2,776,699
total kes hingga 1 dis 21 = 2,638,221
kes 1 dis 21 = 5,439
2776699-2638221=138478+5439=143917

jumlah sebenar dlm tempoh tu 144k je orang kena covid. kematian pulak dlm 1.1k (ni aku main anggar avg 30 org mati sehari sbb malas nak tambah tolak). dlm 144k tu pulak tak tau proportion sebenar yg boosted, 2 dos, dan tak vax, yg kematian pon sama tak tau exact numbers sbb takde dlm website covidnow tu. total test pon aku anggar avg lebih kurang 110k /day (dlm tempoh tu hari paling banyak 152k, paling sikit 71k sehari jd aku tambah dan bahagi 2 je nak avg) jd dlm 4 juta tests.

kalau salah sila betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 01:54 PM
Aku takde modus operandi macam tikus2 Kay2 Emm kat forum ney..  Engko tu pulak ketua dayang depe.  ...

Aku dah terangkan the basic.  Boleh tunjukkan kat mana aku menipu?  Tohmah lagi ye?  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 15-1-2022 02:08 PM
acik asiah yg putar ko ade la  even jumlah jangkitan/kematian tu bukan jumlah sebenar tapi pe ...

bukannya ada 555 kematian unvaxxed sepanjang 37 hari tu, sebenarnya lagi rendah.

Hah?  Pulak dah..  Habes ape?  Sekadar fear porn je la ye.  Kah2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Punya laa terpampang data kematian diantara vaxxed, unvaxxed, booster on 7days average (daily basis) kat graf tu, ko slide aje laa line tu kiri kanan pilih date mana yg nak tengok.
Nak data yg 2 minggu, 2 bulan, 6 bulan... oilih jer.
Sah sah kat situ bagitau walo on 7days average, percentage unvaxxed yg meninggal jauh giler tinggi.

Tapi laa...
Hat yg 'angka berkemungkinan' tu jugak yg dia guna pi darab dengan setahun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai baca tapi tak study graf.
Dah baca, buat pulak andaian sendiri.

So kita tau laa kenapa 'timeline' NWO asyik berubah-ubah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 15-1-2022 02:40 PM
airfilterkotor replied at 15-1-2022 02:32 PM
Punya laa terpampang data kematian diantara vaxxed, unvaxxed, booster on 7days average (daily basis) ...

Data ape?  Data tipu?  Hah, masok sini:

Tajok Kontot Viral #41: COVIDNOW Berubah Wajah ~ Tapi Data Bercanggah!
https://b.cari.com.my/forum.php? ... ge%3D1&mobile=2

Musti ko inzal teros sebab syok sesangat kene kencen.. #goldenshower
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Stended deme.... petik satu ayat, karang bagai nak rak.
Punya bersepah graf boleh slide kat bawah tu KKM bagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 02:06 PM
The assumption of cik asiah ni per 100k population ie 32 mil population itu salah.  

Bila kkm or  ...

Haha itu lah tu.. Cuba nak memahami calculation beliau itewww.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap nak confirm, NWO tukar tarikh lagi ka?
















Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 15-1-2022 04:32 PM
Piramida replied at 15-1-2022 03:29 PM
Haha itu lah tu.. Cuba nak memahami calculation beliau itewww.


Hehehe iols pun pening rationalization dia

555 unvaxxed death

320 x 100k = 32mil malaysian population

Tiba2 320 x 555 = death of unvaxxed people ? Ape kemende aku baca ni…??
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 15-1-2022 02:42 PM
Stended deme.... petik satu ayat, karang bagai nak rak.
Punya bersepah graf boleh slide kat bawah tu ...

Bila kkm tulis deme minta lukih, bila kkm dah lukih pun x faham2 juga.  Tak tau lah berapa banyak semut derang ni makan masa kecik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 04:04 PM
Hehehe iols pun pening rationalization dia

555 unvaxxed death

Sah je ko fail maths oiii..  Berlagak kata simple maths kunoooonnnnn.  Itu pon ko tak paham baik berambos pegi beli sempoa prektis2..  Kah2.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 04:50 PM
Sah je ko fail maths oiii..  Berlagak kata simple maths kunoooonnnnn.  Itu pon ko tak paham baik b ...

Sakitnya dimana sih?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 04:58 PM
Sakitnya dimana sih?

Udah kamu nak berdangdut macam si Friska pulak.  Memang korang berdua boley geng..
Sesame tergile2kan laki orang.  

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:25 PM | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 04:05 PM
Bila kkm tulis deme minta lukih, bila kkm dah lukih pun x faham2 juga.  Tak tau lah berapa banyak  ...

Ntah-ntah deme kena game dengan loyar ni.
Takpe, 'timeline' boley ejas.... apedehal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 06:43 AM GMT+8 , Processed in 0.085368 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list