CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tumpanglalu74

[Tempatan] Poll Kontot Viral #5: Tak Malukah Engkau Wahai Muntri Kesehatanan Bila Peguam Asiah Kantoikan Data Engko Sebegini?

[Copy link]
Post time 15-1-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
so cik asiah kite salah matematik ler ni, laju benor sheols post kat socmed, spatutnye tanye pakar dulu sblm laju mnonong post ape2 kat socmed
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu kutuk acik siah sbb liberal, dok cerita aib suami PAS nyer walau anak berderet. Sekarang pakat2 “laga pipi” dengan acik siah pulak!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 15-1-2022 10:25 AM
so cik asiah kite salah matematik ler ni, laju benor sheols post kat socmed, spatutnye tanye pakar d ...

Simple maths exercise acik asiah sudah confusekan diri sendiri lepas tu rasa macam champion dapat solve physics equations.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 15-1-2022 01:15 AM
Sampaiiii satu Masa yg dah vaksin ni akan nyersal sbb mengikut kata kj hanat tu..percayalah... buatl ...

Mabuk ketum ke.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 10:40 AM
Simple maths exercise acik asiah sudah confusekan diri sendiri lepas tu rasa macam champion dapat  ...

Jangan nak menipu setan..  Tak layak ko sebut bende ney simple maths bila ko sundrik pon tongong & nak sume orang tongong macam ko.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 11:02 AM
Jangan nak menipu setan..  Tak layak ko sebut bende ney simple maths bila ko sundrik pon tongong & ...

Pagi ni dah ambil ubat menopos ke? #tanyajer
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 10:17 AM
Dah kantoi buad la cara dah kantoi..  Masih ade lagi yang terkial2 nak kasi hujah sampah.

Hujah sampah satu.....

Rupa rupanye ramai tukang cuci sampah bagi clear sampah sarap dan tukang cuci najis2 kotoran yang berDna kejahatan, maybe dapat gaji bulanan or dapat kepuasan diri jadi vaccum cleaner.

Yikes.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:10 AM | Show all posts
dia dulu UPSR matematik dapat bape ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 hebat maths tp maths mce x kredit x layak ambik kos sains..mampu ambik law jer?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 15-1-2022 10:57 AM
Mabuk ketum ke.

Love this comment Million times.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Math darjah 1-6 lain dgn math tingkatan 4-5. Kalau la add math semudah simple simple math kecik2 darjah 1 dh boleh ajar silibus kebarangkalian, set dan lain2 .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 15-1-2022 11:40 AM
slavehunter replied at 15-1-2022 11:07 AM
Hujah sampah satu.....

Rupa rupanye ramai tukang cuci sampah bagi clear sampah sarap dan tukang c ...

Makin kantoi sis.  Ade orang highlight kata itu data dari 1 Disember 2021 - 6 Januari 2022 je.  37 hari kan?

Setiap 37 hari 555 unvaxxed mati.  Jadi kalo setaon dalam 5475 orang unvaxxed je la mati.  

365 days in a year ÷ 37 days = 9.86486*
9.86486 x 37 days = 365 days in a year

* Using this factor we get the estimated # of dead unvaxxed for a year: 555 x 9.86486 = 5474.99

And using that factor again for vaxxed & boostered semakin siked la yang mampos dari 5475 yang bodow takmo cucok tu kan?

Acik loyer Asiah punye estimation is true becoz she was only given the number of deaths between those 37 days aje instead of a full year.  Dia nak cekau nombor mana lagi??

Sonye bila dah kantoi sedor diri je la ye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 11:38 AM
Makin kantoi sis.  Ade orang highlight kata itu data dari 1 Disember 2021 - 6 Januari 2022 je.  37  ...

Sesi hoovering sampah sarap kotoran jer la Sis....
Makin hari makin terceyduk, surat 113 Doctors Malaysian pertikai Miss V pujaan hati penyebab Myocarditis sakit jantung semua terkedu pulak takleh jawab.

"conflict of interest" yang dipertikaikan oleh 113 Doctors tu pun  Aaron Siri terkedu melihat ada juga Drs sini yang tak succumb to narrative.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila Babi extrapolate syok sendiri.

The fucking uselessness of law of averages and pakai ni utk mengencing orang.

Cheezus Christ.


