CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 691|Reply: 12

[Dunia] Bayi Nevermind saman semula Nirvana

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 04:19 PM | Show all posts |Read mode

Elden menunjukkan gambarnya ketika bayi yang menjadi imej kulit album kumpulan Nirvana. - France24

Bayi Nevermind saman semula Nirvana

LOS ANGELES, California – Lelaki yang gambar bayinya dirakam untuk kulit album kumpulan Nirvana, Nevermind telah mengemukakan saman baharu terhadap kumpulan rock tersebut atas dakwaan eksploitasi seksual selepas kes sama digugurkan sebelum ini.

Kini berusia 30 tahun, Spencer Elden pertama kali mengemukakan samannya pada Ogos 2021. Dia menuntut ganti rugi AS$150,000 (RM626,340) daripada setiap 15 defendan termasuk bekas anggota Nirvana yang masih hidup iaitu Dave Grohl dan Krist Novoselic, di samping estet vokalis kumpulan tersebut,

mendiang Kurt Cobain serta jurugambar, Kirk Weddle.

Dalam saman asal, pasukan guamannya berhujah bahawa ‘Elden atau penjaganya tidak menandatangani dokumen yang membenarkan penggunaan imej anak guam mereka, apatah lagi gambar pornografi kanak-kanak menampilkan Elden.

Di bawah undang-undang persekutuan Amerika Syarikat, mangsa penderaan seks kanak-kanak boleh menyaman sesiapa sahaja yang menerbitkan, mengedar atau memiliki imej mereka bagi menuntut ganti rugi.

Pada 3 Januari lalu, seorang hakim menolak kes Elden kerana pasukan guamannya gagal memberi maklum balas dalam masa yang ditetapkan berhubung permintaan peguam Nirvana supaya kes itu digugurkan.

Elden diberikan masa 10 hari untuk memfailkan kes baharu dan berbuat demikian pada Rabu lalu.

Pada tahun 1991 apabila dia berumur empat bulan, Elden dirakam dalam keadaan bogel di dalam sebuah kolam renang dan cuba mencapai wang kertas satu dolar yang dilekatkan pada mata pancing. Gambar itu menjadi imej kulit album antara yang paling ikonik sepanjang masa.

Album Nevermind dijual sebanyak 30 juta unit dan menampilkan lagu popular seperti Smells Like Teen Spirit.

Dalam hujah pada Disember lalu, pasukan peguam Nirvana berkata, tempoh masa untuk memfailkan saman berhubung imej itu tamat lebih satu dekad lalu dan dakwaan Elden bahawa gambar itu membabitkan pornografi kanak-kanak sebagai ‘tidak serius’.

Kata mereka, Elden sendiri berulang kali menghasilkan semula foto tersebut dan mengenakan bayaran termasuk untuk ulang tahun ke-25 Nevermind. – AFP

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2022/01 ... man-semula-nirvana/

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik kan xde sape pertikai gmbr baby tu masa tu. Masa tu pun masyarakat pun tak tahu perkataan pedofil.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:40 PM | Show all posts
Edited by Samerosie at 14-1-2022 04:43 PM

That’s me in the picture: Spencer Elden, four-month-old star of Nirvana’s Nevermind album, released 1991

‘It is weird being part of such a culturally iconic image, because I didn’t really have anything to do with it. But it’s opened doors for me’


<< iols delete gambar sebab gambar ciknek, nak nengok gi di sana di sana, click link>>


‘I don’t think my parents really gave me taking part in this shoot too much thought.’ Photograph: Kirk Weddle
Fri 16 Jan 2015 16.00 GMT

My mum has a crazy story. When she was young, she says she had some sort of vision that her baby was going to be everywhere. She started having my picture taken as a baby and giving it away as fridge magnets to friends. And then this Nirvana album cover happened and my picture was everywhere on billboards. Nevermind sold 3m copies by the time I was one.

I don’t think my parents really gave my taking part in this shoot too much thought. They knew who Nirvana were, but weren’t really into the grunge scene. I was four months old and my dad was attending art school at the time, and his friends would often ask for help with their projects. So his friend the photographer Kirk Weddle called him and said, “Do you want to make some money today and throw your kid in the pool?” And he agreed. My parents took me down there, apparently they blew in my face to stimulate my gag reflex, dunked me in, took some pictures, and pulled me out. And that was it. They were paid $200 and went to eat tacos afterwards. No big deal.

Weddle had shot a number of babies to find the right image, and they ended up choosing me. I think it’s because of my penis – a lot of the other babies were girls. Also, the composition seemed very natural. I am glad they chose me. And I am also glad it wasn’t for something like a Backstreet Boys album.

I’ve heard that originally the band wanted the image to be of a woman giving birth under water, but the record company thought that would be too graphic. So they compromised with this idea of a baby swimming after a dollar. People have interpreted it differently. I think it’s about an abandonment of innocence and everyone chasing money sooner and faster.
It is a weird thing to get my head around, being part of such a culturally iconic image. But it’s always been a positive thing and opened doors for me. I’m 23 now and an artist, and this story gave me an opportunity to work with Shepard Fairey for five years, which was an awesome experience. He is a huge music connoisseur: when he heard I was the Nirvana baby, he thought that was really cool.
It helps with girls, too. Sometimes girls chat me up about it more than the other way around. I don’t tell them it’s me, and my friends boast about it more than I do. I would never go up to anyone wearing a Nirvana T-shirt and say, “Hey, that’s me”, but I was once recognised on a bridge in Venice when I was there for the Biennale. An Italian guy stopped me and said, “You’re the Nirvana baby!” which I thought was the craziest thing. I don’t know how anyone would recognise me.
I might have one of the most famous penises in the music industry, but no one would ever know that to look at me. Sooner or later, I want to create a print of a real-deal re-enactment shot, completely naked. Why not? I think it would be fun.

-------------------
eh awat tiba2 lepas lebih 5 tahun jadi bitter pulak mamat ni???  Ke sebab end up biawak juga?





Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni nak duit jah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha....nak easy money yer bang?kepala maznah betol...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:00 PM | Show all posts
Belum serik mencuba nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
i don't care,i don't care,i don't care...
i don' mind,i don't mind,i don't mind...
-Nirvana....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya kau saman mak bapak kau.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:54 PM | Show all posts
settle tepi jah....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
30 tahun lepas mana ada Smart Phone dan internet seperti sekarang.

Saya Salah seorang pembeli album ni 30 tahun lepas tak ada fikir apa pun pasal gambar bayi ni.
Anggap gambar kulit album sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti ramai tanya heol
masih putik jagung kahhh
sampai malu nak sue nirbana
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah 30 tahun berlalu adakah koneknya sekarang sudah sihat cukup tumbesarannya?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:40 PM GMT+8 , Processed in 0.203718 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list