Belek ni kalau nak lebih paham;
https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/09/k-overlooked-variable-driving-pandemic/616548/


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:26 PM | Show all posts
slavehunter replied at 15-1-2022 11:47 AM
Sesi hoovering sampah sarap kotoran jer la Sis....
Makin hari makin terceyduk, surat 113 Doctors M ...

KayKayEmm, PeeYemm n antuvaks diam membisu..

aku heran..

mana pi mereka2 yg lepas google trus jadi pakar wannabe tu..

lawan ler hujah 113 doktor ni..

kalo setakat berlagak kencing antivaks dlm porum bole ler..

diam menikus semua   
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 15-1-2022 12:26 PM
KayKayEmm, PeeYemm n antuvaks diam membisu..

aku heran..

Berlagak kencing dalam forum jer la sembang bagai nak rak mengaku pakar itu ini.

Kenapa Doctors Malaysian ni refer juga dengan new findings pasal sakit Jantung ni semua kan? Persoal conflict of interest siapa yang approve ni semua?

Tapi as we reckon.....ada tukang cuci2 kotoran bagi bersih nanti.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:42 PM | Show all posts
slavehunter replied at 15-1-2022 12:38 PM
Berlagak kencing dalam forum jer la sembang bagai nak rak mengaku pakar itu ini.

Kenapa Doctors  ...

he he

antuvaks sembang kari
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 11:38 AM
Makin kantoi sis.  Ade orang highlight kata itu data dari 1 Disember 2021 - 6 Januari 2022 je.  37  ...

The death figure of 555 is for the period of 1 Dec 2031 to 6 Jan 2022.  Tak payah la nak pening2 poyo buat calculation per annum la bagai.  It is what it is, 555 unvax people died during that period.

Yg part 3 times more ka 60 times more ka, is probability.  Kebarangkalian.  Calculation on how likely the event will occur.  Dalam hal ni kebarangkalian for the unvaxxed  lagi tinggI dari the vaxxed to die from covid complications.  Contoh senang hang nak pi buat satu extreme sports.  Hang pi minta insurance cover dan insurance kata sorry kita tak cover.  Sebab company insurance sudah buat their probablistic calculation, hang umur 47 lepas tu firdt time nak buat sports ni, kebarangkalian hang ptah riuk tak pun mampus tinggi lepas tu nak claim dr insurance memang tak la insurance approve.  Itu contoh…

But, tak payah lah hang nak buat poyo tunjuk pandai bagai nak calculate.  Sebab apa2 pun sat lagi hang akan merenpan maki hamun lepas tu halau orang dr thread hang ni kalau orang tu tak agree dgn hang.  Khuenzzzzz?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah lama follow FB achik asiah ni..
Masa dia amik vaksin,  kemudian dia jadi lawyer antivax,  i still follow FB dia...
Masa tu dia tulis dia tak bezakan org nak vaksin dgn tak nak vaksin,  pilihan masing2 ntah apa lagi ntah gitu la dia tulis...
I okay,  sebab i pun berpegang macam tu...
Ko nak vaksin,  amik vaksin.
Ko tak nak vaksin,  suka hati ko lah...
Asalkan vaksin or tak,  jangan menyusahkan i dan mintak duit i sudah la ye...  Hahahaha

Tapi agaknya dah lama sangat "pegang tangan" antivax,  tetiba achik asiah ni jadi antivax pulak...
Jauh beza masa dia provax,  dia tak peduli pun pasal antivax tapi bila dia tukar antivax,  kemain gigih nak tegakkan tiang kata antivax paling betul paling benar segala perkara.

Why???

Lost respect.  Serupa lalang aje.
Takde pendirian pegangan "berkecuali" dia..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 12:51 PM
The death figure of 555 is for the period of 1 Dec 2031 to 6 Jan 2022.  Tak payah la nak pening2 p ...

Personal attack je yang ko ade..  Dari menopos ke umor aku ko pegi persendekan.  Meaning engko memang tarak point lain kecuali buad damage control aje kat sini.  

Giliran aku pulak ye.  Dapat ke ko batang si Keijei Dajei tu?  Kalo ye konfem kamu ney betine tak tau malu.  

Once kantoi forever kantoi la oii..  Udah kasi figure pehtu tak kasi orang calculate pulak ye.  

K.A.N.T.O.I.

Pilihan yang ade, spin selagi boley la..  Kasehan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:47 AM GMT+8 , Processed in 0.076018 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list